Studium na VŠ bez SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
30.1.19 16:59
@milktea píše:
a je to česká škola nebo jaký budeš mít pak titul?

Teď jsem s paní mluvila. A dá se to stuovat bez maturity,protože je to britská škola a i diplom bude britský(jestli jsem to správně pochopila) Celé studium je v Aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.1.19 17:01
@JanetteArt píše:
Teď jsem s paní mluvila. A dá se to stuovat bez maturity,protože je to britská škola a i diplom bude britský(jestli jsem to správně pochopila) Celé studium je v Aj.

V tom případě je ale takový VŠ titul u nás neplatný. Studovat jistě můžeš - ale k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
30.1.19 17:02
@JanetteArt píše:

a bude ti u nás UK titul k něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.1.19 17:03
@jenny.fields píše:
Nějak nechápu ty důvody, proč si nedodělala střední školu:
Bohužel mi to nebylo umožněno-měla jsem staré rodiče a brzy odešla-v 18ti letech, na školné nebylo a čas na školu také ne.

JInak dodělat si školu je chválihodný nápad a půjde ti to lépe ve 23 letech než v 45, ale musíš děvče začít od té střední.

Co děláš za práci?

To je pravda. Sama si říkám že ted jde o každý rok navíc. Kvůli škole ve svém životě udělám teď plno životních rozhodnutí. Ale jsem rozhodnuta si studium dodělat. Momentálně se živím jako fotografka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.1.19 17:04
@hanka.br. píše:
V tom případě je ale takový VŠ titul u nás neplatný. Studovat jistě můžeš - ale k čemu?

No jak to říct-nejde mi o to mít perfektní životopis. Stejně vím že ve svém životě nebudu zaměstnaná ale budu jako osvč. Takže ty znalosti které tam získám,bych rozhodně uplatnila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.1.19 17:06

Záleží na tom, co to je za školu a co bys pak chtěla dělat. Pokud je to sochařský ateliér při výtvarné škole, tak je titul asi fuk, pokud jsi opravdu talentovaná a dokážeš se prosadit. Pokud chceš být jednou kurátorkou v galerii, tak potřebuješ solidní školu…

Ale co vím o soukromých školách (uměleckých i všeobecných) kvalita je spíše nevalná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.1.19 17:07
@JanetteArt píše:
No jak to říct-nejde mi o to mít perfektní životopis. Stejně vím že ve svém životě nebudu zaměstnaná ale budu jako osvč. Takže ty znalosti které tam získám,bych rozhodně uplatnila. :think:

V tom případě moc nechápu název diskuze. Nebudeš mít VŠ, ale získáš předpokládám nějaké poznatky pro svou činnost. Otázka je, jestli je pro tebe takové studium efektivní a nebude to jen hromada vyhozených peněz. Myslím si, že k zdokonalení se v tvé profesi fotografky bys mohla zvolit daleko méně složité a nákladné studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.1.19 17:09
@JanetteArt píše:
To je pravda. Sama si říkám že ted jde o každý rok navíc. Kvůli škole ve svém životě udělám teď plno životních rozhodnutí. Ale jsem rozhodnuta si studium dodělat. Momentálně se živím jako fotografka. ;)

Jinak důvody proč jsem SŠ nedodělala-je jich dost a je to i má vlastní blbost. Žila jsem jen s jedním z rodičů,druhý mě ve 12ti letech opustil. Pak jsem potkala v 18ti kluka,hrála v tom roli i zamilovanost-to rozhodně nepopírám. Ale studia které jsem si vybírala mi rodič pokrýt nemohl z důchodu(protože ani žádné alimenty nebyly). Takže tak či tak,jsem to,co jsem studovat chtěla nemohla vystudovat. A školu kterou jsem tenkrát začala(ale i díky mé blbosti opustila) jsem nedodělala už jen proto,že to byl obor,který byl sice nejblíž ale vůbec mě nezajímal. Samozřejmě v tom hrálo roli i to,že jsem si našla přítele.Moje blbost. Ted toho i trochu lituji. On mé studium nechápe,stačí mu vyuč.list a pracovat rukama.Mě ne. Mám ráda umění,hudbu a vše kolem a je to přesný opak toho,co má rád on-gauč,tv a to je všechno. Uvažovala jsem i nad denním studiem(dálkově umělecké obory nejsou) ale on se odmítá přestěhovat. Prostě je to vše složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.1.19 17:10
@Lainaire8 píše:
Bez maturity nemůže mít další titul, to je snad základ.. :roll:

To není pravda. Také jsem se tomu divila. Maturitní vysvědčení není podmínkou přijetí na některé VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.1.19 17:11
@divine woman píše:
To není pravda. Také jsem se tomu divila. Maturitní vysvědčení není podmínkou přijetí na některé VŠ.

Ale rozhodně je podmínkou pro jeho dokončení. Takže ano, bez maturity nemůžeš mít další titul, je to základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.1.19 17:17

@JanetteArt Kdybys střední školu dodělala, bylo by to snazší, to je jasné. Ale nic není beznadějné. Trochu souhlasím s @hanka.br, jestli není praktičtější možnost, jak se rozvíjet. Co o té škole víš? Učí tam někdo, kdo Ti profesně přijde zajímavý? Kdo se tím, co učí, i dobře uživí? Není případně možnost vnutit se k člověku/do společnosti co Tě zajímá jako stáž? Dělat podržpodej, ale třeba se něco naučit? Nevím, ptám se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
30.1.19 17:19

@JanetteArt

Ahoj,
bez maturity lenze studovat vysokou školu, ani soukromou.

Nejdříve si dodělej střední školu, odmaturuj a pak se mužeš přihlásit na vysokou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.1.19 17:20

@hanka.br.
STUDIUM NA VYSOKÉ ŠKOLE
Přijímání ke studiu § 48

1. Ke studiu v oblasti umění mohou být výjimečně přijati též uchazeči bez dosažení středního vzdělání s maturitní zkouškou nebo vyššího odborného vzdělání v konzervatoři.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.1.19 17:22

@divine woman Ale pokud si během studia nedodělá maturitu, nemůže získat titul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.1.19 17:22
@divine woman píše:
@hanka.br.
STUDIUM NA VYSOKÉ ŠKOLE
Přijímání ke studiu § 48
  1. Ke studiu v oblasti umění mohou být výjimečně přijati též uchazeči bez dosažení středního vzdělání s maturitní zkouškou nebo vyššího odborného vzdělání v konzervatoři.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Přijati ano, ale musí během studia maturitu složit. Jinak jim udělení VŠ titulu nehrozí. Musíš to kopírovat celé, ne jen jeden bod. Tohle už jsem napsala na první straně, pokud se dobře podíváš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze