Studium pro asistenty pedagoga.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
17.4.22 22:31
@g.sandova píše:
@Kelsey družinu taky zkusím, děkuji. Ja bych nejraději na intr, ale druzina i internáty jsou beznadějné, skoro. Ještě chci detsky domov, tak uvidím, zda se dostanu na specku nebo ji dám v rámci celoživotního…
Nabídky do svého mám nakonec stejně skončím zase tam…
Chce to posílat životopis přímo do škol. Nečekat na inzeráty.
Mi byl nabídnut diagnosťák. Tam jít dělat vychovatelku.
To jsem odmítla. Byla mi nabídnuta SŠ a jít tam učit. Mám na to školu. Ale to jsem taky zatím odmitla. V diagnosťáku jsou i nějaké noční a to odmítám. Mi vyhovuje pracovní doba 7:30-16h. Nic neprojedu. Žádné časově ztráty. Jsem pryč, když mám děti pryč. Když je třeba, tak jsem hodně blízko. Potkáváme se třeba na obědě nebo na hřišti. Dvě mám v jiných odděleních družiny. U nás jeden za prací i cestuje mimo republiku. Já se držím v místě bydliště. Brala bych plný úvazek vychovatelky. Ale není. Kolegyně mají do důchodu hodně daleko a místa nepustí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
17.4.22 22:42
@vokishka píše:
no oni všichni zatím shánějí informace ke kurzům

Kamarádka dělala kurz na podzim, a údajně se mají výrazně zpřísňovat kritéria kurzů, tak na poslední chvíli všichni otvírali kurzy ještě za těch mírnějších podmínek, a prý to tak bylo i hojně propagováno. Tak nevím, jestli to je ten důvod, proč je toho teď tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.22 22:46
@zrcadlo píše:
Kamarádka dělala kurz na podzim, a údajně se mají výrazně zpřísňovat kritéria kurzů, tak na poslední chvíli všichni otvírali kurzy ještě za těch mírnějších podmínek, a prý to tak bylo i hojně propagováno. Tak nevím, jestli to je ten důvod, proč je toho teď tolik.

Je to možné. Ale to se říkalo i na našem kurzu, který jsem dělala nějak 2016. Tehdy se tvrdilo, že je to poslední kurz, kde jsou vyučené holky. Pak se říkalo, že kurz bude pouze na fakultách přes CŽV. A je to stále stejné. Tolik let je pryč. Spíš mi příjde, že se vytvořilo více firem, které kurzy nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.4.22 22:49

@Kelsey jojo, posílám přímo do škol i detskych domovů a domovů mládeže.
Mne by ani noční nevadily, ale prostě tady si to všichni drží. A dojíždět dál si zatím nemůžu dovolit. Holt uvidím, třeba to vyjde později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.4.22 22:51
@andelka83 píše:
@g.sandova a co je tvůj obor? Jestli chceš jinam, tak držím palce, ať to vyjde :hug:

Sociální práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.4.22 22:51

@Kelsey proč nechceš učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.22 22:55
@g.sandova píše:
@Kelsey jojo, posílám přímo do škol i detskych domovů a domovů mládeže.
Mne by ani noční nevadily, ale prostě tady si to všichni drží. A dojíždět dál si zatím nemůžu dovolit. Holt uvidím, třeba to vyjde později.

Ještě možná oslovit dětské oddělení v nemocnici. Už je to dávno, když jsem byla s dítětem v nemocnici. Tam byla taky dopoledne vychovatelka. Věnovala se dětem, které tam jsou úplně bez rodičů. Teda nevím, jestli měla třeba předškolní a mimoškolní ped. To jsem se neptala.
Ale za zeptání člověk nic nedá.
Ukrajinštinu se teď uč. Tam je taky šance, že se chytneš. Tyhle asistentky budou žádané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
17.4.22 22:55
@Kelsey píše:
Je to možné. Ale to se říkalo i na našem kurzu, který jsem dělala nějak 2016. Tehdy se tvrdilo, že je to poslední kurz, kde jsou vyučené holky. Pak se říkalo, že kurz bude pouze na fakultách přes CŽV. A je to stále stejné. Tolik let je pryč. Spíš mi příjde, že se vytvořilo více firem, které kurzy nabízejí.

Tak je to slušný marketingový tah :think: Jestli to takhle prochází už několik let, na podzim ten kurz byl skoro celý online, stál asi 10tis., přihlášených online bylo prý 30-35 studentů. To je slušný přísun prachů, když si vezmu, že se ještě pumpnou nějaké dotace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.22 22:56
@g.sandova píše:
@Kelsey proč nechceš učit?

Zatím nechci dojíždět (ohled na vlastní děti). Učení není vyloučeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.4.22 22:59

@Kelsey jo tak, to máš na dojezd, no, já mám taky limit na dojíždění, neco jsem ochotna překousnout.
Nad ukrajinštinou přemýšlím,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.4.22 14:14
@g.sandova píše:
Sociální práce

Taky zajímavé. Ale taky náročné ne? Pokud nejsi v kanclu. Neteř právě dělala přijímačky na sociální práci. Na SŠ pedagogickou si nevěřila. Ale pracovat s dětmi by chtěla.
Já taky mám limity na dojíždění. Teď mám práci 10 minut od domu. Cestou školka, obchod..člověk pak ušetří čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.4.22 14:59

@andelka83 v kanclu jses, ale taky většinou děláš sociální šetření, takže v kontaktu s lidmi jses.
I když děláš metodika, tak s nějakým týmem spolupracuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.4.22 15:00

@andelka83 přemýšlím, jestli se můžeš zbavit lidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.4.22 15:21

@g.sandova :mrgreen: to já bych nechtěla. Já potřebuju sociální kontakty.
Snad se neteř na školu dostane, myslím, že by jí to bavilo. A práce bude asi vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.4.22 15:22

@andelka83 a na jakou školu se hlásí? VOŠ nebo VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze