Studium pro asistenty pedagoga.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
18.4.22 15:28
@g.sandova píše:
@andelka83 a na jakou školu se hlásí? VOŠ nebo VŠ?

SŠ, končí devítku teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.4.22 15:42
@andelka83 píše:
SŠ, končí devítku teď.

Jo takhle, no tak stejně bude muset pokračovat, pokud bude chtít dělat soc. práci. Nebo si vybere něco jiného, je mladá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.4.22 20:22

@g.sandova určitě. Na VOŠ by určitě měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.4.22 21:32

@andelka83 držím pěsti ať se dostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.7.22 16:15

@Salorka zpráva 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.22 16:21

Myslím, že je to zbytečné, ty počty se budou redukovat a AP mají být na školu, nikoliv na dítě, takže třeba jen 3 na ZŠ. Přesně se ještě neví, jestli to budou i MŠ atd… Já třeba nyní nemám práci, mám nějakou praxi, ale prostě tady není práce, takže tápu, co dál… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65678
4.7.22 16:23
@Anonymní píše:
Myslím, že je to zbytečné, ty počty se budou redukovat a AP mají být na školu, nikoliv na dítě, takže třeba jen 3 na ZŠ. Přesně se ještě neví, jestli to budou i MŠ atd… Já třeba nyní nemám práci, mám nějakou praxi, ale prostě tady není práce, takže tápu, co dál… :nevim:
že budou na školu se říká už několik let. A zatím se píšou na děti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
4.7.22 21:14

Holky a studovali jste AP při RD? Dá se to skloubit? U Scholaservice je akorát 40h praxe. Tak si nejsem jistá zda by to šlo nějak udělat když přítel pracuje na smeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.7.22 21:54

@Zuz94 já…miminko necelý rok, když jsem letos v dubnu končila u scholaservis online kurz. Skloubit se to dá…tedy za mě v pohodě. Bez praxe nedostaneš certifikát, takže nejdřív promysli, co s dítkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
5.7.22 11:19

@Zuz94 tak tim, ze pracuje na smeny mas naopak velkou vyhodu. Kdyz bude mit nocni nebo odpoledni, tak muze dopoledne hlidat a ty byt na praxi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 15:40

Ahoj holky. Jsem ještě na RD, mám VŠ s právním zaměřením, ale byla jsem nucena se přestěhovat a prostě nemůžu najít uplatnění, resp. Když bych ho našla, nedám to se školkou, pracovní doba je vždycky delší a skolka má pořád volno a hlídání nemám.
Docela mne zaujala práce asistenta pedagoga, vim, finančně nic moc, ale manžel je ten kdo vydělává a já bych to byla schopná dát s prckem.
Jak jste s touto prací vy, co to děláte, spokojenė a jaký mi doporučíte kurz.
Co jsem pochopila stačí jen nějaký kurz přes net, který stojí kol 8000 a pak nějaká zkouška.
Pak bych mohla dělat někde na ZŠ, Mš nebo tak.
Díky za rady a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
32941
4.1.23 16:48

Ano, stačí kurz ( výuka, praxe, závěrečná práce a zkouška). Zatím. Mají být změny.
Doporučila bych kurz tuším na Palestre, kde je dohromady kurz pro AP, vychovatele a pedagoga volného času. Hodně se chválí Scholaservis.
Já jako AP pracuju, ale mám pedagogické vzdělání a VŠ, kurz ne. A chci dál studovat speciální pedagogiku. Je to poměrně náročná práce, kurz je jen základ.
A samozřejmě je potřeba v práci být. Ne být doma víc než v práci. Ty děti tu AP opravdu potřebují a je poznat, když tam není. Navíc to komplikuje všem ostatním situaci ( kromě přímé práce máme i doprovody na akce, dozory, ráno, odpoledne, doučování, někdy pohotovost v družině..), nikdo není rád, když někdo chybí ( jasně, vše se dá řešit, jsme jen lidé, ale ne pořád).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 17:35

@andelka83 no já právě koukala, že tu v okolí jsou většinou AP na zkrácený úvazek, což by mi docela vyhovovalo, s ohledem na mladou ve školce.
Jsem téměř 20 let po VS, takže mi hlava už taky úplně zazracne nebere, ale předpokládám, že ten kurz a ta zkouška snad není nic náročného, ne? :nevim:
Takže myslíš, že se kritéria budou zprisnovat a asi je lepší začít s kurzem co nejdříve, že?
Pak asi, co jsem pochopila, se někde domluvit na nějaký praxi, skolka, škola meho tak, že? Ten internet mi úplně sdilny nepřijde, dokud asi kurz nezaplatim :lol:

• Citovat
  • Upravit
32941
4.1.23 17:46
@Anonymní píše:
@andelka83 no já právě koukala, že tu v okolí jsou většinou AP na zkrácený úvazek, což by mi docela vyhovovalo, s ohledem na mladou ve školce.
Jsem téměř 20 let po VS, takže mi hlava už taky úplně zazracne nebere, ale předpokládám, že ten kurz a ta zkouška snad není nic náročného, ne? :nevim:
Takže myslíš, že se kritéria budou zprisnovat a asi je lepší začít s kurzem co nejdříve, že?
Pak asi, co jsem pochopila, se někde domluvit na nějaký praxi, skolka, škola meho tak, že? Ten internet mi úplně sdilny nepřijde, dokud asi kurz nezaplatim :lol:

Určitě. Čím dřív tím líp.
Já jsem po VŠ skoro 14 let, a chci se dál vzdělávat ( ale už v rámci celoživotního vzdělávání, na další VŠ už se mi nechce no), buď v klidu. Na vzdělání AP se bude tlačit čím dál víc. Samozřejmě dál chodíme na školení, máme workshopy, webináře, semináře, samostudium..jen kurz nestačí, ale je to dobrý základ. Taky záleží jak je to u vás v okolí s uplatněním. U nás je velký převis. V naší škole je teď 7 AP a všechny máme VŠ nebo VOŠ nebo studujeme. Úvazky bývají nejčastěji 0,5 - 0,75. Občas se najde i plný, spíš v MŠ nebo v 1-2 třídě, že je potřeba i do družiny. Já mám 0.64 a nejmladší mi teď v září nastoupil do školky. Jednou týdně ho zvládám vyzvednout po obědě. V práci musím být 7:45, jednou týdně 7:30 a teď i jednou 7:15 ( chodíme ráno na plavání).
Jj, praxe se domluví v nějaké školce nebo škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 18:08

@andelka83 dekuju. Tak já se na to dám :lol: Chápu to tedy dobře, že prozatím stačí, že mám nějakou VŠ (ač uplne jiné zamereni), udělám kurz a můžu se hlásit na AP.
Ještě, prosím, ta zkouška na těch kurzech, co jsou online, je asi taky online, že? To jsem taky nikde nevycetla a s dojížděním bych měla docela problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze