Studium pro asistenty pedagoga.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@g.sandova píše:
@andelka83 a na jakou školu se hlásí? VOŠ nebo VŠ?
SŠ, končí devítku teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
SŠ, končí devítku teď.
Jo takhle, no tak stejně bude muset pokračovat, pokud bude chtít dělat soc. práci. Nebo si vybere něco jiného, je mladá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to zbytečné, ty počty se budou redukovat a AP mají být na školu, nikoliv na dítě, takže třeba jen 3 na ZŠ. Přesně se ještě neví, jestli to budou i MŠ atd… Já třeba nyní nemám práci, mám nějakou praxi, ale prostě tady není práce, takže tápu, co dál… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:že budou na školu se říká už několik let. A zatím se píšou na děti.
Myslím, že je to zbytečné, ty počty se budou redukovat a AP mají být na školu, nikoliv na dítě, takže třeba jen 3 na ZŠ. Přesně se ještě neví, jestli to budou i MŠ atd… Já třeba nyní nemám práci, mám nějakou praxi, ale prostě tady není práce, takže tápu, co dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a studovali jste AP při RD? Dá se to skloubit? U Scholaservice je akorát 40h praxe. Tak si nejsem jistá zda by to šlo nějak udělat když přítel pracuje na smeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuz94 já…miminko necelý rok, když jsem letos v dubnu končila u scholaservis online kurz. Skloubit se to dá…tedy za mě v pohodě. Bez praxe nedostaneš certifikát, takže nejdřív promysli, co s dítkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuz94 tak tim, ze pracuje na smeny mas naopak velkou vyhodu. Kdyz bude mit nocni nebo odpoledni, tak muze dopoledne hlidat a ty byt na praxi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Jsem ještě na RD, mám VŠ s právním zaměřením, ale byla jsem nucena se přestěhovat a prostě nemůžu najít uplatnění, resp. Když bych ho našla, nedám to se školkou, pracovní doba je vždycky delší a skolka má pořád volno a hlídání nemám.
Docela mne zaujala práce asistenta pedagoga, vim, finančně nic moc, ale manžel je ten kdo vydělává a já bych to byla schopná dát s prckem.
Jak jste s touto prací vy, co to děláte, spokojenė a jaký mi doporučíte kurz.
Co jsem pochopila stačí jen nějaký kurz přes net, který stojí kol 8000 a pak nějaká zkouška.
Pak bych mohla dělat někde na ZŠ, Mš nebo tak.
Díky za rady a zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
Ano, stačí kurz ( výuka, praxe, závěrečná práce a zkouška). Zatím. Mají být změny.
Doporučila bych kurz tuším na Palestre, kde je dohromady kurz pro AP, vychovatele a pedagoga volného času. Hodně se chválí Scholaservis.
Já jako AP pracuju, ale mám pedagogické vzdělání a VŠ, kurz ne. A chci dál studovat speciální pedagogiku. Je to poměrně náročná práce, kurz je jen základ.
A samozřejmě je potřeba v práci být. Ne být doma víc než v práci. Ty děti tu AP opravdu potřebují a je poznat, když tam není. Navíc to komplikuje všem ostatním situaci ( kromě přímé práce máme i doprovody na akce, dozory, ráno, odpoledne, doučování, někdy pohotovost v družině..), nikdo není rád, když někdo chybí ( jasně, vše se dá řešit, jsme jen lidé, ale ne pořád).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 no já právě koukala, že tu v okolí jsou většinou AP na zkrácený úvazek, což by mi docela vyhovovalo, s ohledem na mladou ve školce.
Jsem téměř 20 let po VS, takže mi hlava už taky úplně zazracne nebere, ale předpokládám, že ten kurz a ta zkouška snad není nic náročného, ne? ![]()
Takže myslíš, že se kritéria budou zprisnovat a asi je lepší začít s kurzem co nejdříve, že?
Pak asi, co jsem pochopila, se někde domluvit na nějaký praxi, skolka, škola meho tak, že? Ten internet mi úplně sdilny nepřijde, dokud asi kurz nezaplatim ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@andelka83 no já právě koukala, že tu v okolí jsou většinou AP na zkrácený úvazek, což by mi docela vyhovovalo, s ohledem na mladou ve školce.
Jsem téměř 20 let po VS, takže mi hlava už taky úplně zazracne nebere, ale předpokládám, že ten kurz a ta zkouška snad není nic náročného, ne?
Takže myslíš, že se kritéria budou zprisnovat a asi je lepší začít s kurzem co nejdříve, že?
Pak asi, co jsem pochopila, se někde domluvit na nějaký praxi, skolka, škola meho tak, že? Ten internet mi úplně sdilny nepřijde, dokud asi kurz nezaplatim
Určitě. Čím dřív tím líp.
Já jsem po VŠ skoro 14 let, a chci se dál vzdělávat ( ale už v rámci celoživotního vzdělávání, na další VŠ už se mi nechce no), buď v klidu. Na vzdělání AP se bude tlačit čím dál víc. Samozřejmě dál chodíme na školení, máme workshopy, webináře, semináře, samostudium..jen kurz nestačí, ale je to dobrý základ. Taky záleží jak je to u vás v okolí s uplatněním. U nás je velký převis. V naší škole je teď 7 AP a všechny máme VŠ nebo VOŠ nebo studujeme. Úvazky bývají nejčastěji 0,5 - 0,75. Občas se najde i plný, spíš v MŠ nebo v 1-2 třídě, že je potřeba i do družiny. Já mám 0.64 a nejmladší mi teď v září nastoupil do školky. Jednou týdně ho zvládám vyzvednout po obědě. V práci musím být 7:45, jednou týdně 7:30 a teď i jednou 7:15 ( chodíme ráno na plavání).
Jj, praxe se domluví v nějaké školce nebo škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 dekuju. Tak já se na to dám
Chápu to tedy dobře, že prozatím stačí, že mám nějakou VŠ (ač uplne jiné zamereni), udělám kurz a můžu se hlásit na AP.
Ještě, prosím, ta zkouška na těch kurzech, co jsou online, je asi taky online, že? To jsem taky nikde nevycetla a s dojížděním bych měla docela problém.
- Citovat
- Upravit