Studovat teď VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35788
15.9.21 10:05

Proč pracujes jen 3h denně, to ti stačí na uživeni? No obor knihovnictvi taky není úplně top uplatnění. To studovala známá a pak dělala stejne prodavačku v knihkupectví za prd peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
15.9.21 10:13

Upřímně? Studovat dálkově tenhle typ oboru a ještě muset platit, je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
15.9.21 10:16

Vysokou školu většina lidí studuje, protože má o nějaký obor zájem a chce v něm pracovat, případně v něm pracuje a chce vyšší pozici nebo si chce splnit životní sen. Ani jedno u tebe nevidím. Plus ten podivný obor. Jaký je tvůj důvod studovat VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 11:26

No já jsem vždycky chtěla pracovat v knihovně. Ale pracovala jsem brigádně v obchodě, doplňovala zboží, peníze nic moc, ale bavilo mě to. Rychle to utíkalo, a já jsem ten typ, co rád rovná věci, aby nebyly nakřivo, apod. Neudělala jsem státnice u té minulé VŠ, dělala jsem je na několikrát. Dost jsem se s tím natrápila.

• Citovat
  • Upravit
9034
15.9.21 11:30

Promiň, ale asi se na to rovnou vykašli. Studentka VŠ musí mít nějaké vyjadřovací schopnosti, z tebe to leze jak z chlupaté deky. Ptáš se, jestli má cenu abys šla studovat a nejsi schopná dát dost informací, aby to byl někdo schopný zhodnotit, musíme se tě dále vyptávat. Ten úvodní příspěvek měl vypadat asi takhle:„Ahoj, uvažuji o studiu VŠ, obor knihkupectví. Už jsem jednu VŠ studovala, ale z důvodu… jsem ji nedokázala dokončit. Původně mám střední školu obor…, takže základy oboru mám/nemám. Aktuálně pracuji jako uklízečka na tři hodině denně, takže nevydělávám moc peněz, do školy bych musela dojíždět a v místě školy občas i přespat. Myslíte, že studium zvládnu?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 11:30
@Anonymní píše:
No já jsem vždycky chtěla pracovat v knihovně. Ale pracovala jsem brigádně v obchodě, doplňovala zboží, peníze nic moc, ale bavilo mě to. Rychle to utíkalo, a já jsem ten typ, co rád rovná věci, aby nebyly nakřivo, apod. Neudělala jsem státnice u té minulé VŠ, dělala jsem je na několikrát. Dost jsem se s tím natrápila.

V knihovně můžeš ale pracovat i bez VŠ :nevim: Na rovnání knížek titul fakt nepotřebuješ. Ztráta let i peněz.
Problém je v tom, že to jsou oblíbená místa, která si ženský drží desítky let a když se nějaké uvolní, tak se tam většinou dostane spíš někdo přes známost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 11:40

@unuděná Já se tehdy po nedokončení VŠ ptala a odmítli mě s tím, že musím mít školu na knihovnictví.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.21 11:56
@Anonymní píše:
@unuděná Já se tehdy po nedokončení VŠ ptala a odmítli mě s tím, že musím mít školu na knihovnictví.

A zkusila jsi jinou knihovnu? Mámy kamarádka dělala roky v městské knihovně v Praze a má jen SŠ s maturitou (nějakého uměleckého směru). Mimochodem, takových čistých prací je spousta, stačí jen hledat. A tituly k nim nepotřebuješ. Ať už knihovna, knihkupectví, různé menší obchůdky s keramikou třeba, delikatesy, infocentra atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
15.9.21 11:58
@Anonymní píše:

Kamarádka pracuje v knihovně a VŠ nemá. Osobně mi přijde požadovat VŠ na tuhle pozici dost uchýlný a i tento obor, aby byl na ˇVS mi přijde zbytečný. Co je na tom za věda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
15.9.21 11:59
@Anonymní píše:

Aha, takže tebe baví dávat věci do regálů a do pořádku. Tak to se na VŠ vykašli, zaveď si úklidovou firmičku a uvidíš, jak se budeš mít. Kdybys byla z mého kraje, hned tě beru domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
15.9.21 12:11

Narozdíl od ostatních bych radila do toho jít, když tě to láká. Ať si pak nevyčítáš, žes to ani nezkusila :palec: těch 15 hodin úklidu výměn za 2 dny v samoobsluze, fastfoodu, nebo v kanceláři (nebo i víc, nevím proč pracuješ jen takhle málo) nebo si vyhoď jen ty dva dny a najdi si jen něco na jiný den odpoledne. Některé VS nabízí koleje i pro dálkové studenty, to je pak za pár stokorun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 12:13

Ještě se schválně mrkni, jaký je průměrný plat na tu tvou vysněnou pozici. Protože pokud budeš dělat za 20 hrubého, tak se ti určitě nevyplatí cpát desetitisíce do studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
15.9.21 12:26
@Anonymní píše:

Práce Knihovnice ale není o rovnání knih.
Možná prostě nejsi studijní typ. Nedat na několikrát bakalářské státnice je nic moc no. Co to bylo za obor? Proč chceš znovu se trápit? Myslíš že knihovnictví je snadný obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
15.9.21 12:29

Zakladatelko a proč děláš uklízečku, tos nenašla vhodnější místo, když mas maturitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 12:39

@Kfětoslava Chtěla jsem tehdy dělat uklízečku, protože jsem chtěla práci na částečný úvazek, nesedět osm hodin v kanceláři.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová