Studovat teď VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4789
15.9.21 13:21
@Tarjei píše:
Hm na to je diagnoza, OCD…hele mne se to nezda, kdyz se nekdo dohrabe az ke statnicim a mluvi, vetsinou komise dotycnyho necha projit. A myslet si o uklizeni, ze je to prima prace? Jako v kterym vesmiru?

V tom vesmíru, kde ti k uživení stačí čtvrt úvazek práce uklízečky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 13:22
@Sisika9 píše:
Né každému jde hned o peníze. Může studium brát jako koníček. Chce se v něčem zlepšit, získat nové informace, znalosti, dovednosti. Někdo dá přednost pohodové práci která ho baví a naplňuje bez ohledu na to, jak málo je placená :)

Samozřejmě, nerozporuji. Ale v kontextu toho, co tu všechno napsala, to zní vážně směšně. Holka udělá maturitu (není nám ani schopná napsat z jakého oboru, abysme třeba poradili uplatnění, které by jí mohlo naplňovat), pak dojde na VŠ ke státnicím které opakovaně nezvládne, vykašle se na to, jde uklízet (brigádně na pár hodin týdně) a najednou jí dojde, že by chtěla studovat na knihovnici, protože jí baví rovnat věci a mít kolem sebe pořádek :mrgreen: Když jí tu píšeme, že na knihovnici VŠ nepotřebuje, tak najednou má děsný zájem o historii. Jako pardon, ale už tomu nevěřím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
15.9.21 13:22

@jednoslunicko jo ahaaaa, na ten jsem zapomnela. Tak to potom jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
15.9.21 13:24

Zakladatelko, k tvé úvodní otázce, v tvém případě bych studovat nesla, vyhodit peníze a čas a taky tam jsou statnice. Našla bych si normální práci, jestli mas rada knihy, tak třeba v knihkupectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
15.9.21 13:24
@Anonymní píše:
Mám peníze na to, abych si platila VŠ formou kombinovaného studia. Už jsem jednou VŠ studovala, proto by tří leté studium bylo placené (přes 10 tisíc za semestr). Šla jsem na zápis, teď ale váhám, zda opravdu studovat. Mám teď brigádu, kde za měsíc mám pár tisíc. K tomu bych dojížděla vlakem (auto nemám), a občas bych musela v daném městě přespat, protože výuka některé dny začíná v 8h ráno a nic mi na tu dobu nejede. Takže výdaje za dojíždění a přespávání. Ne, že bych daný obor nechtěla studovat, ale nemám si ty peníze, které mám našetřené dál šetřit a najít si pořádnou práci? Jestli teď bude nějaká krize během tří let studia by se peníze rozkutálely. Ani nevím, jestli vůbec dostuduju a pokud ano, jestli bych našla práci v tom oboru. Vím, že jsem se nad tím měla zamyslet dřív. Teď se mi to nějak rozkládá v hlavě. Anonymně kvůli infomacím o penězích.

Máš rok čas. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.21 13:25

@DanielaD Nijak, jen jsem Vám to vysvětlovala, protože jste to ve svém příspěvku zvýraznila.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.21 13:25
@jednoslunicko píše:
V tom vesmíru, kde ti k uživení stačí čtvrt úvazek práce uklízečky :-D

A to ještě pomíjíme fakt, že pokud má jen brigádu, tak si musí sama platit zdravotní pojištění :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 13:26
@Serpentini píše:
Promiň, ale asi se na to rovnou vykašli. Studentka VŠ musí mít nějaké vyjadřovací schopnosti, z tebe to leze jak z chlupaté deky. Ptáš se, jestli má cenu abys šla studovat a nejsi schopná dát dost informací, aby to byl někdo schopný zhodnotit, musíme se tě dále vyptávat. Ten úvodní příspěvek měl vypadat asi takhle:„Ahoj, uvažuji o studiu VŠ, obor knihkupectví. Už jsem jednu VŠ studovala, ale z důvodu… jsem ji nedokázala dokončit. Původně mám střední školu obor…, takže základy oboru mám/nemám. Aktuálně pracuji jako uklízečka na tři hodině denně, takže nevydělávám moc peněz, do školy bych musela dojíždět a v místě školy občas i přespat. Myslíte, že studium zvládnu?“

Tohle mi přišlo na druhé straně drsné, ale čím víc píšeš/nepíšeš, tím je jasné, že serpentini měla naprostou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 13:32

@unuděná Tak znovu, studovala jsem cestovní ruch na střední protože na gympl jsem neměla, a tam byly hodiny historie navíc a málo matiky s tím, že na vš půjdu na historii nebo archivnictví. To jsem udělala. Došla jsem tak tak ke státnicím, opakovaně je neudělala. Řekla jsem si tehdy, že už studovat nebudu. Pracovala jako uklízečka a letos jsem se po rozhovoru s kamarádkou rozhodla, že VŠ ještě jednou zkusím. No a teď, vzhledem k neúspěchu s VŠ dřív, a penězům, váhám, jestli to byl dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit
4789
15.9.21 13:36
@Anonymní píše:
@unuděná Tak znovu, studovala jsem cestovní ruch na střední protože na gympl jsem neměla, a tam byly hodiny historie navíc a málo matiky s tím, že na vš půjdu na historii nebo archivnictví. To jsem udělala. Došla jsem tak tak ke státnicím, opakovaně je neudělala. Řekla jsem si tehdy, že už studovat nebudu. Pracovala jako uklízečka a letos jsem se po rozhovoru s kamarádkou rozhodla, že VŠ ještě jednou zkusím. No a teď, vzhledem k neúspěchu s VŠ dřív, a penězům, váhám, jestli to byl dobrý nápad.

Studovat VŠ není špatná nápad, ale musíš na to mít hlavu a vybrat si obor, který tě následně aspoň nějak uživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 13:37

A práce uklízečky samozřejmě k uživení nestačí, mám peníze po mámě, takže to mi pomáhá, ale nejsou to statisíce, proto přemýšlím, jestli je cpát do studia, když třeba ani nedostuduju. A zdravotní si platím, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.21 13:38
@Anonymní píše:
@unuděná Tak znovu, studovala jsem cestovní ruch na střední protože na gympl jsem neměla, a tam byly hodiny historie navíc a málo matiky s tím, že na vš půjdu na historii nebo archivnictví. To jsem udělala. Došla jsem tak tak ke státnicím, opakovaně je neudělala. Řekla jsem si tehdy, že už studovat nebudu. Pracovala jako uklízečka a letos jsem se po rozhovoru s kamarádkou rozhodla, že VŠ ještě jednou zkusím. No a teď, vzhledem k neúspěchu s VŠ dřív, a penězům, váhám, jestli to byl dobrý nápad.

Znovu? Tohle jsi nikdy nenapsala ;)
A copak na té knihovnické škole nebudou státnice? Co jsi během let práce dělala pro to, abys měla větší šance na úspěch na VŠ? Takhle, jak to popisuješ, si myslím, že tu školu neuděláš a akorát do toho naliješ peníze, čas a energii, které bys mohla věnovat hledání práce podle svého gusta. Jestliže je knihovnice tvé vysněné zaměstnání, tak se snad nemusíš smířit s tím, že tě v jedné knihovně odmítli ne? Rozešli životopisy (nech si to zkontrolovat někým, kdo tomu rozumí) do dalších knihoven či archivů a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 13:42
@Anonymní píše:
A práce uklízečky samozřejmě k uživení nestačí, mám peníze po mámě, takže to mi pomáhá, ale nejsou to statisíce, proto přemýšlím, jestli je cpát do studia, když třeba ani nedostuduju. A zdravotní si platím, to je jasné.

A když jsi tedy zjistila, že tím uklízením na prd-úvazek nezbohatneš, proč si nenajdeš normální práci? Máš maturitu v cestovním ruchu, teď se to zase všechno rozjelo, jdi někam do cestovky ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 14:12

@unuděná Střední jsem udělala před 10 ti lety. Prd si pamatuju. Na tu VŠ se vykašlu. Nejdřív přišlo nadšení, že by to bylo super, sehnala jsem si i knihy na povinnou literaturu a čtu o filosofii, protože vím, že ve školním roce bych se do čtení povinné literatury nedokopala, tak ať mám náskok před svou leností. A teď prostě přišlo vystřízlivění a obavy.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.21 14:17
@Anonymní píše:
@unuděná Střední jsem udělala před 10 ti lety. Prd si pamatuju. Na tu VŠ se vykašlu. Nejdřív přišlo nadšení, že by to bylo super, sehnala jsem si i knihy na povinnou literaturu a čtu o filosofii, protože vím, že ve školním roce bych se do čtení povinné literatury nedokopala, tak ať mám náskok před svou leností. A teď prostě přišlo vystřízlivění a obavy.

A to je překážka v tom, aby sis našla normální práci?? Víš, kolik ženských si po mateřské nepamatuje ani z čeho maturovalo, natož nějaké další znalosti, a taky si práci v pohodě najdou a zaškolí se :nevim: Nicméně by mě tedy zajímalo, co teď hodláš dělat? Ze střední si nic nepamatuješ, vejšku jsi nedokončila a minimálně 5 let jen chodíš brigádně uklízet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová