Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda.Chci se jen zeptat, kdyz mam soudne urcene alimenty a ex je posila vzdy o mesic dyl, nevite zda to jde resit exekucne? Dekuji za radu
Ne, to je brzo. Kdyz to podas driv nez po dvou mesicich jeho neplaceni, riskujes, ze se bude uspesne soudne branit.
@Tarjei To je ta situace, kdy si rikam proc ty soudy jsou kdyz on si pak stejne dela co chce.
@Ka ci měsíc? nám je neposlal už od května a teprve teď to začínáme řešit, protože už máme jistotu, že nám nikdo neřekne, že se snaží.
@Ka ci píše:
Ahojda.Chci se jen zeptat, kdyz mam soudne urcene alimenty a ex je posila vzdy o mesic dyl, nevite zda to jde resit exekucne? Dekuji za radu
Ne měsíc je málo, myslím že musí nezaplatit aspoň 3 měsíce za sebou, aby se to začlo řešit, nebo když zaplatí třeba jenom část, tak se řekne, že se aspoň snaží no. Jako je to na prd, ale byla bych ráda, že platí, i když se zpožděním.
Muzes to resit srazkami ze mzdy. Tam staci, ze se zpozdi byt o jediny den.
@Ka ci píše:
jako že posílá jednou za dva měsíce dvoje alimenty nebo jen jedny? ![]()
@gabrriel píše:
@Ka ci měsíc? nám je neposlal už od května a teprve teď to začínáme řešit, protože už máme jistotu, že nám nikdo neřekne, že se snaží.
tak vy už to můžete řešit i přes PČR, a tam se dotyčný většinou lekne a zaplatí…
@Kriss Tina ja moc nejsem, měla jsem uz domluvenou schůzku na exekučním a byl by klid
@Ka ci píše:
A to je tak významná částka, že vadí placení v jednoměsíčním skluzu? Každý měsíc platba přijde, holt je to posunuté.
Já se podávala exekuci na nezaplacené dlužné výživné hned v novém měsíci. Exekutora celkem nezajímalo jestli se snaží nebo ne, exekuční titul byl jasný, takže začal rovnou vymáhat. Ex vyváděl, ale zaplatil + teda to vymáhání a moje první zastoupení a pak už se nikdy nezpozdil. Respektive asi dvakrát ano, ale třeba o dva dny, to neřeším vůbec, toho si ani nevšimnu. Před tím na mě akorát sprostě řval, že mně nic platit nebude, no tak nezbylo než to řešit razantně.
@catch-22 Samozrejme,ze vadi.Je to 6tis jsem sama na barak a na dceru a plat minimalni, takze opravdu vadi.
Co bych dala za to, aby mi ex platil výživné o měsíc později. Ten můj už je nezaplatil 3 roky a jediné jeho řešení je že pracuje na černo a neustále se stěhuje, aby ho nenašli. Takže chápu že je to nepříjemný, ale žádná tragédie.