Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
z vlastní zkušenosti vím, že se naopak většina pčr lekne a velmi rychle dlužnou částku zaplatí. Do vězení se nikdo za první neplacení alimentů opravdu neposílá, i soud apeluje na to, aby to raději přímo u soudu zaplatil
jo? a já zas znám otce, co si radši jdou sednout do vězení, než by pustili chlup, jen aby bejvalku nakrkli
ale fakt je ten, že se jedná o osoby spíš z mého pohledu jednodušší, potkala jsem je jako zaměstnance mého bejvalého na stavbách a celkově to byli sice dobří pracanti, ale pokud možno nesměli přijít do kontaktu se zákazníkem, protože pak to byli mistři světa a ani si neuvědomovali, co za kraviny melou. a nebylo to o penězích, zpracovávala jsem jim mzdy a výplaty měly velmi pěkné. ale jinak je mi jasné, že za jedno nezaplacení soud nikoho nikam nepošle
narozdíl od exekutora, kterému je fuk, jestli nezaplatil jednou nebo nikdy.
@sagina píše:
chodit na policii je blbost. tam se chodí, pokud se chce bejvalému pomstít a poslat ho do vězení na neplnění vyživovací povinnosti. pokud chce peníze, tak se prvořadě chodí za exekutorem. ale samozřejmě, záleží na celkové finanční situaci dlužníka. kde nic není, ani smrt nebere
Vydělavá dost. Má další dítě, teď byli na dovolené,… On prostě schválně platit nechce. Nedávno neplatil vůbec, to byli u soudu, ti mu nařídili to doplatit a ještě výživné zvedli. Nevim proč to nejde přes exekutora, úplně na černo si myslím, že nepracuje ![]()