Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to hodně o počítačích, jak jsem viděla předměty v rozvrhu. Nechci to dělat, abych rovnala knihy. Studovala jsem obor u kterého bych pak pracovala v archivu- mám ráda historii.
Já bych na to studium šla, když tě ta práce láká.
@Parninas píše:
To je samozřejmě možné. Ale to by snad normální člověk napsal, že nemůže mít plný úvazek ze zdravotních důvodů a ne, že se jí nechce sedět 8 hodin v kanclu.
napsala to v podstatě úplně stejně, nemusí nám psát o svém zdravotním stavu
@Anonymní píše:
@AnnieTRoj Hodně čtu, teď o té filosofii, chci si půjčit knihu Svět ve slovech aneb O síle příběhů utvářet národy, historii a civilizaci. Dívám se na seriály na pc, apod.
Trochu málo od života ne?
@DanielaD píše:
napsala to v podstatě úplně stejně, nemusí nám psát o svém zdravotním stavu
No.. pak napsala že nemocna není.
Samozřejmě, že se tu nikdo nemusí svěřovat s něčím s čím nechce. Jen si myslím, že kdyby šlo o nemoc, tak se s tím průměrný člověk až tak netají.
@Anonymní píše:
A nejsem nemocná, jen jsem tehdy myslela, že bych mrhala zbytečně životem pracovat osm hodin denně. Říkala jsem si, že z toho dne člověk nic nemá, když je do čtyř, pěti odpoledne v práci.
všichni mrháme
@Parninas píše:
No.. pak napsala že nemocna není.Samozřejmě, že se tu nikdo nemusí svěřovat s něčím s čím nechce. Jen si myslím, že kdyby šlo o nemoc, tak se s tím průměrný člověk až tak netají.
průměrný ano ![]()
@Anonymní píše:Čtu o filosofii je široký pojem. Nepřipadá ti, že život jen přežíváš? Je ti třicet, finančně se o sebe nepostaráš, rodinu asi také neplánuješ, vzdělávání tvá cesta asi také není, kariéru nebuduješ.
@AnnieTRoj Hodně čtu, teď o té filosofii, chci si půjčit knihu Svět ve slovech aneb O síle příběhů utvářet národy, historii a civilizaci. Dívám se na seriály na pc, apod.
VŠ je kravina, když jsi v jednom oboru stova dolezla ke státnicím (jinak bys ty státnice na 3 dala), proč bys dala jinou vš po několikaleté přestávce? Děláš něco určitého, co ti v studiu pomůže? Tohle jsou podle mě vyhozené peníze i čas.
Jestli tě baví doplňování zboží, jdi do marketu, zprvu na 4 hodiny denně, pak můžeš zvyšovat na 6, 8. Peníze špatný nejsou a berou všude. Nevadí ti utrácet peníze od mamky takto zbytečně?
@Anonymní píše:
Tohle můžeš v pohodě stíhat i při práci.
Minulý týden tu byla diskuze na téma,,chci být knihovnice". Dotyčná neměla maturitu, pracovala v nemocnici v kuchyni. Ovšem představy o práci knihovnice měla hodně stejné, i vyjadřování. Představa, že knihovnice rovná knihy do regálů, aby zařezávaly, je dost úsměvná. Není to podivná podobnost?
Docela tě chápu.. sedět v kanclu osm hodin denně by mě také nebavilo..
pocit z dobře odvedené práce je u toho uklízení asi podstatně větší, u toho vystudovat VŠ co by tě bavila.. zní to jako dobrý nápad.
Otázka je, jestli bys to studium dala.. po té době, co nejsi ve škole to bude asi spíš horší.
Zkusila bych se zasměstnat někde ve státní správě.. třeba i jako ta uklízečka.. a studovat při tom.. prostě si zjistit, jak to tam chodí. Určitě tady bude vědět někdo líp.. nechci psát zavádějící informace, měla bys mít studijní volno i školu placenou.
Nebo si na živnost udělat nějakou uklízecí firmičku. Zajít znova se poptat do tý knihovny, nebo kde to chceš pracovat.. jestli by tě nevzali i bez školy.
Mně se studium knihovnictví jeví jako neperspektivní.. ovšem člověk má dělat hlavně to, co ho baví.
Dají se čekat dost velké ekonom problémy.. ale i znehodnocení úspor. Spíš by to chtělo nějakou jistou práci s jistým výdělkem.
@Anonymní píše:
Aha. Víš, ale většina lidí tohle stíhá i při normální práci. Taky hodně čtu, koukám na telku, chodím běhat a na kolo, o víkendech trávím většinu času někde v přírodě a do toho mám dvě děti a plný úvazek
Nedovedu si nějak představit, když přijdeš třeba v 11 hodin domů, jak tímto zaplňuješ celé odpoledne.
A z čeho žiješ? Ty máš nějakou poděděnou nemovitost, nebo jak platíš nájem? Jak utáhneš z pár tisíc měsíčně poplatky a běžné náklady na život, jídlo atd.? Neplánuješ do budoucna rodinu? Že bys něco šetřila bokem, to je asi taky utopie. Já nevím, buď jsi prostě troll, nebo je něco hodně špatně.
@Anonymní píše:
A práce uklízečky samozřejmě k uživení nestačí, mám peníze po mámě, takže to mi pomáhá, ale nejsou to statisíce, proto přemýšlím, jestli je cpát do studia, když třeba ani nedostuduju. A zdravotní si platím, to je jasné.
Peníze nikam necpi. A najdi si normální práci s odvody
@inkakřivák Ne, tu diskuzi jsem ani neznala. Vím, že to není o rovnání knížek, chodím do knihovny. Hledání knih, výdej knih, jsou různé akce pro čtenáře, pro děti, které zaměstnanci knihoven taky zařizují.
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ne, tu diskuzi jsem ani neznala. Vím, že to není o rovnání knížek, chodím do knihovny. Hledání knih, výdej knih, jsou různé akce pro čtenáře, pro děti, které zaměstnanci knihoven taky zařizují.
Přesně takové věci, na které potřebuješ VŠ, co? ![]()
Prosímtě už jsem ti to psala několikrát. Pokud je tohle tvoje práce snů, rozešli životopisy do různých knihoven a archívů, nebo ještě lépe choď se osobně poptat na volná místa. Na tohle VŠ nepotřebuješ.
@Anonymní píše:
tomu říkám životní poslání, to bys opravdu při 8 hodinové práci už nedala, hlavně ty seroše