Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
A to ještě pomíjíme fakt, že pokud má jen brigádu, tak si musí sama platit zdravotní pojištění
a ještě se jí to nepočítá na důchod, případně, kdyby byla těhotná, nedostane nic
@Anonymní píše:
A práce uklízečky samozřejmě k uživení nestačí, mám peníze po mámě, takže to mi pomáhá, ale nejsou to statisíce, proto přemýšlím, jestli je cpát do studia, když třeba ani nedostuduju. A zdravotní si platím, to je jasné.
ty peníze po mamince úspěšně rozfrcáváš, tím, že neděláš nic pořádného. Prací 3 hod/denně, uklízení opravdu nezbohatneš.
Když tě baví historie, proč se tím více nezabýváš? Práce v muzea aj.
@Anonymní píše:
@unuděná Střední jsem udělala před 10 ti lety. Prd si pamatuju. Na tu VŠ se vykašlu. Nejdřív přišlo nadšení, že by to bylo super, sehnala jsem si i knihy na povinnou literaturu a čtu o filosofii, protože vím, že ve školním roce bych se do čtení povinné literatury nedokopala, tak ať mám náskok před svou leností. A teď prostě přišlo vystřízlivění a obavy.
Mně připadá, že se tím životem poflakuješ jen tak od ničeho k ničemu. To na studium VŠ nestačí, ale ty ani studovat nechceš, jen se tím mluvením o studiu snažíš dostat aspoň virtuálně pryč od smetáku. Kdybys v sobě měla nějakou ctižádost, podnikavost, aktivitu nebo jak to nazvat, byla bys 10 let po maturitě už někde úplně jinde.
@DanielaD píše:
ty peníze po mamince úspěšně rozfrcáváš, tím, že neděláš nic pořádného. Prací 3 hod/denně, uklízení opravdu nezbohatneš.
Když tě baví historie, proč se tím více nezabýváš? Práce v muzea aj.
Protože je líná.
Tyjo, fakt by mě zajímalo jak je někdo s čtvrt úvazkem jako uklízečka schopný přežít. Nájem, jídlo, hygiena, další výdaje. Vždyť to se nedá podle mě poplatit ani kdyby uklízela u Gottů. ![]()
A celá tahle story mi přijde úplně mimo realitu.
@jednoslunicko píše:
Protože je líná.
Já myslím, že je to troll. Neříkej mi, že by nějaká holka s maturitou a 5 lety studia na VŠ mávla rukou a šla na 3 hodiny denně uklízet, protože „se jí nechce sedět 8 hodin denně v kanclu“
A i kdyby si to chtěla zkusit, tak dejme tomu. Zkusila, zjistila že se neuživí, tak měla jít normálně do práce ne? Psala, že od matury má 10 let, čili nejméně těch 5 let uklízí. Tomu prostě nevěřím.
@jednoslunicko píše:
Protože je líná.
možná je i nějak nemocná, nechci se jí dotknout, ale trochu to zavání sociální fobií ![]()
@DanielaD píše:
možná je i nějak nemocná, nechci se jí dotknout, ale trochu to zavání sociální fobií
Nebo fobií z práce.
@DanielaD píše:
možná je i nějak nemocná, nechci se jí dotknout, ale trochu to zavání sociální fobií
To je samozřejmě možné. Ale to by snad normální člověk napsal, že nemůže mít plný úvazek ze zdravotních důvodů a ne, že se jí nechce sedět 8 hodin v kanclu.
@jednoslunicko píše:
Mně připadá, že se tím životem poflakuješ jen tak od ničeho k ničemu. To na studium VŠ nestačí, ale ty ani studovat nechceš, jen se tím mluvením o studiu snažíš dostat aspoň virtuálně pryč od smetáku. Kdybys v sobě měla nějakou ctižádost, podnikavost, aktivitu nebo jak to nazvat, byla bys 10 let po maturitě už někde úplně jinde.
Máte naprostou pravdu. Nejsem vůbec ctižádostivá, nevím, co chci dělat. Baví mě zahradničení, čtení knih a to doplňování zboží v obchodě. To uklízení je dobré v tom, že je to pořád stejné, nemusím komunikovat s lidma, klidná práce většinou. Někdo se ptal, co chci teda dělat. Asi zkusím to doplňování v obchodě. To mě bavilo a bude to znít blbě, ale ráda bych se cítila nějak užitečná. U uklízení jsem se tak zezačátku cítila.
A nejsem nemocná, jen jsem tehdy myslela, že bych mrhala zbytečně životem pracovat osm hodin denně. Říkala jsem si, že z toho dne člověk nic nemá, když je do čtyř, pěti odpoledne v práci.
@Anonymní píše: @jednosluniMáte naprostou pravdu. Nejsem vůbec ctižádostivá, nevím, co chci dělat. Baví mě zahradničení, čtení knih a to doplňování zboží v obchodě. To uklízení je dobré v tom, že je to pořád stejné, nemusím komunikovat s lidma, klidná práce většinou. Někdo se ptal, co chci teda dělat. Asi zkusím to doplňování v obchodě. To mě bavilo a bude to znít blbě, ale ráda bych se cítila nějak užitečná. U uklízení jsem se tak zezačátku cítila.
Tak s tímhle přístupem na VŠ rozhodně ne, to bys letěla po prvním semestru
Vůbec se divím, že na té původní ses dostala až ke státnicím.
@Anonymní píše:
A nejsem nemocná, jen jsem tehdy myslela, že bych mrhala zbytečně životem pracovat osm hodin denně. Říkala jsem si, že z toho dne člověk nic nemá, když je do čtyř, pěti odpoledne v práci.
A co děláš, když máš skoro celý den volný?
@Anonymní píše:
A když sis to nastavila tak jak to teď máš - co děláš místo toho?
Já naprosto chápu, že má někdo tyhle pohnutky jako ty. Pokud si to může dovolit. Co budeš dělat až ti dojdou úspory?
@AnnieTRoj Hodně čtu, teď o té filosofii, chci si půjčit knihu Svět ve slovech aneb O síle příběhů utvářet národy, historii a civilizaci. Dívám se na seriály na pc, apod.