Studovat teď VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32902
15.9.21 12:42
@Anonymní píše:
@Kfětoslava Chtěla jsem tehdy dělat uklízečku, protože jsem chtěla práci na částečný úvazek, nesedět osm hodin v kanceláři.

8o proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 12:42
@Anonymní píše:
@Kfětoslava Chtěla jsem tehdy dělat uklízečku, protože jsem chtěla práci na částečný úvazek, nesedět osm hodin v kanceláři.

A v kanceláři snad nemůžeš dělat na částečný úvazek?? :nevim:
Mě se to nějak nezdá. Ženská, která má maturitu a téměř dokončí vysokou školu jde dělat uklízečku na pár hodin týdně a pár šupů? Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 12:43

@andelka83 To vím. Je to hodně o počítačích, jak jsem viděla předměty v rozvrhu. Nechci to dělat, abych rovnala knihy. Studovala jsem obor u kterého bych pak pracovala v archivu- mám ráda historii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.21 12:45

Já se na víc necítila a myslela jsem, že je to snadná práce, že se vyšvihnu a budu uklízet pár hodin denně v domácnostech za pěkné peníze. :oops:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.21 12:45

Navíc teda když jsi jednu školu těžce nezvládla, proč myslíš, že teď, po studijní pauze, tu novou zvládneš? Sdělíš nám už konečně, co máš za střední a z jaké vejšky jsi odešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 12:46
@Anonymní píše:
Já se na víc necítila a myslela jsem, že je to snadná práce, že se vyšvihnu a budu uklízet pár hodin denně v domácnostech za pěkné peníze. :oops:

Nezlob se na mě, ale tohle opravdu není uvažování vysokoškolačky. Myslím, že nám v něčem pěkně kecáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
15.9.21 12:50
@Anonymní píše:
@andelka83 To vím. Je to hodně o počítačích, jak jsem viděla předměty v rozvrhu. Nechci to dělat, abych rovnala knihy. Studovala jsem obor u kterého bych pak pracovala v archivu- mám ráda historii.

Který přesně? Já totiž taky..a můžu ti říct, že ze všech spolužáků v oboru našla uplatnění jen hrstka. Ani já v něm nikdy nedělala, ač jsem Mgr dokončila.
Tyto obory fakt nejsou k tomu, aby se studovat jen zkoušely a zabíjel se na tom čas ani aby do nich člověk strkal peníze. Uplatnění je zcela minimální. Pokud nemáš známosti, tři jazyky, praxi v zahraničí apod.
Spíš bych se zaměřila jiným směrem než tohleto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
15.9.21 12:58
@Anonymní píše:
Mám peníze na to, abych si platila VŠ formou kombinovaného studia. Už jsem jednou VŠ studovala, proto by tří leté studium bylo placené (přes 10 tisíc za semestr). Šla jsem na zápis, teď ale váhám, zda opravdu studovat. Mám teď brigádu, kde za měsíc mám pár tisíc. K tomu bych dojížděla vlakem (auto nemám), a občas bych musela v daném městě přespat, protože výuka některé dny začíná v 8h ráno a nic mi na tu dobu nejede. Takže výdaje za dojíždění a přespávání. Ne, že bych daný obor nechtěla studovat, ale nemám si ty peníze, které mám našetřené dál šetřit a najít si pořádnou práci? Jestli teď bude nějaká krize během tří let studia by se peníze rozkutálely. Ani nevím, jestli vůbec dostuduju a pokud ano, jestli bych našla práci v tom oboru. Vím, že jsem se nad tím měla zamyslet dřív. Teď se mi to nějak rozkládá v hlavě. Anonymně kvůli infomacím o penězích.

běž makat, budeš přestudovaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
15.9.21 13:02
@Anonymní píše:
No já jsem vždycky chtěla pracovat v knihovně. Ale pracovala jsem brigádně v obchodě, doplňovala zboží, peníze nic moc, ale bavilo mě to. Rychle to utíkalo, a já jsem ten typ, co rád rovná věci, aby nebyly nakřivo, apod. Neudělala jsem státnice u té minulé VŠ, dělala jsem je na několikrát. Dost jsem se s tím natrápila.

8o ty s z náš děláš pedel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
15.9.21 13:03
@Anonymní píše:
Já se na víc necítila a myslela jsem, že je to snadná práce, že se vyšvihnu a budu uklízet pár hodin denně v domácnostech za pěkné peníze. :oops:

vyšvihneš se prací hospodyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 13:15

@DanielaD Proč bych si měla dělat legraci? Prostě mám nutkání dávat věci tak, aby byly hezky v řadě, nebo pěkně za sebou, rovně apod. A tehdy jsem četla článek o nějaké profesionální uklízečce, která pracovala u bohaté rodiny, že se tím dá dobře vydělat. Jasně, že to potká jednoho z milionu, ale já se pro to tehdy nadchla (bylo mi 21) a měla jsem pocit, že je to prima práce.

• Citovat
  • Upravit
3792
15.9.21 13:19
@unuděná píše:
Ještě se schválně mrkni, jaký je průměrný plat na tu tvou vysněnou pozici. Protože pokud budeš dělat za 20 hrubého, tak se ti určitě nevyplatí cpát desetitisíce do studia.

Né každému jde hned o peníze. Může studium brát jako koníček. Chce se v něčem zlepšit, získat nové informace, znalosti, dovednosti. Někdo dá přednost pohodové práci která ho baví a naplňuje bez ohledu na to, jak málo je placená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
15.9.21 13:19

Hm na to je diagnoza, OCD…hele mne se to nezda, kdyz se nekdo dohrabe az ke statnicim a mluvi, vetsinou komise dotycnyho necha projit. A myslet si o uklizeni, ze je to prima prace? Jako v kterym vesmiru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
15.9.21 13:20
@Anonymní píše:

Jsou i jiné práce, pokud nemáš zdravotní problém s plným uvazkem. Jinak je to samozřejmě tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
15.9.21 13:20
@Anonymní píše:
@DanielaD Proč bych si měla dělat legraci? Prostě mám nutkání dávat věci tak, aby byly hezky v řadě, nebo pěkně za sebou, rovně apod. A tehdy jsem četla článek o nějaké profesionální uklízečce, která pracovala u bohaté rodiny, že se tím dá dobře vydělat. Jasně, že to potká jednoho z milionu, ale já se pro to tehdy nadchla (bylo mi 21) a měla jsem pocit, že je to prima práce.

jak to souvisí vše se studiem na VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová