Styděli jste se někdy za své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
15.4.23 13:08
@kocourGarfield píše:
Mam 3 děti, které pubertou již prošly. Každé dítě ji mělo úplně jinou ač prostředí a rodinu ( rodiče ) měly stejnou. Ono každé dítě je jiné že.Na nějaké soudy bych počkala až moje děti dospějí, osamostaní se a budou fungovat v reálném životě.
Do té doby jsou to jen spekulace.

Ony i ty podmínky jsou pro každé dítě jiné. Všechno co je jinak, je ovlivňuje. První nemá sourozence a musí se vyrovnat s příchodem dalších, poslední už se rodí s tím, že sourozence má a tak je jinak přijato. Taky rodiče jsou u dalších děti starší, mají víc zkušeností, chovají se většinou trochu jinak k prvnímu, jinak k poslednímu. Není to špatně, ale to prostě jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
15.4.23 14:11
@Psylocke píše:
Jojo, měla jsem povedenou pubertu, protože se mi rodiče moc nevěnovali, nezajímali se, tak sem chtěla na sebe upozornit. Ale nikdy jsem nebyla hnusná na lidi nebo zvířata. Neubližovala jsem jim jenom sama sobě. To beru jako zásadní.

Já jsem tím vlastně chtěla říct, že i když si myslíš, že máš děti opravdu dobře vychované, nevíš a nemáš kontrolu nad tím, jak se chovají mezi vrstevníky nebo mezi cizími lidmi. Já mám puberťáky dva a zatím se chovají v mezích slušnosti. Ale vím, že určitě přijde doba, kdy to bude ještě náročnější… Znám případy, kdy doma dítě bylo svaté a venku se prezentoval úplně jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.4.23 15:53
@ludmilaadamkova píše: :mrgreen: Zeptej se mě za deset let. Myslím že kdybych se styděla za dítě kterému je 4,5 roku asi by bylo něco špatně :mrgreen:

Já se styděla často od synových 2 let, kdy byly na denním pořádku vztekaci scény na veřejnosti. Časem jsem si na to zvykla, takže vztek a pohledy lidí už mě nerozhází.
Ale naposledy jsem se za oba styděla minulý víkend. Potřebovala jsem dojet na velký nákup, doma už nebylo ani máslo, ale oba se odmítli převléct z tepláků a v obchodě pak dělali jak chovanci z ústavu.
Taky se pokaždé stydím za jejich slovník, když jim něco nejde. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 17:19

Prosím anonym. Synovi je deset a strašně se předvádí, před kýmkoli, někdy je mi za něj fakt trapně. Já byla jako malá to samé, jenže moji rodiče to nijak neřešili, takže jsem z toho musela až „vyrůst“, nicméně se za některé své projevy fakt stydím a z té doby nemám ani žádné kamarády, protože jsem byla fakt strašně otravný agilní vlezlý děcko. Synovi se to snažíme pořád vysvětlit, moc bych mu přál, aby prozřel dřív, než já. Pozoruji na něm ale shodné rysy jako u svého bratra, který je chronicky lhář, v pubertě chodil za školu a kradl babičce peníze.. Tak mám spíš strach, aby se nám podařilo tuhle část osobnosti „potlačit“, abych se nemusela stydět jednou..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.23 17:41

Synovi jsou tři roky. Naposledy jsem se za něj styděla minulý pátek v lékárně. Před námi paní a jako první položku dlouhého seznamu chtěla čípky. No a jak syn uslyšel slovo čípky tak spustil: " Paní se taky nemůže vykakat, musí strkat čípek, pak počkat a pak prrrd…" No a začal dělat zvuky prdění, pak si prděl na ruku. To už jsem mu řekla, že tohle se nedělá. Pak začal povídat o hovínku (má knihu a umí ji celou nazpaměť). Takže se v lékárně dozvěděli z čeho je hovínko, kam kakají miminka, batolata, dospělí. Jaké hovínko mají která zvířata a další užitečné informace. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.23 18:35

Nestyděla, moje pubertální dcera si své výlevy nechávala vždy jen na domácí půdu, přece se nebude ztrapňovat na veřejnosti. Takže jsem spíš měla chuť jí zakousnout. U rodičů spolužáků byla vždy za vzornou :mrgreen: Teď už je s ní rozumná řeč většinu doby :D

Zato jsem měla párkrát problém se nerozesmát, když si na ni stěžovali, například v první třídě „vyhrožovala“ dětem v družině, že když ji budou zlobit, tak maminka policajt je přijde zatknout.

• Citovat
  • Upravit
150066
17.4.23 12:31
@Psylocke
@Psylocke píše:
Chci se zeptat, jestli jste se někdy opravdu hodně styděli za své děti a říkali si, kde jste udělali ve výchově chybu. Nebo jestli jste si říkali, že vaše dítě je pěknej hajzl, blbec a chová se hrozně.
Já zatím nemám zkušenosti s vlastním, jelikož je ještě malej, ale někdy, když vidim, jak se chovaj a mluvej puberťáci, tak se za ně stydim.

Každý rodič zná situaci kdy je unavený ze svého dítěte, naštvaný na něj, má toho plné kecky. To je prostě normální.
Ale ne, nestydím se za své děti. Ani jeden nefetuje, nedělá trestnou činnost, neubližuje, pracuje a nefláká se. Samozřejmě každý podle svého naturelu a možností. Všichni nemůžeme být šéfem zeměkoule.
Takže, ne, nestydím se za své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect