Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
tak prvně nevařím denně, pokud to jde, tak ob den. Manžel naštěstí jí v práci.
No a:
1. 1-1,5 hodiny
2. podle druhu jídla, když dělám rizoto, tak je toho troška, když zeleninu, maso a ještě přílohu, tak je to horší
3. u nás vede právě rizoto, zapečené těstoviny, pečené kuře a tak a to není na nádobí tak náročný.
4. „pašovat“ nemusím, v polívce sní cokoliv a zbytek jí tak blbě, že ani pašování nepomůže
5. mám myčku, něco omývám a stejně je to jak po výbuchu ![]()
6. vařím sama, max. se mi tam plete malá, manžek nevaří
7. jsem naučená od mamky mít kuchyň večer uklizenou - jsem zvědavá, jak mi to půjde s dalším prckem
(i přesto, že mám myčku)…
@janica252 píše:
- běžně max hodinu, spíš něco přes půl nebo něco, co se vaří samo
- snažím se moc nenaprasit, ale povede se jak kdy…
3)pečený kuře (stehno) s rýží nebo brambory, když i přílohu upeču v té zapékací misce - čas téměř žádný (dělá se samo), nádobí taky
- nepašuju, když chci, dám ji tam, když ne, tak ne.. osobně toho spoustu takhle nemusím, takže to nedělám
- většinou jak po výbuchu
- vadí, protože zavazí
- nádobí klidně nechám, dokud se mi nechce nebo už se nedá na lince ani namazat chleba
Zaujalo mě to pečené kuře s rýží…to dáš do pekáče propláchnutou rýži na to kuře, koření a dáš péct?? a kolik vody, tak jako když se dusí rýže na plotně? tedy poměr 1:2??
Příspěvek upraven 10.05.13 v 10:52
@no.to.mi.pověz píše:
Ahoj, jakým stylem doma vaříte?? povězte mi něco o :
- čas který strávíte „u plotny“ běžným jídlem
- množství nádobí
- nej jídlo na čas a množství nádobí
- jak pašujete zeleninu do vařený¨ch jídel
- odmýváte nádobí průběžně nebo je v kuchyni po vaření jak po výbuchu
- vaříte raději sami nebo vám nevadí „motající se a zdržující“ protějšek
- ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete
Mám to taky tak 1 až 1,5 hod…vařím téměř denně večeře, zbytek si beru do práce na oběd a protějšek má oběd v práci…zatím nejsou děti, drahá polovička v domácnosti nehne ani prstem pokud to nezavání technikou ( žárovky, opravy, auto to dělá v poho) v kuchyni se mi motá…když vařím, mám v hlavě tak nějak časovač a běda jak se zakecám…tak jo hned něco převařené, přišmrncnuté a tak…no a hlavně když příjdu z práce plus mínus 16:15 než udělám rychlý uklízecí přelet hnízdem a připočtu k tomu vaření je po 18:00 hodině a pak už to letí a připadá mi, že nemám pořádně na nic čas…ale vaření mi nevadí, ráda vařím a peču a jsem ráda když chutná…
Mě zelenina taky nevadí, drahá polovička sní zeleninu v hodně jídlech…možná jsem se měla zeptat spíš kolik zeleniny používáte na vaření…cibuli snad dávám do všeho slaného vaření…běžně používám papriky, mrkev - na té teď ujíždím ( teď jsem jí na velké kousky nakrájela i do čočky na kyselo a bylo to dobré) zelí, petrže a celer, špenát, pórek…plus zelenina na saláty…ale nevařenou zeleninu spíš dávám ke snídani jako oblohu nebo do těstovinových salátů
Taky se snažím odmývat průběžně…nemám myčku, takže se snažím mít po uvaření a před servírování jen hrnce na plotně…jíme každý jinak, já dřív do 18:30 a drahá polovička až příjde…někdy taky v devět deset večer…
1. cca hodinu
2. přiměřeně:)
3. pečené kuře s těstovinama
4. heášek, mrkev k pečenému masu, rajčata do těstovin
5. zásadně odmývám, mám dovařano a je skoro uklizenoo
6. sama
7. s vypětím sil vydržim ho tam nechat:) ale je to stres, raději mzju i v 11 večer
Jo a taky jsem se ptala, proto že v práci pak na mě blbě čuměj, že mám zase mrkev, celer, zelí…atd… ale můžu já za to, že mi to chutná a stačí mi kousek masa?? i když na postavě to znát moc není…to si tu hubu neošidím,–)
@no.to.mi.pověz píše:
- množství nádobí
- ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete
@no.to.mi.pověz píše:
- množství nádobí
@Chocolate píše:
- vařím (80% jídel) v pomalém hrnci, takže 10minut než to tam nandám a 15 minut na přílohu a oblohu. POlévky nevařím.
- dva hrnce + nůž + prkénko
- plátky masa a cibule do papiňáku - 30minut, 1 hrnec
- nepašuji, vařenou zeleninu nejíme (do polévek strouhám na jemno)
- většinou umývám hned
- při vaření asistuje manžel, sedí na baru a vykládá, co bylo v práci
- máme myčku, ale kdy nebyla, myla jsem většinou hned
taková asistence mi by mi vyhovovala…lepší než když se motá, ohmatává, překáží a musí se obcházet…zatím máme malou kuchyň
Drahá polovička má ráda omáčky a když polévky nejsou vývarem tak také husté, krémové…já zas nesnáším, když je omáčka hodně nastavená moukou…takže on řekne " A hlavně to zahusti" a já třeba v omáčce Kuře na paprice udělám toto : osmahnu na troše oleje 3-4 cibule, pak maso, papriku (bílou nebo červenou)v množství zhruba jako cibule a podleju vývarem a vařím…pak vytahám maso, ponorným mixérem rozmixuju a na 4 porce přidám max 1 pol. lžíce mouky…doladím jogurtem nebo smetanou…co zrovna je…Ale říkat mu tohle nemůžu, hustý to je a je trochu ošálenej…na rozdíl od omáčky jeho mamky kdy je cítit jen vývar, mouka a paprika mletá…