Styl vaření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25194
10.5.13 10:49

Ahoj,
tak prvně nevařím denně, pokud to jde, tak ob den. Manžel naštěstí jí v práci.
No a:
1. 1-1,5 hodiny
2. podle druhu jídla, když dělám rizoto, tak je toho troška, když zeleninu, maso a ještě přílohu, tak je to horší
3. u nás vede právě rizoto, zapečené těstoviny, pečené kuře a tak a to není na nádobí tak náročný.
4. „pašovat“ nemusím, v polívce sní cokoliv a zbytek jí tak blbě, že ani pašování nepomůže
5. mám myčku, něco omývám a stejně je to jak po výbuchu :mrgreen:
6. vařím sama, max. se mi tam plete malá, manžek nevaří
7. jsem naučená od mamky mít kuchyň večer uklizenou - jsem zvědavá, jak mi to půjde s dalším prckem :lol: (i přesto, že mám myčku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 10:49
@janica252 píše:
  1. běžně max hodinu, spíš něco přes půl nebo něco, co se vaří samo :)
  2. snažím se moc nenaprasit, ale povede se jak kdy…

3)pečený kuře (stehno) s rýží nebo brambory, když i přílohu upeču v té zapékací misce - čas téměř žádný (dělá se samo), nádobí taky :)

1. nepašuju, když chci, dám ji tam, když ne, tak ne.. osobně toho spoustu takhle nemusím, takže to nedělám
  2. většinou jak po výbuchu
  3. vadí, protože zavazí
  4. nádobí klidně nechám, dokud se mi nechce nebo už se nedá na lince ani namazat chleba :D

Zaujalo mě to pečené kuře s rýží…to dáš do pekáče propláchnutou rýži na to kuře, koření a dáš péct?? a kolik vody, tak jako když se dusí rýže na plotně? tedy poměr 1:2??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
10.5.13 10:50
  1. záleží jak moc náročné jídlo je - zda dělám i polívku či ne - v rozmezí tak kolem 1,5 hodiny
  2. nádobí odmývám průbězně, takže nevím :-) - ale oproti tomu když vaří manžel mám spotřebu nádobí menší :-D
  3. vařím já i manžel dle chuti či podle toho co naplánujeme
  4. nepašuji - normálně dělám i zeleninový salát k večeři - manžel i děti zeleninu jedí bez problému - lečo, pečený papriky či musaka - neni problém a nikomu nevadí, takže o problém míň
  5. jsem háklivá na bordel doma, průběžně odmývám
  6. miluji když s manželem vačíme spolu, umýme spolu spolupracovat a v kuchyni se pohybovat - teď už my při vaření pomáhá starší dcerka 2,5 roku
  7. vždy po jídle odmeju nádobí, myčku nemáme, do rána bych nádobí nenechala
  1. každý víkend mám od vaření klid - vaří manžel - výborně a rád :-)

Příspěvek upraven 10.05.13 v 10:52

• Citovat
  • Upravit
10.5.13 10:51
@no.to.mi.pověz píše:
Ahoj, jakým stylem doma vaříte?? povězte mi něco o :
  1. čas který strávíte „u plotny“ běžným jídlem
  2. množství nádobí
  3. nej jídlo na čas a množství nádobí
  4. jak pašujete zeleninu do vařený¨ch jídel
  5. odmýváte nádobí průběžně nebo je v kuchyni po vaření jak po výbuchu
  6. vaříte raději sami nebo vám nevadí „motající se a zdržující“ protějšek
  7. ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete
  1. cca 40 min
  2. pánev, hrnec, příp. hrnce, vařečky, talíře, příbory
  3. palačinky, těstoviny, špenát
  4. když tam zeleninu dávat nechci, tak jí tam nedávám
  5. umývám až dovařím, těsně před podáváním, abych pak umyla jen talíře a příbory
  6. můj mi nikdy nepomáhá, takže nemůžu posoudit, ale kdyby se motal, nezlobila bych se ;)
  7. už jsem odpověděla výš :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
10.5.13 10:52

@terkacek tak přijeď - Ivča Ti uvaří :-D

• Citovat
  • Upravit
10.5.13 10:55

ad 1)

Mám to taky tak 1 až 1,5 hod…vařím téměř denně večeře, zbytek si beru do práce na oběd a protějšek má oběd v práci…zatím nejsou děti, drahá polovička v domácnosti nehne ani prstem pokud to nezavání technikou ( žárovky, opravy, auto to dělá v poho) v kuchyni se mi motá…když vařím, mám v hlavě tak nějak časovač a běda jak se zakecám…tak jo hned něco převařené, přišmrncnuté a tak…no a hlavně když příjdu z práce plus mínus 16:15 než udělám rychlý uklízecí přelet hnízdem a připočtu k tomu vaření je po 18:00 hodině a pak už to letí a připadá mi, že nemám pořádně na nic čas…ale vaření mi nevadí, ráda vařím a peču a jsem ráda když chutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 10:59

Pašování zeleniny

Mě zelenina taky nevadí, drahá polovička sní zeleninu v hodně jídlech…možná jsem se měla zeptat spíš kolik zeleniny používáte na vaření…cibuli snad dávám do všeho slaného vaření…běžně používám papriky, mrkev - na té teď ujíždím ( teď jsem jí na velké kousky nakrájela i do čočky na kyselo a bylo to dobré) zelí, petrže a celer, špenát, pórek…plus zelenina na saláty…ale nevařenou zeleninu spíš dávám ke snídani jako oblohu nebo do těstovinových salátů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.5.13 11:00
  1. čas který strávíte „u plotny“ běžným jídlem cca 30min
  2. množství nádobí šílený, věčně semi pod rukama udělá hromada nádobí i při vaření čaje :roll:
  3. nej jídlo na čas a množství nádobí sushi a wok směsi ze sushitime.cz
  4. jak pašujete zeleninu do vařený¨ch jídel nepašuju, děti se o zeleninu v páře prakticky perou
  5. odmýváte nádobí průběžně nebo je v kuchyni po vaření jak po výbuchu jakopo výbuchu
  6. vaříte raději sami nebo vám nevadí „motající se a zdržující“ protějšek radši sama, protějšek by mohl pak uklízet
  7. ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete kolikrát se nepřemůžu ani na tu myčku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 11:02

Odmývání

Taky se snažím odmývat průběžně…nemám myčku, takže se snažím mít po uvaření a před servírování jen hrnce na plotně…jíme každý jinak, já dřív do 18:30 a drahá polovička až příjde…někdy taky v devět deset večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.5.13 11:03

1. cca hodinu
2. přiměřeně:)
3. pečené kuře s těstovinama
4. heášek, mrkev k pečenému masu, rajčata do těstovin
5. zásadně odmývám, mám dovařano a je skoro uklizenoo
6. sama
7. s vypětím sil vydržim ho tam nechat:) ale je to stres, raději mzju i v 11 večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 11:05

Jo a taky jsem se ptala, proto že v práci pak na mě blbě čuměj, že mám zase mrkev, celer, zelí…atd… ale můžu já za to, že mi to chutná a stačí mi kousek masa?? i když na postavě to znát moc není…to si tu hubu neošidím,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
10.5.13 11:12
@no.to.mi.pověz píše:
  2. množství nádobí
  7. ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete
  1. čas který strávíte „u plotny“ běžným jídlem - tak 1-2 hod.
  2. množství nádobí - velmi individualni
  3. nej jídlo na čas a množství nádobí - koprovka, rajska, karbanatky, knedlky s vajickem
  4. jak pašujete zeleninu do vařený¨ch jídel - nepasuji, mame ji radi v jidle
  5. odmýváte nádobí průběžně nebo je v kuchyni po vaření jak po výbuchu - odmyvam prubezne (prestoze mam mycku), protoze mi vadi pracovat v bordelu
  6. vaříte raději sami nebo vám nevadí „motající se a zdržující“ protějšek - radeji sama nebo s brachou (kuchar).. ;)
  7. ty kdo nemají myčku - vydržíte nechat špinavé nádobí do rána v dřezu nebo se z posledních sil přemůžete - mam mycku, ale presto se obcas premuzu a kdyz neni nadobi moc, tak umyju v ruce ;) Jinak do mycky a to reknu manzelovi… ;)
  • Citovat
  • Upravit
545
10.5.13 11:13
@no.to.mi.pověz píše:
  2. množství nádobí
  1. vařím (80% jídel) v pomalém hrnci, takže 10minut než to tam nandám a 15 minut na přílohu a oblohu. POlévky nevařím.
  2. dva hrnce + nůž + prkénko
  3. plátky masa a cibule do papiňáku - 30minut, 1 hrnec
  4. nepašuji, vařenou zeleninu nejíme (do polévek strouhám na jemno)
  5. většinou umývám hned
  6. při vaření asistuje manžel, sedí na baru a vykládá, co bylo v práci
  7. máme myčku, ale kdy nebyla, myla jsem většinou hned
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 11:19
@Chocolate píše:
  1. vařím (80% jídel) v pomalém hrnci, takže 10minut než to tam nandám a 15 minut na přílohu a oblohu. POlévky nevařím.
  2. dva hrnce + nůž + prkénko
  3. plátky masa a cibule do papiňáku - 30minut, 1 hrnec
  4. nepašuji, vařenou zeleninu nejíme (do polévek strouhám na jemno)
  5. většinou umývám hned
  6. při vaření asistuje manžel, sedí na baru a vykládá, co bylo v práci
  7. máme myčku, ale kdy nebyla, myla jsem většinou hned

taková asistence mi by mi vyhovovala…lepší než když se motá, ohmatává, překáží a musí se obcházet…zatím máme malou kuchyň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 11:24

Jak reagujete na rady typu: A hlavně to zahusti

Drahá polovička má ráda omáčky a když polévky nejsou vývarem tak také husté, krémové…já zas nesnáším, když je omáčka hodně nastavená moukou…takže on řekne " A hlavně to zahusti" a já třeba v omáčce Kuře na paprice udělám toto : osmahnu na troše oleje 3-4 cibule, pak maso, papriku (bílou nebo červenou)v množství zhruba jako cibule a podleju vývarem a vařím…pak vytahám maso, ponorným mixérem rozmixuju a na 4 porce přidám max 1 pol. lžíce mouky…doladím jogurtem nebo smetanou…co zrovna je…Ale říkat mu tohle nemůžu, hustý to je a je trochu ošálenej…na rozdíl od omáčky jeho mamky kdy je cítit jen vývar, mouka a paprika mletá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí