Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
taky mam dvojcatka a byla jsem na tom velmi podobne. Mlicka bylo malo, takze od zacatku kojeni plus dokrm, ale kojeni nam vydrzelo asi jen 2 mesice. Zacinaly jsme na Nutrilonu. Pak jsem ruzne a z ruznych duvodu zkousela jina mlika a ze zacatku holky nic moc nesnesly, ani Sunar, Kacka se po nem kroutila, takze zpet na Nutrilon. Ale zrovna pred tydnem jsem znovu presla na Sunar, holky uz jsou velke a myslim, ze je zbytecne kupovat drahe mleko, Sunar jim uz nic nedela, je OK: Takze to chce vyzkouset. Kazde ditko snese neco jineho. Tak hodne zdaru s dvojcatky, at pekne rostou! A s kojenim si nedelej hlavu, jak napsala Lesina, nerozhoduje to o tom, jestli jsi dobra mama! I kdyz me to taky mrzelo, ze to neslo…
Já měla také problémy s kojením, zuby nehty jsme to vydrželi do konce 4.měsíce, ale malej už byl hladovej a pořád brečel hlady. Tak jsme koupili nutrilon jedničku a měsíc krmili tím. Pak jsme začali v pátým měsící zeleninou, dobrali zásoby nutrilonu a koupila jsem sunar, na zkoušku.
A dobrý, malýmu chutná a dokonce po něm daleko míň blinká!
Kdyby mu to nejelo, tak bych pokračovala v nutrilonu, ale pokud s tím nemá problém, tak si nehodlám hrát na to, že mi nevadí dávát pomalu dvojnásobek peněz za to samé.
Nutrilon je dobrý stejně jako ostatní značky, jen je prostě doporučovaný a „značkový“. Ale kdyby měl být sunar špatný, tak na trhu nebude, z toho bych opravdu strach neměla.
Megy, proto, že nekojíš, přeci nejsi špatná matka!!!!! Jak tě to proboha napadlo????? Jinak Marťas je na Bebě HA, ale jenom proto, že byli nějaké komplikace a strávili jsme po narození měsíc v nemocnici, kde mu ji na:,–(ili, tak jsme v tom pokračovali. 750g stojí 322,50 takže žádná sranda. Teď bude malýmu 1/2 roku, tak přejdeme na Bebu normoš a potom bych chtěla vyzkoušet i Sunar. Vzhledem k tomu, že Sunar splňuje stejné atesty jako všechny ostatní UM, tak nevím, co by na něm mohlo být špatného, že by se konkurenci nelíbila jeho cena…?
Megy,já mám sice jen jednoho prcka,ale taky jsem si vyčítala,že nekojím,že jsem to brzy vzdala(kojila jsem jen v porodce)atd.Malé jsem na radu sester z novorozňáku dávala Nutr. Ha,po měsíci jsme přešli na Nutr 1 a od 2měs je malá na Sunaru.Střídám obyč. a premium a je spokojená,stoličku má skoro denně,takže ji nebetonuje......Rozhodně to není špatná volba a je jen na prckách,co jim bude chutnat,proto si nedělej zásoby
Ahoj,
já kojím i přikrumuju, ale jen večer. Začali jsme na Sunaru a mylýmu chutná, jen kadí jednou za 2 dny, ale nekroutí se. Teď byla v DM drogerii akce 25% sleva na příkrmy a mlíčka, tak jsem zkusila Nutrilon. Uvidíme. 850 gr Nutrilonu mi vyšlo na 216 Kč a když kupuju Sunar 1, tak ten mi vyšel na 73 Kč za 300 gr. Takže je to skoro na stejno. Sunar mi doporučili v lékárně, ale hlavně kvůli ceně.
Horší je to se savičkama do lahviček. Syn neumí pít s kulatých saviček, tak sháníme placatý na širší láhev. Uvidíme, jestli seženeme.
Ahojky,
My jsme kojili asi 6 týdnů, Pak jsem začala Luci přikrmovat (málo přibírala a byla pořád hladová) U Dr jsme dostali plechovku Sunaru, ale po něm blinkala, tak jsem koupila Nutrilon Comfort (kvůli bříšku), Pak jsme přešli na normální Nutrilon, ale po něm měla bolení břicha trápili jí prdíky a u nich řev.
Ted máme asi měsíc a půl Hami 1 a jsme spokojeni, malé chutná.
600g stojí u nás v Lékarně asi 160,–
a v Lékarně u Kauflandu ho maji za 124,–
Jinak už nekojim vůbec asi 2 měsíce, malá prostě odmítá ode mě pít. to je vždycky řev, jak když ji na nože berou, i když mlíko ještě mám (sice asi ne tolik, ale něco by určo vytáhla ![]()
Eriko malá taky neumí pít z kulatých saviček.Prostě přisává vzduch koutkama a pila 3/4 hodiny.Děs.Máme Avent lahičky a koupili jsme do nich avičky MAM (sedí,ale musí vyrovnávat podtlak v lahvičce sama,že povolí pusu,jinak se vyrovnává samo) a malá je spokojená,pije tak 10-15 min,pokud teda u jídla neusíná ![]()
Když byl syn malý, zůstal jsem s ním sám. Nic jiného než sunar nebo feminar nebylo a šlo to taky. Dnes je mu 22 a máme doma už dvoutýdenní holčičku. A ten samý problém sunar nebo nutrilon řeší i on. Podle mě je to jedno. Vyzkoušejte to a uvidíte. Takovejch drahejch z prominutím sraček jako je nutrilon je na dnešním trhu plno a firmy se na tom pakujou. Já osobně bych zkusil nejdřív sunar a pak teprve něco jiného.
guvernerm píše:
Když byl syn malý, zůstal jsem s ním sám. Nic jiného než sunar nebo feminar nebylo a šlo to taky. Dnes je mu 22 a máme doma už dvoutýdenní holčičku. A ten samý problém sunar nebo nutrilon řeší i on. Podle mě je to jedno. Vyzkoušejte to a uvidíte. Takovejch drahejch z prominutím sraček jako je nutrilon je na dnešním trhu plno a firmy se na tom pakujou. Já osobně bych zkusil nejdřív sunar a pak teprve něco jiného.
Levnější varianta NUTRILONU, jen pod jiným jménem https://www.emimino.cz/…bilon-31216/
Ahojky Megy,ani ja jsem nekojila ani moje mama ani sestra a nikdy sme si nerekly ze jsme neschopne mamy.Ja jsem davala sice nutrilon,ale kdybych si mela vybrat s financnich duvodu ,tak dam taky sunar.Vzdyt my jsme na nem taky vyrostly a jaky jsme pekny holky.
V mem okoli je spousta maminek,ktere ho pouzivaji.Takze pokud to nedela miminkum neplechu,tak ho skus.
![]()
Já má se sunarem dobré zkušenost, každému dítku sedí něco jiného.Sestřenka dávala bebu a mimčo měla takovoiu zácpu, že přejela na sunar a bylo to ok.A rozhodně nejsi, já kojím a nepovažuju nkojící mamky za neschopné!
Ahoj, to by me zajimalo, co za tu prezentaci Nutrilonu dostava!!!?
Vzdyt je prece jasne, ze zhruba vsechna mleka jsou a musi byt v zakladnim, nezbytnem slozeni stejna. Na to je ceska a EU legislativa. Na rozdil od Nutrilonu Sunar nepouziva klamavou reklamu, nepropaguje tvrzeni, ktera nejsou pravda a ktera pak musi EU zakazovat…http://register.consilium.europa.eu/…963.cs10.pdf. To mi staci, abych si utvorila obrazek o korektnosti te ktere znacky. Uz jsem to ted psala v jine diskusi. Ochutnej Sunar a ochutnej Nutrilon a uvidis sama. Ja bych sve deti Nutrilonem netrapila
Jo a mimochodem, Nutra Defense ma zajimave slozeni a jeste i mlecny tuk, diky kteremu chutna podobne jako Sunar. Ale cena je vyssi…
At u vas rozhodne chut a ne marketingova tlacenka nejake porodni asistentky ![]()
Přesně tak, obyčejnej Sunar je nejlepší a má nejsladší chuť ze všech mlík.
Nutrilon je jedna velká reklama a propagace. Stačí přijít do lékáren a hlavní co vedou je Nutrilon. Mají to podchycený všude. ![]()
Ahoj, já po příchodu z porodnice dávala první 3 měsíce Nutrilon a pak jsme přešli na Sunar a žádný problém jsme neměli. Druhé dítě kojit nebudu a zkusím polský Nutrilon (Bebilon), stojí 260 Kč a dá se koupit celkem dobře přes internet ![]()
Neblbni a dávej sunar. Dětem rozhodně neuškodí , jinak by ho vůbec nemohli prodávat. Ono ty umělá mléka jsou hodně hlídaná a kontrolovaná. Já dávám sunar hned od narození a nikdy s ním malý neměl problém, ted má dva měsíce a vše je v pohodě. A starší dcera taky vyrostla na sunaru, sunar je finančně nejlevnější, já ho kupuji za 169kč a mám ho na 4-5 dní,takže rozhodně lepší než nutrilon za 340kč.