Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Bananas píše:
Já taky dávala UM hned od začátku, nakojila jsem taky tak do 50 ml za den. No nebudu lhát, obrečela jsem to, ale nejsem ani první ani poslední, co nemá mléko. A lepší spokojená maminka i dítě na UM, než vynervovaní oba dva.
přesně tak!!!
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat maminek,
Kojím skoro měsíce, malá bude mit za týden 3 měsíce. Zdá se mi, že má málo odpoledne mi pořád pláče, i blínká. Mám se nejdřív poradit s lékařem na příkrmech? nebo se poradit v lekarně jaký sunár by byl vhodný? Děkují moc
@simsonka18 nejdřív se poraď s doktorkou, proč třeba blinká? Nemůže jít o spurt? V jakých intervalech kojíš? Napsala jsi velice málo informací. A je těžké říct to nebo to mlíko, kazdému dítěti vyhovuje jiná značka. Já mám dvojčata a každý snášel nutrilon jinak, stejně i Hami nebo Nutradefense. ![]()
@simsonka18 pokud blinká nebude mít málo. Může plakat, že jí bolí bříško a také ublinkává.
UM to pak jedině zhorší.
Pokud kojíš, tak se tvorba mléka přizpůsobí potřebě dítěte. Jde o to jen přikládat, případně si pomoct odsávačkou.
Nemám nic proti příkru třeba na noc pokud to má uklidnit tebe i dítě. Ale jen, že by sis ten problém mohla i zhoršit.
Navíc pokud budeš místo kojení dávat lahev, pak toho mléka výhledově opravdu málo být může.
Takže jde o to jak moc a jak dlouho cheš kojit.
Určitě se před nasazením UM u tak malého dítěte poradit s lékařem. Zvláště bych se ale poradila s ním, že blinká (z ničeho nic). Taky může být nemocná.
Když pláče nemusí to nutně být hlad - to jistě víš, ale nějak my maminky chceme všechno řešit jídlem, ale ono to nejde.
V lékárně ti akorát tak poradí značku UM - Nutrilon je nejdražší a má největší reklamu.
Značku UM si můžeš vybrat jakou chceš, kvalitní jsou i ty nejlevnější. A je to třeba zkusit, každému dítěti vyhovuje něco jiného.
U nás jede třeba DM BabyLove
Navíc 3 měsíce bývá opravdu spurt - tedy kojit, kojit a zase kojit. Ono se to za pár dní srovná.
Milé maminky,
rádi bychom Vám připomněli právě probíhající soutěž Nutrilon. Do soutěže se můžete zapojit ZDE .
Jak? Stačí pokračovat na odkaz a napsat krátkou recenzi na Vaše oblíbené mlíčko =)
Soutěžíme o produkty řady Nutrilon.
Pojďte do toho s námi ![]()
Přeji pěkný den ![]()
adminka Lucka
Také jsem neměla dostatek mléka a malá mi pořád plakala a neprospívala. Byla jsem z toho hodně špatná a ještě mi kamarádka porodní asistentka moc nepřidala, kdy mi furt říkala, že když nebudu kojit, tak nejsem správná matka. Po domluvě s pediatričkou jsme se shodly, že mám malé dávat UM. Zkoušeli jsme různé a nejlépe malé seděl sunar. Chutnal ji a konečně začala pěkně přibírat
Spokojené dítě=spokojená máma.
Ahoj holky, můžu nutrilon vymenit treba za sunar,, nebo bebu bez toho aniz bych se musela ptat doktorky??? Mame od ni nutrilon,, ale nejdriv to bylo ha - po tydnu omneo,, k vuli prdikum a zacpe,, a ted ar protoze mu to nestacilo… A ejhle opět bolesti briska,, kdyz jsem ji volala bylo mi receno,, vydrzet nebo ar menit s omneem střídavě… Coz mi prijde uhozene… A 13 ho nám budou 2 měsíce…