Sunar x Nutrilon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
16.2.12 10:31

Zdá se mi, že asi jo. Oproti Nutrilonu teda určitě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.5.12 14:17

Ahoj maminky,potřebovala bych poradit. Malému je teď něco málo přes tři týdny a jsme na UM,od narození. Začínali jsme na nutrilonu, ze začátku dobrý ale pak se mi zdálo, že moc pije a velké množství, tak jsme zkusili sunar ale nepřišlo mi to o moc lepší i když ho vypil úplně bez problémů ale o něco méně. Ale pak jsme se dočetla na internetu o růstovém spurtu, který by odpovídal našim problémům. Tak se chci zeptat,jestli se můžeme vrátit zpět k nutrilonu? Nerada bych udělala nějakou chybu, ale říkám si, že když ho nebude chtít, tak si ho nevezme..Možná, že je jen takový jedlík. Porodní váha byla 4.060Kg, ale bohužel nevím kolik má teď, nemáme se kde zvážit.Ale co se týče frekvence toho jídla, tak to má tak po 3-3,5 hod. V noci bez problémů ale přes den si někdy řekne i po 1,5hod a pokaždé vypije tak 100-120ml. To je asi normální? Je to moje první, tak v tom trošku plavu. děkuju za každou radu.Renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
9.5.12 14:19

Já teda nevím kojím ale doktorka říkala že UM se namá dávat dřív jak po třech hodinách :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6578
9.5.12 14:21

Pokud neblinká, tak bych mu dávala tak, jak si řekne. Jestli Sunar nebo Nutrilon je asi celkem jedno, pokud nemá ani s jedním UM problémy. Malý je od narození na Sunaru a pohoda, ale pije mi naopak málo - kolem 90 ml od narození snad do 5 měsíců a teď taky nepije moc (120 ml). Víc prostě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.5.12 15:14

Můžeš se vrátit k nutrilonu, ale sunar je přeci jen levnější a vy toho asi vypijete víc. ;)
K tomu kolik vypije. Pokud jste měli takovou porodní váhu tak budete papkat víc. Takže pokud neblinká klidně tu 120ml dej.
Jěště mě napadlo, co k nutrošu dát čajík, tady v těch teplech může mít jen žízeň, vyzkoušej max se porad s mudrou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.5.12 16:09

Já mylsím, že je lapší zkoušet, co vyhovuje mimču. nečetla jsem celou diskuzi, ale jinak kamarádky co se týče Sunaru dávají ten nový Nutradefens, je prý hodně podobný Nutrilonu.
Nám se třeba osvědčilo Hami a pokud ani teď nebudu kojit, sáhnu asi rovnou po něm a když bude malému vyhovovat, zůstanem u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.5.12 16:19

A nebo kup ten nutradefense :roll: nebo jak se to píše, je srovnatelný s nutilonem a na rozdíl od nutrošu tak je v super akcích například ted rosmann 1+1. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.5.12 17:06

Mě jedna známá tvrdila - je to ale už pár let zpět, že její dcerka po sunaru nemohla kakat, že jí to vždy museli pomáhat dostat ven teploměrem a taky že byla po sunaru moc tlustá - měla vyšší váhu než by měla mít. My naši Klárku měli jenom na sunaru a neměla ani problém s kakáním, ani s váhou. Teď Valinku kojím, ale kdybych pak už nemohla, asi bych sáhla opět po sunaru. Bratrova žena používala nutrilon a malému dávka nestačila, vždy, hlavně ráno a večer měl skoro jednou tak velkou dávku. Když pak vyzkoušela sunar, stačila mu dávka, která byla určená. Já teda nevím, ale asi je mi sunar sympatičtější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.5.12 19:03

Tak moc děkuji za názory, my máme nutrilony dva, ten klasický zelený a ještě ten žlutý z lékárny pro extra spokojenost, prý víc zasytí, ale musíme ho střídat, kuli stolici, ale já malému dávám čajík a to fenyklový, protože od narození trpěl na větry a bolesti bříška. Doktorka nám to sice zakázala ale dala jsem na svůj instinkt a udělala jsem mu ho a je po problému :-) Teď už jen vychytat to jídlo. Nechce se mi moc přelétat mezi značkami ale asi mi nic jiného nezbude. I když je pravda, že rano a večer je po jídle docela dlouhý křik, myslíte, že to může být tím, že by mu ta dávka v tyhle časy nestačila? Bylo mi pořád divné, že večer po koupání je tak dvou hodinový křik než vůbec usne a nic nezabírá, a ráno když se vzbudí kolem té šesté tak je to samé, ale v noci a přes den jinak v pohodě a bez problému. Myslíte, že to může být tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.5.12 20:42
@Renca54 píše:
Tak moc děkuji za názory, my máme nutrilony dva, ten klasický zelený a ještě ten žlutý z lékárny pro extra spokojenost, prý víc zasytí, ale musíme ho střídat, kuli stolici, ale já malému dávám čajík a to fenyklový, protože od narození trpěl na větry a bolesti bříška. Doktorka nám to sice zakázala ale dala jsem na svůj instinkt a udělala jsem mu ho a je po problému :-) Teď už jen vychytat to jídlo. Nechce se mi moc přelétat mezi značkami ale asi mi nic jiného nezbude. I když je pravda, že rano a večer je po jídle docela dlouhý křik, myslíte, že to může být tím, že by mu ta dávka v tyhle časy nestačila? Bylo mi pořád divné, že večer po koupání je tak dvou hodinový křik než vůbec usne a nic nezabírá, a ráno když se vzbudí kolem té šesté tak je to samé, ale v noci a přes den jinak v pohodě a bez problému. Myslíte, že to může být tím?

Ahoj, jak jsem psala, bratrova žena také používala nutrilon a musela dávku ráno a večer nejdřív navýšit o půlu a pak dokonce o jednu celou dávku, jinak byl také řev jak blázen. Naše Klárka měla sunar a stačilo jí to, nikdy neplakala. Je možné, že sunar nasytí víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.5.12 20:47

No asi na tom něco bude..Teď večer jsem mu dala zase ten nutrilon a vypil 135ml, pořadně neusnul a za hodinu vypil dalších 60ml a zase neusnul a pořád plakal ale tak vztekle a neutišitelně. Teď snad na chvilku zabral. Tak to asi bude tím jídlem. A to je normální, že ráno a večer vyžadují děti větší dávku než přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.5.12 21:24

No naše Klárka dostala vždy večer mlíčko tak v 7, vzbudila se mi mezi 2 - 3 hodinou a pak zase tak okolo 6 - 7 takže ona si asi udělala večer pořádnou zásobu a pak krásně spinkala a ráno byla zase po pořádné pauze a měla hlad jako vlk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.5.12 21:32
@Renca54 píše:
No asi na tom něco bude..Teď večer jsem mu dala zase ten nutrilon a vypil 135ml, pořadně neusnul a za hodinu vypil dalších 60ml a zase neusnul a pořád plakal ale tak vztekle a neutišitelně. Teď snad na chvilku zabral. Tak to asi bude tím jídlem. A to je normální, že ráno a večer vyžadují děti větší dávku než přes den?

možný to je, dcera byla kojená, ale večer si vždy vyřvala příkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
9.5.12 21:39
@megy píše:
Ahoj všichni, mám velké dilema. :) Včera jsme se vrátili s dvojčátkama domů z porodnice a já jako neschopná máma nemám mlíko a tak musíme být výhradně na umělé stravě. :( V porodnici říkali, že záleží na nás jakoou stravu zvolíme a tak ujsme šáhli po sunaru s finančních důvodů, že ho vyzkouošíme a kdyby neseděl, tak samozřejmně přejdeme na jinou stravu. Jenže dneska jsem mluvila s porodní poradkyní a ona na mně vyjela, že sunar je to nejhorší co můžu klukům dát, že jedině nutrilon, případně Bebu. Proto prosím kdo máte se sunarem jakékoliv zkušenosti, napište mi je. Mně jenom připadá divné, že kdyby byl tak špatný, jestli by se vůbec mohl prodávat. :? Moc všem děkuji za radu.
Megy
Megy, driv byl SUnar a Feminar a taky jsme na tom vyrostli ;-)takze to bych rekla i porodni poradkyni.Hlavne kazdemu mimicu vyhovuje neco jineho…my v porodnici dostali Nutrilon(taky jsem prisla o mleko), prisli jsme domu a mel desny krece, tak jsem zkusila Bebu, ta vyhovovala,ale mel tu AR, proti ublinkavani, na pulroce jsme rekla, ze zkusime neco levnejsiho, zkusila jsem Sunar taky mu chutnal,ale kdyz si ublinknul,tak teda uprimne ten sunar desne smrdi :think: :nevim: :poblion: takze jsem se vratila k Bebe ale obyc Bebe PRO 2.Uvidis co miminkum bude vyhovovat..ale urcite Sunar neni spatne mlicko :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
9.5.12 21:45
@Lenquita píše:
Mě doktorka řekla. že když Sunar, tak jedině Premium(pro takhle malé
mimi). Vyjde o 3Kč/100g levněji než Nutrilon.

Ja teda nevim,ale Sunar od narozeni je Sunar COmplex…Premium je od ukonceneho 12.teho mesice :think:

Sunar premium 600g
cena od 184 do 355,– Kč

Pokračovací sušená mléčná kojenecká výživa. Určena pro děti od ukončeného 12. měsíce věku, vhodná pro děti do tří let. Obsahuje prebiotickou vlákninu (oligofruktózu), která pozitivně ovlivňuje složení střevní mikroflóry a napomáhá optimalizaci metabolických procesů. Sunar complex premium dále obsahuje vyvážené složení živin, vitaminů, minerálních látek a stopových prvků. Má zvýšenou sytící schopnost a proto je vhodný pro aktivní děti s vyšším výdejem energie. Svým obsahem fluoru přispívá k p..

SUNAR Complex 1 600g

cena od 168 do 228,– Kč

Sunar complex 1 je výrobek počáteční mléčné výživy s lahodnou mléčnou chutí.Je určen pro výživu kojenců od narození, pokud nemohou být kojeni. Svým složením je blízký mateřskému mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová