Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@jazminka27 píše:
@monika32 Já ale neříkám, že jsou mlíka stejnáŘíkám, že Hami a Nutrilon vyrábí Nutricia, ND a Sunar Hero, takže dvě mlíka od toho samého výrobce.
Taky píšu, že je jedno z nejdrahších, takže to není nejdražší mlíko, ale je mezi drahými, stejně jako jsou Rosmaňácke nebo DMkové mezi nejlevnějšími. To, že je to hodně reklamované mléko ho samozřejmě prodražuje, nebo myslíš že ne?
A taky to, že tvému dítku sedí neznamená, že je nejlepší, protože hodně maminek s ním má i negativní zkušenost, miminka ucpával nebo naopak měly zácpu. Takže si myslím, že nejde určit, které mlíko je nejlepší, protože každému vyhovuje něco jiného. Někomu nutrilon, někomu Beba, někomu Hipp nebo Hami
Tak teď nevím, na co si reagovala, že to není pravda@věrka fenclova Nepsala jsem, že jsou všechna mlíka stejná, třeba Hami má jiný poměr kaseinu a syrovátky než Nutrilon, a to je ta nejhlavnější složka, na ostatní jsem tolik nekoukala, ale študovala jsem to, když jsem hledala mlíko, které víc zasytí. A taky třeba poměr kasein/syrovátka u normálního mlíka Hami je 40/60 a u Hami Hajaja je to 80/20. Takže i tam je rozdíl
Na tuhle větu Jen u jednoho si připlatíme, abychom měly pocit, že kupujeme něco lepší Že je nutrilon jen o nějakých 20,– dražší nežsunar. Jinak opět, to že hami vyrábí stejná společnost neznamená, že je stejnej jako nutrilon. Není a zase, hami malej zvracel jako blázen. Takže nejsou mlíka stejný, liší se. A proto je třebas hami levnější než nutrilon, ono i hami má reklamy v tv ![]()
@monika32 Ale ona netvrdí, že jsou stejná, jen že je vyrábí stejná společnost ![]()
@monika32 Moni, nezlob se, ale přečti si to znova, co jsem napsala.
Přesně jsem tam ten nutrilon a Hami porovnala. V prvním odstavci píšu, že dvě různá mlíka jsou od jednoho výrobce. A v posledním, jak píšu Věrce, tak že je tam jiný podíl sytící složky - kasein versus syrovátka.
už to vidíš?
@monika32 Jen u jednoho si připlatíme, abychom měly pocit, že kupujeme něco lepší
Asi jsme se nepochopily. Říkám, že mlíka nejsou stejná, Někomu vyhovuje A, někomu B, proto nejde říct, které je nejlepší každé je jiné jen u jednoho si připlatíme, abychom měly pocit, že kupujeme něco lepšího. To, že je Nutrilon nejvíc propagovanej nemůžeš popřít, cpou nám to ze všech stran. A samozřejmě tu reklamu musí spotřebitel zaplatit, proto je i jedním z nejdrahších mlík.
A logicky jedna firma vyrábí dražší i levnější mlíko. Proč asi, aby pokryla co nejširší skupinu spotřebitelů, maminky co kupují dražší mlíko a teda si rádi za kvalitu nebo značku připlatí, a stejně tak i levnější mlíko, protože hodně maminek tu finanční stránku řeší. Stejné je to třeba i u plen, pampersky jsou taky levnější Sleep&Play i drahší Active Baby.
Každa sme spokojena s jiným mlíčkem protože každe miminko snaži něco jineho některemu vyhovuje nekteremu ne. Ale i tak děkuji za rady moc mi to pomohlo.
@jazminka27 píše:
@věrka fenclova U těchto miminek není moc dobré zkoušet jen tak, takže jestli malýmu normální nutrilon vyhovoval a finančně ti to nevadí, tak v něm pokračuj dál.
My třeba taky pijeme nutrilon uz od 14dne naseho zivota, protoze jsem mliko taky bohuzel moc nemela na rozdávání. Mě ríkala sestrička, ze pry ze zacatku mam davat nutrilon ze tolik nezatezuje brisko miminka, sunar je prej jako beton a vice deti po nem i pribiraji, ze pak az bude mit 3 mesice ze můzu klidne prejit na jine mliko, my jsme u nej nakonec zustali a jsme spokojeni. chutná nám, zadne problemy nemame, preventivne kapeme kapky baby calm prirodni na prdíky.
Jinak mi malý taky ublinkával, tak jsem mu do mlicka zacala pridavat Nutrilon AR - proti ublinkávaní. a docela to pomohlo. No ono se to tezko pise a radí, protoze kazdé miminko je JINÉ a kazdé mimi MÁ JINE TRAVENÍ ATD ATD…
@věrka fenclova A jestli máš normální nutrilon tak si kup jen ten Nutrilon NUTRITON a ten si můžeš přidávat do mléka sama. To AR je vlastně mléko s tou přísadou - svatojánským chlebem- která to zahustí. Výhodou je, že si zahustíš jakékoliv mléko. Já třeba na noc zahusťovala trošičku víc, aby neblinkal ve spánku ![]()
Stojí cca 200 kč a je tam fakt pidi odměrka, tak ti vydrží dlouho. Mě přišlo, že to AR mlíko ubývalo strašně rychle. ![]()
Ja ten nutrilon AR davam 1 odmerku + 6 odmerek klasickeho nutrilonu. takze delam 210 ML mlicka a malej je spokojeny ![]()
@janičkaH. píše:
Ja ten nutrilon AR davam 1 odmerku + 6 odmerek klasickeho nutrilonu. takze delam 210 ML mlicka a malej je spokojeny
Tak to by mému malému nestačilo, ten to musí mít hustější, aby to mělo efekt, tohle by na mlíku vůbec nebylo poznat.
Já kojila necelé dva týdny, jelikož nebylo co kojit, tak jsme přešli na UM, začala jsem nutrilonem, ale malej po něm dost ublinkával a měl strašně vodovatou stolici… tak jsem koupila sunar nutra defense extra a vše je ok, malej kaká dvakrát denně, neblinká po něm a evidentně mu i chutná, akorát dost pění, tak do každé lahvičky dávám 10 kapek sab simplex… je nám 6 týdnů, přibrali jsme od porodu 1400gr a všechno je v pořádku, nemyslím si, že UM je svinstvo a ta neskutečná propagace kojení je až přehnaná a je způsobená asi tím masivním nárůstem alergií u dětí za posledních pár let, ale to už se snad ví, že to není UM, ale éčkama a dalším svinstvem v jídle, kupa mamin - i já - pak mají neskutečné výčitky a obavy, že jdou na UM, ale ono se někdy nedá dělat nic jinýho, já bych chtěla vidět ty nutriční poradce, co by dělali, kdyby jim doma řvalo mimino hlady a oni vykojili tak 100ml mléka denně, to by asi neříkali, že UM je špatné ![]()
a navíc… moje sestra má dvě holky a obě byli ihned po příjezdu z porodnice na sunaru a obě jsou naprosto zdravé a nemají žádné alergie ![]()
tak si přeju, aby jsme na tom byli stejně ![]()
Ja jsem nakojila za cely den 30 ML z kazdeho prsa… takze u me kojeni bylo nic moc. museli jsme snad 5ty den co jsme byli doma prejit na UM. jako stvalo me to, ze jsem nemohla malemu davat „ty vitaminky“ z materskeho mlika, ale i v tom UM jsou vitaminy co jsem se divala na slození.
Já taky dávala UM hned od začátku, nakojila jsem taky tak do 50 ml za den. No nebudu lhát, obrečela jsem to, ale nejsem ani první ani poslední, co nemá mléko. A lepší spokojená maminka i dítě na UM, než vynervovaní oba dva.