Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@cecetka píše:
Ne, jen z tech odvodu, co plati zamestnavatel, nebude zamestnanec navic platit dan z prijmuAle upravi se % dane z prijmu (ale i tak se bude potom platit mene nez ted).MMCH zavedla to ODS s TOP09
No to budou v průměru ty 3 stovky, co by měl zaměstnanec mít k výplatě navíc.
A ano, zavedli to ODS a Topka v době krize, ale Babiš a socani měli už více než - let na to, aby to zrušili, jenže by jim ty 3 stovky chyběly v rozpočtu na dárečky, tak se jim do toho moc nechce.
@lebambule píše:
Ono je to fuk, jak tomu říkáš. For je jen v tomhle, ze Češi na vyplatnici vidi jak svoje odvody, tak celkové včetně tech zaměstnavatele. A to asi socanum vadi. Zrušení by tedy znamenalo pouze to, ze to zaměstnanec neuvidí, ne ze se za něj bude méně odvádět.
Je to úplně o ničem.
Za mě nechat. Člověk má právo videt, kolik si z jeho platu vezme stát.
Pro mě je taky zajímavější vidět, kolik si stát ukrojí, máme jedno z největších zdanění práce na světě. Kdyby radši snižovali daně, na Slovensku to teď jde, u nás se jen zdražuje.
@Beata.xy píše:
Pro mě je taky zajímavější vidět, kolik si stát ukrojí, máme jedno z největších zdanění práce na světě. Kdyby radši snižovali daně, na Slovensku to teď jde, u nás se jen zdražuje.
Njn, když to je těžký. Česká natura velí tleskat stovce navic a naopak ruku státu ve vlastní kapse na druhé straně jakoby nevidět. Ja uz jsem nad českou politikou zlomila hůl davno, ovsem divit se neprestavam. Asi si to zasloužíme. Jako celek. Nevím.
@Beata.xy píše:
Chtěla jsem napsat víc než 6 let, kdy jsou u válu.
Jenze ta zmena musi projit politickym spektrem. Tudiz i opozici, coz je i ODS a TOP09 (a oni jim chteji zrusit jejich decko). A ta blokuje kde co ![]()
ANO vi, ze ty penize najde jinde.
@lebambule píše:
Njn, když to je těžký. Česká natura velí tleskat stovce navic a naopak ruku státu ve vlastní kapse na druhé straně jakoby nevidět. Ja uz jsem nad českou politikou zlomila hůl davno, ovsem divit se neprestavam. Asi si to zasloužíme. Jako celek. Nevím.
Manžel to taky říká, že máme takové politiky, jaké si zasloužíme, nicméně mě to štve, já je nevolila. Třeba teď stavíme, máme dost našetřeno a jen koukám, jak nám inflace znehodnocuje úspory. A pak si člověk přečte, že zavedení elektronických dálničních známek bude stát přes miliardu. No už dám pokoj, jen bych se ještě víc naštvala ![]()
@cecetka píše:
Jenze ta zmena musi projit politickym spektrem. Tudiz i opozici, coz je i ODS a TOP09 (a oni jim chteji zrusit jejich decko). A ta blokuje kde coANO vi, ze ty penize najde jinde.
To není pravda, na to stačí 101 hlasů a ty vláda s komunisty má. A kdyby se cukali socani, tak ODS už Babišovi dávno nabízela hlasy pro zrušení. Ono by to právě Babišovi pokazilo rozpočet a proto se do toho nehrne, už nemá kde brát, jedině daně zvyšovat.
@Beata.xy Pritom by stacilo oslovit firmu, ktera ten system vede na Slovensku a uz fungujici ho prevzit ![]()
@cecetka píše:
Ne, jen z tech odvodu, co plati zamestnavatel, nebude zamestnanec navic platit dan z prijmuAle upravi se % dane z prijmu (ale i tak se bude potom platit mene nez ted).MMCH zavedla to ODS s TOP09
Jo, takže se ve výsledku zvýší zdanění příjmů, ze kterých se neodvádí sociální a zdravotní… ale to už se moc nahllas neříká, že.
@cecetka píše:
Jenze ta zmena musi projit politickym spektrem. Tudiz i opozici, coz je i ODS a TOP09 (a oni jim chteji zrusit jejich decko). A ta blokuje kde coANO vi, ze ty penize najde jinde.
Ale houby, superhrubou mzdu rušila už jejich novela, které měla odsunutou platnost, ale tu Babiš a spol zrušil.
@cecetka píše:
Nemuseli by to projít ničím, Topka s ODS to udělali na dobu „určitou“ to Babiš zrušil když byl ministr financí.. Tedy už dávno to nemělo byt ![]()
Ve finále se o žádné zrušení superhrubé mzdy nejedná
ta by se zrušila jen v případě, ze by se zrušily odvody. Proto se ptám jak ji chtějí zrušit… to zas nějaký chytrý pisálek hází termíny, kterým rozumí jak husa pivu…
@lebambule píše:
Ono je to fuk, jak tomu říkáš. For je jen v tomhle, ze Češi na vyplatnici vidi jak svoje odvody, tak celkové včetně tech zaměstnavatele. A to asi socanum vadi. Zrušení by tedy znamenalo pouze to, ze to zaměstnanec neuvidí, ne ze se za něj bude méně odvádět.
Je to úplně o ničem.
Za mě nechat. Člověk má právo videt, kolik si z jeho platu vezme stát.
For je v tom, ze dotaz byl na neco uplne jineho. Ptala jsem se, jestli je neco takoveho v cizine nebo tam je jen hruba x cista mzda. Jak to to v CR a jestli se zrusi jsem vubec neresila. ![]()
@Murutin píše:
For je v tom, ze dotaz byl na neco uplne jineho. Ptala jsem se, jestli je neco takoveho v cizine nebo tam je jen hruba x cista mzda. Jak to to v CR a jestli se zrusi jsem vubec neresila.
Takze se ptas zda v zahranici firmy odvadeji z platu zamestnance socialni a zdravotni?
@Murutin píše:
For je v tom, ze dotaz byl na neco uplne jineho. Ptala jsem se, jestli je neco takoveho v cizine nebo tam je jen hruba x cista mzda. Jak to to v CR a jestli se zrusi jsem vubec neresila.
Otázku si položila špatně. Pojem „superhrubá mzda“ je termín, který vyjadřuje odvodové zatížení zaměstnavatele. Tudíž se v každé krajině může nazývat jinak. Určitě existuje i jinde, nejen v ČR, liší se akorát výška a způsob výpočtu. Ale pořád je to to, co čemu se v Česku říká superhrubá mzda.