Superhrubá mzda

409
19.1.20 16:28

Superhruba mzda

Prosim, jak je to se superhrubou mzdou, cetla jsem clanky, ze je to vlastne unikum a nikde jinde to neni. Vite, ze by nekde takovy pojem znali? Existuje superhruba mzda v nejake evropske zemi (jde mi konkretne o Dansko)? Nebo ostatni evropske zeme maji jen hrubou a cistou mzdu a jine definice neznaji?

Příspěvek upraven 19.01.20 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18304
19.1.20 16:30
@Murutin píše:
Prosim, jak je to se superhrubou mzdou, cetla jsem clanky, ze je to vlastne unikum a nikde jinde to neni. Vite, ze by nekde takovy pojem znali? Existuje hruba mzda v nejake evropske zemi (jde mi konkretne o Dansko)? Nebo ostatni evropske zeme maji jen hrombou a ciatou mzdu a jine definice neznaji?

Myslím, že je to unikát toho našeho českého Kocourkova a nenasytné vlády. Pak jsou tak nízké platy u nás..
Ale možná mě někdo opraví, že je něco podobného ještě i jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.1.20 16:38

Stejně se má rušit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
19.1.20 16:49

Rikali, ze ji chteji zrusit, ale to neresi muj problem. Jde mi o to, jestli to nekde existuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
19.1.20 16:50
@Leillinka píše:
Stejně se má rušit ne?

Někdo chce, jiní ne. Těžko říct, co vyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.1.20 16:57

Tyjo, kdo by to chtěl :D to je depresivní, koukat na to číslo superhrubé a pak na tu čistou. 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.1.20 17:04
@vokishka píše:
Někdo chce, jiní ne. Těžko říct, co vyhraje.

Socani to samozřejmě nechtěj. A ti u válu jsou, i když je lidi skoro nevolili. Tehdy jsem fakt „děkovala“ Babišovi, že se s nima zase zpaktoval. Potvrdila jsem si, že jsem dobře udělala, že jsem ANO nevolila, i když mi to bylo na houbelec, spíš jsem měla radost, že se mi časem a věkem potvrzuje, že moje intuice mě většinou neklame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.1.20 17:10

Superhrubou mzdu teď chce zavádět Rakousko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.1.20 17:14

Docela by mě zajímalo jak se ruší superhrubá mzda… to jakože zruší zaměstnanecké odvody??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.1.20 17:14

Ono to ale není tak, že by před tím nebyla, jen to teď člověk vidí na výplatní pásce, kolik za něj vlastně zaměstnavatel odvede. Ale ty odvody zaměstnavatelem byly i před zavedením superhrubé mzdy, jen se to nikde neobjevovalo na výplatní pásce. Taky se tam pak zvedla ještě daň od zaměstnance cca průměrně 300 Kč, proto to teď moc nechtějí rušit, protože by jim to ještě víc pokazilo schodek rozpočtu. Ale i když se to podaří zrušit, tak zaměstnavatel bude dál cálovat za lidi stejnou částku, jen už to zase nebude tak vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.1.20 17:17
@neila píše:
Docela by mě zajímalo jak se ruší superhrubá mzda… to jakože zruší zaměstnanecké odvody??

To se právě nezruší, jen to už lidi neuvidí na pásce, aby nebyli tak naštvaní, co ten stát všechno schlamstne. Holt máme švédské daně, ale rumunské služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.1.20 17:20
@Beata.xy píše:
To se právě nezruší, jen to už lidi neuvidí na pásce, aby nebyli tak naštvaní, co ten stát všechno schlamstne. Holt máme švédské daně, ale rumunské služby.

takže opatření vesměs k hounu, super. Je potřeba, aby se politici zabývali věcmi, které nepřinesou nikomu nic. Leda tak méně transparentnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
19.1.20 17:37
@neila píše:

Ne, jen z tech odvodu, co plati zamestnavatel, nebude zamestnanec navic platit dan z prijmu :nevim: Ale upravi se % dane z prijmu (ale i tak se bude potom platit mene nez ted).

MMCH zavedla to ODS s TOP09 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
19.1.20 17:41
@neila píše:

Superhruba mzda je definovana jako zpusob vypoctu dane a ten chteji zmenit. Tedy se zrusi superhruba mzda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
19.1.20 17:46
@Murutin píše:
Prosim, jak je to se superhrubou mzdou, cetla jsem clanky, ze je to vlastne unikum a nikde jinde to neni. Vite, ze by nekde takovy pojem znali? Existuje superhruba mzda v nejake evropske zemi (jde mi konkretne o Dansko)? Nebo ostatni evropske zeme maji jen hrubou a cistou mzdu a jine definice neznaji?Příspěvek upraven 19.01.20 v 16:48

Ono je to fuk, jak tomu říkáš. For je jen v tomhle, ze Češi na vyplatnici vidi jak svoje odvody, tak celkové včetně tech zaměstnavatele. A to asi socanum vadi. Zrušení by tedy znamenalo pouze to, ze to zaměstnanec neuvidí, ne ze se za něj bude méně odvádět.
Je to úplně o ničem.
Za mě nechat. Člověk má právo videt, kolik si z jeho platu vezme stát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák