Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, potrebuju poradit. Z Itálie jsem si přivezla asi 0,5 kila sušených rajčat a duman nad tím, jak dlouho vydrží. Bojím se, aby nezplesnively. Vim, ze je mužů naložit do oleje, ale to nechci cele množství. Zajímá me, jak dlouho jste je mely, než se zkazily. A jak a kde jste je uchovávaly. Díky moc.
Já jsem si sušila v létě a mám to ve sklenicich z ikei, s tím skleneným vrškem na drátu
zatím dobrý
(ta první)
@myskalucka jakákoli skleněná dóza - já používám staré „4-litrovky“ na které prodávají taková plastová víčka, dokonce jsem viděla prodávat už i ty „4-litrovky“
suším si každý rok doma svoje rajčátka a vydržela mě dokonce i 2 roky - v té sklenici se jim nic nestane, když je máš dobře uzavřené
a pozor na sluníčko! raději si je dej někam do tmy, ať neztratí barvu
@myskalucka píše:
Holky, potrebuju poradit. Z Itálie jsem si přivezla asi 0,5 kila sušených rajčat a duman nad tím, jak dlouho vydrží. Bojím se, aby nezplesnively. Vim, ze je mužů naložit do oleje, ale to nechci cele množství. Zajímá me, jak dlouho jste je mely, než se zkazily. A jak a kde jste je uchovávaly. Díky moc.
pomáhá prý ještě když dáš do spod sklenice hrubozrnou sůl, chytá připadnou vlhkost ale nemám odzkoušené ![]()