Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
Tak jako spousta z vás, i já trávím velkou část adventního času u trouby - peču a peču!
Sladké cukroví máme spíš pro návštěvy, doma se chlapi vehementně hlásí o cukroví slané - nejlépe klobásy!
Přiznám se, že i pro mě je to lepší varianta! A tak mě napadlo jim udělat letos překvapení a to v podobě sušeného masa! Je to už delší dobu, co jsem slyšela dokonce i o mase sušeném na tenoučké plátky v sušičce!
Poradíte??? Krásný advent… ![]()
Já zatím sušila jen maso psovi, ale tak jako tak je to na mnoho hodin. Sušíš na málo stupňů (50-60) cca 12 hodin v kuse, i dýl. Ekonomicky nic moc. Budeš-li sušit v sušičce na ovoce, počítej s tím, že v ní pach masa pravděpodobně ulpí. Takže je lepší, mít na sušení masa nějakou starou sušičku, kterou nebudeš používat k ničemu jinému (ještě třeba tak k sušení hřibů) a nebo sušit v troubě na nejnižší teplotu.
Maso jsem nakrájela na tenké plátky a napíchala na špejle tak, aby se k sobě jednotlivé kousky nelepily.
Psovi jsem sušila tak jak bylo (hovězí zadní), ale pro lidskou konzumaci osol a okořeň ještě před sušením ![]()
Libové maso bude schnout asi lépe, nebude zvlhčováno rozpouštějícím se tukem.
@Any83, díky moc za Tvoji zkušenost…
Je pravda, že sušičku používám i na jablíčka, švestky apod., takže za postřeh ohledně pachu masa jsem ráda.
Asi zkusím raději tu troubu. Snad ještě někdo přidá svůj tip. Koukám, že máš úúúplně čerstvé miminečko, tak přeji hodně zdraví a ať vám Lukášek dělá jen samou radost! ![]()