Sušené maso - zkušenosti sem! :-)

2832
14.12.13 09:23

Sušené maso - zkušenosti sem! :-)

Ahoj holky,

Tak jako spousta z vás, i já trávím velkou část adventního času u trouby - peču a peču! :) Sladké cukroví máme spíš pro návštěvy, doma se chlapi vehementně hlásí o cukroví slané - nejlépe klobásy! :mrgreen: Přiznám se, že i pro mě je to lepší varianta! A tak mě napadlo jim udělat letos překvapení a to v podobě sušeného masa! Je to už delší dobu, co jsem slyšela dokonce i o mase sušeném na tenoučké plátky v sušičce! :think: Poradíte??? Krásný advent… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
14.12.13 10:39

Já zatím sušila jen maso psovi, ale tak jako tak je to na mnoho hodin. Sušíš na málo stupňů (50-60) cca 12 hodin v kuse, i dýl. Ekonomicky nic moc. Budeš-li sušit v sušičce na ovoce, počítej s tím, že v ní pach masa pravděpodobně ulpí. Takže je lepší, mít na sušení masa nějakou starou sušičku, kterou nebudeš používat k ničemu jinému (ještě třeba tak k sušení hřibů) a nebo sušit v troubě na nejnižší teplotu.
Maso jsem nakrájela na tenké plátky a napíchala na špejle tak, aby se k sobě jednotlivé kousky nelepily.
Psovi jsem sušila tak jak bylo (hovězí zadní), ale pro lidskou konzumaci osol a okořeň ještě před sušením :)
Libové maso bude schnout asi lépe, nebude zvlhčováno rozpouštějícím se tukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
14.12.13 11:16

@Any83, díky moc za Tvoji zkušenost… :hug: Je pravda, že sušičku používám i na jablíčka, švestky apod., takže za postřeh ohledně pachu masa jsem ráda. :palec: Asi zkusím raději tu troubu. Snad ještě někdo přidá svůj tip. Koukám, že máš úúúplně čerstvé miminečko, tak přeji hodně zdraví a ať vám Lukášek dělá jen samou radost! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
14.12.13 12:09

@Straki75 děkuju moc :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie