Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj všichni kdo dáváte látkovky. Má někdo zkušenosti se sušením v sušičce??? Mám kalhotkové plenky z bambusového froté a i když jsem je sušila v programu „extra suché“ tak po skončení sušení byly vlhké v místech kde je okolo nožiček gumička. Máte s tím někdo zkušenosti??? Co dělám špatně??? Poraďte. Nemám kde sušit a sušku jsem koupila právě kvůli plínám ![]()
Ahoj garbi, tak ti můžu říct, že nic špatně neděláš.
Jak to má víc vrstev, tak to prosušit líp nejde, zvlášť asi extranasákavý bambus. Musím se ti přiznat, že mně se kalh. plínky do sušičky dávat nechtělo, aby se neopotřebovaly, jak ty všité gumičky, tak celkově neošoupaly a nezkrátila se jim životnost. Pak taky mi to přišlo značně kontraproduktivní, co se týče ekonomické i ekologické stránky.
Petra
Ahoj, v sušičce jsem sice sušila jen jednou na dovče (a i když to není zrovna ekologický postup, tak jsem byla nadšená, jak byly plínky nádherně heboučký a měkký narozdíl od natur sušení venku nebo v bytě) a taky jsem teda musela nechávat některý nasákavější plínky dosychat na vzduchu, ale zas to nebyly všechny a byly doschlý za půlden a neztratily hebkost, takže bych v tom problém neviděla
Spíš je otázka, jestli si tím sušením plíny za chvíli neodděláš ![]()
Ahoj, kdyz mam pradlo jeste lehce zavlhle, necham dal zapnutou susicku, ktera cca kazdych 5 (?) minut pradlo profoukne, to mi vzdy vsechno krasne dosusi. Nemusis ani nechavat „dofoukavat“ nijak dlouho (predpokladam, ze to u tve susky funguje stejne jako u me). Susicky vyuzivam nejake 3-4 roky a davam do ni i velmi jemne pradlo, jeste se mi nikdy nic neponicilo! Kazde 2 dny udelam alespon 2-3 naloze a neumim si to bez ni uz predstavit, pradlo voni, je jemnejsi a ihned k potrebe. Tedy ja mam leda dobrou zkusenost. Jeste dodam, je dulezite davat do susicky pouze pradlo vyzdimane minimalne na 1000otacek.
ahoj, mne taky susicka nedosusuje, musim to jeste povesit, aby to poradne doschlo … bohuzel ![]()
díky za odpovědi, je fakt, že jak se tu píše je třa prádlo odstředitna 1000 a víc ot., ale mě pračka dělá max 800
Takže budu muset dosušovat.
Nevím jak je to s jinýma sušičkama, moje má energ. třídu „B“ což si myslím je mezi sušičkami velice slušné a chci ji používat jenom teď v zimě jelikož nemám doma kam postavit sušák - jediné místo kde to ještě jakž takž jde je obývák
, navíc většinu kousků nemusím při sušení v sušičce žehlit - prádlo je takové nadýchané. Sice není hladké jak zrcadlo, ale na tom já nebazíruju ![]()