Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nesrovnatelné jsou ručníky. Ze susicky nadherne měkké! Ja mám AEG.
@Dorotka101 Zdravím. Myslíte že by se dal koupit i set s pračkou? Cca do 35 tis obojí?
Takže nejvíce tu čtu značku AEG.
Právě zvažuji že s manželem zajedeme o víkendu se podívat do Datartu a nebo ElectroWorldu na stránkách Datartu mají i sety - pračka a sušička od stejné značky.
Jen se chci ještě hloupě zeptat je lepší když je odvod vody do odpadu a nebo na zásobník?
Jak to bylo myšleno s aviváží? Do sušičky se jen dá prádlo prádlo pračky ne?
A musí se do sušičky třídit a nebo je to jedno?
Díky moc ![]()
Manzel mi ji roky nabizel, ja nechtela, ze muzu susit na pude, venku…. No co ji mam, susim na zahrade v lete jen sportovni pradlo.
Jinak vsechno porad v susicce.
Treba bez mycky bych se uplne v pohode obesla. Ale bez susicky fakt ne. Mame 4 deti a nemame moznost susit venku. To bychom potrebovali tak 3 susaky, a ty nemame kam dat
Mame set AEG.
Pračka, myčka, sušička - svatá trojice
teď jsem krátce nucena žít bez sušičky, a je to jak u blbejch, všude vidí prádlo
Absence vůně mi nevadí, aviváž nepoužívám, a vždycky se dá do skříně dát voňavý mejdlíčko, pokud někdo chce, aby to jó extra vonělo ![]()
@Anonymní píše:
Právě zvažuji že s manželem zajedeme o víkendu se podívat do Datartu a nebo ElectroWorldu na stránkách Datartu mají i sety - pračka a sušička od stejné značky.
Jen se chci ještě hloupě zeptat je lepší když je odvod vody do odpadu a nebo na zásobník?
Díky moc
My mame odvedeno do odpadu. Je to pohodlnejsi - nemusime vylevat zasobnik. Takze jen cistime filtr.
Avivaz nepouzivame, tak to neporadim. Ale nenapada me, proc by neslo susit oavivazovane pradlo v susicce.
Tu vytucnenou vetu si oprav, at je jasne, co tim myslis. Predpokladam, ze misto druheho slova “pradlo” ma byt “z”.
Urcite do susicky netridim podle barev nebo materialu. Jen tam nedavam veci se zipem. Zvlast kdyz je malo veci, tak ty zipy mlati do steny susicky, coz dela strasny ramus. A ty zipy se tim nici. A treba perina se urcite susi dele nez tricko, ale klidne muzou byt v susicce spolecne.
Mame set AEG - dole pracka, pak spojovaci mezidil a nahore susicka.
@Anonymní píše:
Díky moc
Třeba teď mají ještě akci na sušičky, pračky a sety, že vrací kč (kolik a za co, to nevím, dle čeho to berou, to červeně psané vpravo) na MALL.CZ. Včera jsem na to narazila.
https://www.mall.cz/…g-rc81v5av7q
Příspěvek upraven 27.10.21 v 07:29
@Ju21na píše:
Pro mě to zas takový zázrak není.
V zimě nebo když prší a nelze sušit venku, na ručníky, povlečení, tak jo, ale jinak raději suším venku. Pomocník do domácnosti to je, ale čekala jsem od toho asi víc.
Nejvíce mi vadí, že prádlo ze sušičky nevoní (aviváž se prý nemá používat a ubrousky do sušičky jsou vyhozené peníze). Teď zkouším parfém na prádlo a asi dobrý, zatím prádlo voní. Dále mi vadí, že se ničí zipy, sráží oblečení, zejména synovy ponožky a trička s obrázky praskají.
Aviváž se používat může v doporučeném množství Hledala jsem to ve všech možných příručkách k použití. Zip se neničí, pokud ho před sušením zapneš stejně jako patentky ostatně by se tak mělo, aby se nezničil buben. Ponožky se sráží. Mně přijde, že to dělá jen nekvalitním z pepca nebo Kik. Ony jsou celkově divné. Většina se dá prát jen na 30. A obrázková trička zase jak která. Laciná nic nevydrží obecně
@Anonymní píše:
Díky moc
Aviváž je zažitý mýtus, že ucpává potom sušičku. Ale hledala jsem to a v příručkách od sušičky nic takového není. Je tam jen mensi množství nebo tak nějak. Prostě, aby se to zvládlo vymachat v pračce a nezůstalo to v tom oblečení.
A třídím podle materiálu.
Pro me je vyhoda jasna. Kdyz otocim za den 3 pracky, tak kde bych to vsechno susila? Takhle mam vse ten samy den ususene a uklizene ![]()
Bez sušičky už bych také být nemohla, hlavně v zimě, bydlíme v domě a suším v ní vše včetně zimních bund, kombinéz atd. V létě dávám ven při velkém vedru, ale kdo se s tim má potom žehlit ![]()
Značku máme Beko a funguje už přes 2 roky.
Aviváž používám a ničemu to nevadí, někdy používám kapsle a ty také obsahují aviváž. Prádlo voní, je měkké (už bych se neutřela do ručníku, který neprošel sušičkou, je hrozně tvrdý, drsný).
Ani nemá špatnou zkušenost s těmi zipy - to by tam nemohly jít žádné kalhoty, které mají zip?
Já je tam tedy dávám, včetně bund - myslím, že i klidně nezapnuté a nikdy se mi nic se zipem nestalo. To srážení věcí - když projde tričko třeba 20× sušičkou a k tomu mi dítě roste, tak ano, má třeba o 1 cm kratší rukáv - ale nestihnu zjistit, jestli to je tím, že mi dítě vyrostlo, nebo tím, že je tričko ze sušičky kratší, ale jak říkám, je to třeba po 20 praních, takže už bych ho stejně vyřazovala, že je malé.
Teď zpětně si říkám, jak jsem bez sušičky mohla být tak dlouho
já ji teda úplně miluju, ale mám dvě malé děti a obří spotřebu prádla. Věšet venku se mi absolutně nechce a ani na sušáku.
Mám set od Miele, sice to stalo skoro 70 tis, ale už to budou čtyři roky, jedou fakt velmi velmi často a stále jako nové.