Sušička ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
27.10.21 08:09

Tak jsem žila v tom, že se nesmí dávat aviváž, že se pak tím zanáší sušička. Šla jsem se podívat do příručky a tam o tom není opravdu ani slovo. Ale ono je to asi zbytečné, protože ta vůně se vyvětrá v té sušičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.10.21 08:10
@P4ja píše:
Aviváž se používat může v doporučeném množství Hledala jsem to ve všech možných příručkách k použití. Zip se neničí, pokud ho před sušením zapneš stejně jako patentky ostatně by se tak mělo, aby se nezničil buben. Ponožky se sráží. Mně přijde, že to dělá jen nekvalitním z pepca nebo Kik. Ony jsou celkově divné. Většina se dá prát jen na 30. A obrázková trička zase jak která. Laciná nic nevydrží obecně

Patentky zapinam kvuli bubnu. Ale ty zipy nevim no. Na jedne mikine se mi rozpadl jezdec po nekolika susenich, i kdyz jsem tu mikinu do susicky zapinala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.21 08:16

Je, veliký pomocník. Přijdu po práci v 16h. nebo krátce po. Než operu pračku, tak někdo v okolí začne topit, takže absolutně nepřipadá v úvahu pověsit prádlo ven.
A po zdražení plynu, el. je jasné, že na vesnici začnou topit dřevem atd. Takže prádlo v tuhle dobu odpoledne ven nedám. Možná o víkendu dopoledne v zimě.
Ať vymrzne. Ale určitě doma nechci mít ovzduší prádelny. Protože ta voda se vypaří do interiéru.
V garáži aktuálně nemám místo na sušák. Mám tři děti, tři kocoury. My prostě sušičku potřebujeme. Je to jediné rozumné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17979
27.10.21 08:17

Mame kombinovanou pracku se susickou a susicka funguje mizerne, takze urcite zvlast. Ja mam ale moznost susit bez susicky, takze ji skoro nepouzivam. Pokud je kde susit prirozene, opravdu mi vubec nechybi, v takove situaci je pro me susicka vyhazovani penez za spotrebu. Ale to ma kazdy jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.10.21 08:32
@Ju21na píše:
Pro mě to zas takový zázrak není.
V zimě nebo když prší a nelze sušit venku, na ručníky, povlečení, tak jo, ale jinak raději suším venku. Pomocník do domácnosti to je, ale čekala jsem od toho asi víc.
Nejvíce mi vadí, že prádlo ze sušičky nevoní (aviváž se prý nemá používat a ubrousky do sušičky jsou vyhozené peníze). Teď zkouším parfém na prádlo a asi dobrý, zatím prádlo voní. Dále mi vadí, že se ničí zipy, sráží oblečení, zejména synovy ponožky a trička s obrázky praskají.

Musis používat práci gely nebo kapsle.
Nebo máš zanesenou pračku a uz v pračce se to děje.
Jinak kvalitní oblečení, nesrazí. U levných povlečení se trochu zkroutil zip, jinak nic hrozneho.
A asi susis na nejvíc. Musis volit program.
A nebo prostě to bude sušičkou, co nemá tepelný čerpadlo. Ta není tak šetrná k oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.10.21 08:34
@masima píše:
Tak jsem žila v tom, že se nesmí dávat aviváž, že se pak tím zanáší sušička. Šla jsem se podívat do příručky a tam o tom není opravdu ani slovo. Ale ono je to asi zbytečné, protože ta vůně se vyvětrá v té sušičce.

Ja mam samsung a oni tam přímo pisou, že trochu avivaze nevadí.
Já používám gely, kapsle a voní to, jako dřív, bez susicky a s avivazi.
Suším i v létě. V létě plno pylu, pak to preschne. Zlatá susicka. Bez prachu, pylu a krásne měkké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.10.21 08:35
@Anonymní píše:
@Dorotka101 Zdravím. Myslíte že by se dal koupit i set s pračkou? Cca do 35 tis obojí?

Nejsem si jista, jak moc ceny poskočily, ale pred necelymi dvema lety jsem koupila set LG za 24tis včetně mezidilu. Susicka byla nejaka střední, co v tu chvíli byla nejlepší v recenzích (resila jsem hlavně tridu a hluk), pracka z tech levnějších.

Nechtěla bych bez ni uz byt. Jsem rada, že furt nezakopavam o susak. Nesusim jen svetry a nektere pleny. Zipy nam to neničí, srazily se tak 2ks oblečení (u jednoho trika mam pocit, ze se vzdycky srazi rukavy, nosenim se vrátí zpět a pak zas srazi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.10.21 08:41

Tady má aeg zpětný bonus. https://www.datart.cz/…s-s-aeg.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
27.10.21 08:43

Mam set LG rok, v lete teda susim venku. Ale v zime a ted na podzim uz si to bez ni neumim predstavit. Mame tri male deti a nesnasim ten smrad z pradla, kdyz ho zapomenu venku a zacne se odpoledne topit.
Set stal kolem 35 tisic. Je to velky pomocnik, treba mycku nemam, ta mi nejak nechybi, ale bez susicky uz ani ranu.
Kdyz si predstavim,.jak jsme jeste ve starem byte susili v zime na susacich, brrrrrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.21 08:44
@Anonymní píše:
@Dorotka101 Zdravím. Myslíte že by se dal koupit i set s pračkou? Cca do 35 tis obojí?

Já koupil výhodně tento set:
https://www.datart.cz/…eu2av4q.html

Sušička RC82EU2AV4Q - na alze 18k
Pračka F4TURBO9E - na alze 10k

Set na datartu je za 23k a ještě ti tam vyskočí kupon na 700 kč.
Navíc do listopadu mají cashback akce, takže ti LG po registraci té sušičky vrátí 1k.
Na pračce mi tolik nezáleželo, ale dle hodnocení a prověření by ta sušička měla být k té lepší volbě mezi sušičky.
Výsledek? Místo 28k jsem dal 21,3k. Plus teda mezikus za necelých 2k. Jediná nevýhoda, že dvířka k sobě designově neladí.

Ještě jsem se rozmýšlel nad AEG setem, ale setkal jsem se s ne jednou zpětnou vazbou ohledně špatně řešených pantů dvířek sušičky, kdy pokles způsobuje horší těsnění a únik vlhkosti. (cena setu okolo 30k)

• Citovat
  • Upravit
128
27.10.21 08:49

Já pracuju jako hospodyně a chuva ve dvou domácnostech. V obou domácnostech mám jak sušičky a myčku a bez nich si svou práci nedokážu představit. Zvlášť V té domácnosti kde jsou děti. Prádlo to neničí. Avivaz nepouzivam. Jen dětské oblečení s obrázky a svetry, mikiny věším. Jinak v používám oboje varianty jak s odpadem mimo tak sušičku s nadobkou na vodu a nevidím v tom velký rozdíl. Jen s Bosch sušičkou nejsem extra spokojena. Přijde mi že vše suší přes 3h.jen na jeden a na jinej program to prádlo nevysusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18690
27.10.21 08:52

Mame 4.5 roku AEG, nejake obleceni trochu srazi, ale v byte je to uspora mista. Nevali se mi nikde susaky a behem 4 hodin mam vyprano a ususeno. Kdyz se odnekud vratime, tak za cely den protocim tri pracky. Pradlo krasne nadycha, predevsim rucniky jsou z toho super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
27.10.21 08:56

Sušička je největší pomocník co znam :lol:
Pokud chcete i pračku, kupte stejný typ, vypadá to hezky a stejný programy taky udělají hodně, my máme LG a jsme spokojeni, sem tam se něco srazí, ale to mě moc netrápí, je to holt cena za pohodlí a prostor navíc, když nemusim mít nikde vyndanej sušák :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
27.10.21 08:58

Sušičku nemám a ani po ní netoužím, i když mám dvě děti a prádla tedy dost. Skoro celý rok věším na balkóně. Teď bych si koupi sušičky, jako zbytného elektrického přístroje, již úplně rozmyslela, když se rapidně zdraží elektřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.21 08:59

Máme momentálně sušičku, kde máme nádobku, aby se voda vylévala. Proto i vidím, jaké množství vody zůstávalo v oblečení na sušáku. To se dřív nevidělo
Teď jsem ráda, že i tuhle mám. Protože sušičku můžu vzít a postavit, kde potřebuji. Letos se holka nacestovala po domě. Ale je nachystaný v technické místnosti odpad nově i na pračku i na sušičku. Což nebylo. Takže pak se pořídí, aby to šlo rovnou odpadem pryč. Ať nemusíme nic odnášet a vylévat. Bude to pohodlnější. Takhle děláme kapky, když to přenášíme k odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný