Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dostali jsme od tchyně sušičku na ovoce. Vydrží doma usušené (nesířené) ovoce? Jak ho skladujete? Jak dlouho vydrží? Je něco, co je k sušení třeba vědět?
Mám dost jahod, tak že bych se do toho dala
?
Sušené jahody? ![]()
sušit teda neumím, suším max jablka na topení, ale to fakt jde? ![]()
Proč by to nešlo - víš, jaká je to dobrůtka?
![]()
Manželova teta suší… ovoce nám vydrží bez problémů třeba dva měsíce (to teda málokdy, obvykle ho sníme mnohem dřív), v papírovém sáčku v suchu.
No pokud bys jela ve velkém, tak jsou nějaké ty svářečky pytlíků, co ti zároveň vysajou vzduch a máš to vakuově balené a to myslímvydrží hodně dlouho, pokud je to kvalitně usušené, viděla jsem to kdysi, jak dělala sousedka babičky sušené švestky a prý to vydrželo několik měsíců bez problému
@Žirafátko píše:
Sušené jahody?
sušit teda neumím, suším max jablka na topení, ale to fakt jde?
Tak jde to a takhle nějak to vypadá: http://www.poex.cz/…-susene.html
Ale teda zrovna sušit jahody mi přijde jako neskutečná škoda. ![]()
Já nesuším nic, ale máma suší pořád houby. Jen by mi asi vadilo, že jí sušička jede i 24h v kuse.
Suším hlavně zeleninu, houby a zelené natě. Mám to ve sklenicích od nescafe a super. Hlavně musí být všechno opravdu dobře usušené, jinak to plesniví. Mám sušičku na které jse nastavit čas i teplota sušení a jsem spokojená. A určitě nesuším 24 hodin, max.4-5.
Jajul, jinak pokud máš místo na mražáku, tak to mixni se smetanou a cukrem, naláduj do kelímků a zamraž, já to takhle jednou udělala, když jsme tehdy neodolali výhodné nabídce na jahody a ještě v zimě jsem si pochutnávala na super jahodový zmrzce ![]()
Tak sušit se dá opravdu skoro všechno i ty jahody
Já mám sušené jahody ráda, vlastně všechno sušené ovoce. Co se týče skladování, když je vše dobře vysoušené stačí látkový nebo papírový pytlík a vydrží to tak 3-4 měsíce, ale u nás se to obvykle sní mnohem dřív ![]()
Taky jsem v sušce zkusila usušit kde co. Jahody, jsou ale výtečný potom jako mussli a do mléka! ňááám
Houby, zeleninu a z ovoce všechno.. Jahody, pomeranče, kiwi jabka hrušky jasný… Dá se usušit všechno si myslím
nebo alespon skoro všechno
A dycky mi to dokonale provoní celej barák ![]()
@Brooucinda Jak dlouho ti ty jahody vydrží? Chtěla bych je právě do mussli.
@jajul Heled vůbec nevím. jako zázrakem se vypaří nejdřív.
Ale ty tři čtyři měsíce určitě. Jabka vydrželi i rok ![]()