Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den, před rokem jsem cvičila nebo se snažila na zadek cvičit ale stehna mi svalovou hmotou narostla extrémně tak jsem na nejkou dobu přestala a teď chodím jen schody jasně že to jde i na stehna ale aspoň už nejedu váhy ale stehna jsou stále ani mi nepřijde že po roce pauzy by to ubralo. Prosím radu co mám dělat aby stehna nebyla tak,,nabouchaná” prosím.
Myslim si, ze to neni tak hrozne, jak to sama vnimas. Jinak ja mam treba dano dedicne, ze mi na zadku a na stehnech rostou svaly vic a s tim proste nic moc neudelas. Trapila jsem se tim tak mozna v puberte, ze nikdy nebudu mit nohy jako tycky, jako moje kamaradky, ale ted uz jsem s tim davno srovnana. Kazdopadne po 30 jsem zacala vytrvalostne behat a to tomu pomohlo vic, nez posilovani. Ony jsou pro telo svaly docela energeticka pritez, takze se jich bude chtit v nejake rozumne mire zbavit a v kombinaci s tim, ze spalis velke mnozstvi tuku, tak ty nohy trochu zestihli. Ale zase se znatelne vytvaruji, tak si vyber ![]()
@Attr píše:
Dobrý den, před rokem jsem cvičila nebo se snažila na zadek cvičit ale stehna mi svalovou hmotou narostla extrémně tak jsem na nejkou dobu přestala a teď chodím jen schody jasně že to jde i na stehna ale aspoň už nejedu váhy ale stehna jsou stále ani mi nepřijde že po roce pauzy by to ubralo. Prosím radu co mám dělat aby stehna nebyla tak,,nabouchaná” prosím.
Co cviky na štíhlé svaly, protahování? Balet core apod.? Ale je fakt, že stehna zrovna baletky mají celkem silná taky, takže i záleží, čemu říkáš nabouchaná stehna…
Jaký máš poměr obvodu stehen vůči obvodu boků?
@Ernais píše:
Myslim si, ze to neni tak hrozne, jak to sama vnimas. Jinak ja mam treba dano dedicne, ze mi na zadku a na stehnech rostou svaly vic a s tim proste nic moc neudelas. Trapila jsem se tim tak mozna v puberte, ze nikdy nebudu mit nohy jako tycky, jako moje kamaradky, ale ted uz jsem s tim davno srovnana. Kazdopadne po 30 jsem zacala vytrvalostne behat a to tomu pomohlo vic, nez posilovani. Ony jsou pro telo svaly docela energeticka pritez, takze se jich bude chtit v nejake rozumne mire zbavit a v kombinaci s tim, ze spalis velke mnozstvi tuku, tak ty nohy trochu zestihli. Ale zase se znatelne vytvaruji, tak si vyber
Genetiku nepřečuraš
. Já taky běhám - kolem 300 km měsíčně (už přes deset let) a stehna a boky - já tedy i lýtka - mám silná. Všechny ženský u nás vždycky měly nohy, že by se za ně zápasník nemusel stydět
. Někdo to tak prostě má.
@Afrikana tuk asi taky podle mě bude ale jde vidět ten sval hodně jak je vyhlobený.
@ida007 píše:
Genetiku nepřečuraš. Já taky běhám - kolem 300 km měsíčně (už přes deset let) a stehna a boky - já tedy i lýtka - mám silná. Všechny ženský u nás vždycky měly nohy, že by se za ně zápasník nemusel stydět
. Někdo to tak prostě má.
Jojo lytka mam taky velky. Ja jsem celkove oproti ostatnim bezkynim sve kategorie takova masita. A to mam pod 15% tuku a stejne nevypadam jak tycka, neudelas s tim proste nic, kazdy mame nejake predpoklady. Na druhou stranu diky tomu mnozstvi svalu muzu/musim jist jak prokopnuta, protoze ty svaly sezerou velky mnozstvi energie.
Tak jsou cviky co posilují téměř výhradně zadek a stehna ne, tak se zaměřit na ně. Zakopávání, zdvíhání pánve se závažím,…
@Attr píše:
@gabrriel jsou ještě nějaká prosím?
zkus hledat na youtube cvičení se slovními spojením „glutte“ „butt“ a je také otázkou jestli chodíš do posilky, nebo cvičíš doma bez pomůcek, nebo s pomůckami.
Ale ty základní na doma - jak jsem psal, ramena na postel/gauč, nohy a zadek na zem. Podle výkonnosti si můžeš do klína dát nějaké závaží (třeba i pet flašku s vodou) a zvedak zadek.
zakopávání - na kolena, ruce na zem a zvedat jednu nohu zakopnutím dozadu nahoru. při vyšší výkonosti se dá použít odporová guma, nebo takové ty pásy se závažím. Rozsah zapojení a kulatějšímu tvaru můžeš pomoct, když budeš kombinovat s vyklápěním nohy do strany (jako když pes čůrá
)
pokud máš nějaké činky/kettlebelly, tak ještě je mrtvý tah. vezmeš závaží, mírně pokrčíš kolena a s váhou se předkloníš dolů (nemusíš až na zem) a pak při pohybu nahoru narovnáš záda i nohy. Hodně se soustřeď právě abys cítila, že zatínáš zadek. Snadno se dá sklouznout k tomu, že to budeš tahat zády.
V posilce věřím že najdeš víc storjů co ti s tím pomůžou.