Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Víc se hýbete, jíte zdravěji a stejně bez výsledků?
Já 3 děti, po 3. Dítku momentálně 9 kg nahoře.
Před dětmi 50 kg.
Po dětech 67.
Jsem z toho smutná, nemám ani náladu letos péct, abych to neujídala.
Ale víc mě demotivuje to, že ať chodím pěšky, jím pestrou stravu, menší porce víckrát denně, nepiju limči a 80% stravy si připravuji sama, tak prostě bez výsledků. Přemýšlím co dělám špatně. Nikdy jsem nebyla na cvičení stylu pilates, jóga, silové cvičení, ale denně nachodím kolem 8km. Nevyužívám MHD, auto neřídim, občas jezdim jako spolujezdec.
Nechci přejít na nějaké drastické diety, jako je třeba keto, nebo bezlaktozová, bezlepková.. jídlo miluju a ráda vařím…
Čim jste zhubly vy? Co vám pomohlo vrátit se do své původní velikosti? Co nějaké přípravky na spalování? Jsou to spíše vyhozené prachy, nebo opravdu fungují? Děkuji za odpověď. ![]()
Jestli fakt chceš zhubnout, tak začít cvičit! Třeba obyčejný běh dělá zázraky! ![]()
Já jsem na váze před těhotenstvím, neudělala jsem proto nic, jen kojení. Byla jsem dokonce o 5 kg lehčí než teď, ale to byla eliminační dieta a peklo. Takže radu nemám bohužel. (Taky by se mi líbilo ještě něco zhubnout, ale morál na to nemám teď.)
Po prvních dvou dětech a před 30 jsem byla na původní a nižší váze skoro hned. Po třetím dítěti po 35 mám kg navíc pořád. Bude mu 5, dva roky nekojim, v noci spím. už se nemůžu vymlouvat, že těch 10 kg mám po dětech. Přibrala jsem v covidu a dolů to zatím nejde, kalorické tabulky nefungovaly ( dodržovala jsem 5 měsíců), cvičení mě nebaví, mám práci, domácnost, tři děti a manžela, cvičení je co do věnování mu času a energie hodně na chvostu priorit.
Ja to mela po kazdem porodu jinak…u prvniho jsem byla na sve vaze temer hned a pak jsem i dal hubla, mela jsem kolem 50 kilo, takze jem byla jak twiggy
U druheho naopak
Na sve vaze teda taky hned, ale 3 mesice pote, 12 kilo nahore
Nastesti to bylo jen kojenim, telo si drzelo zasoby a pak, kdyz jsem prestala kojit, je pustilo a slo to samo ![]()
Přípravky jsou k prdu. Jsem po 3 dětech. Nejmenší 2 roky. Před prvním těhotenstvím 59kg porod 85… druhé těhotenství 62 porod 84cca..třetí těhotenství 64porod zase kolem 80kg
To bylo šílený.
Nyní mám 56kg a je to skvělý. Po prvním a druhym dítěti jsem cvičila denně doma ale se třema to prostě nedávám…
Takže jsem rapidně omezila jidlo plus každý nov a úplněk, čili každých 14 dní, držím půst…
Každopádně je skvělý mít kalhoty co sedí a neřešit co kde leze ven atd…
Ja mam min nez pred prvnim tehotenstvim. Ale driv jsem delala v kanclu (takze vesmes 8 hodin na zadku za pocitacem) a ted si s dvemi malymi detmi vetsinu dne nesednu
jinak u obou tehotenstvi jsem pribrala 16 kg
Já mám jen jedno dítě, ale naštěstí jsem dozrála k tomu, že diety k ničemu nevedou a cvičení je investice na celý život. Také chodím všude pěšky, plus naběhám hodně i v práci. 12 km denně o volno, kdy mám zařizování je minimum. Bohužel se ale chůze moc na postavě neprojeví a musela jsem se ke sportu hecnout. Mám tedy ráda aerobní sporty, jako kolo, běh. Běhání je má droga a závislost. Běhám nejraději po večerech, kdy dítě spí a město je uklidněné. Zapnu sluchátka a jedu
Musím ale bohužel ještě dospět k silovému tréninku a doufám, že to jednou přijde, stejně jak u jiných pohybů. Ještě před rokem jsem byla takový ten typický gaučák a nyní je sport mým relaxem. A ano, mám lepší postavu, než před dítětem. Zrovna nedávno jsem porovnávala rozdíl před deseti lety a to jsem byla taková rozkydlá, přestože jsem vážila o pět kilo méně. Hlavně nedietuj. Doporučuji kalorické tabulky
Po 4 ano, vlastne jsem byla i na nizsi vaze nez před detma. Pak jsme se přestěhovali a zmenou stravy 10 kg nahoře 😡dolu to uz neslo ale porad byla vaha přijatelná. Pak přišlo pate a vaha se vestila na cislo pred 5 ditetem,. Prislo seste a jsem v haji.Je to vic jak rok a vaha je šílená
pritom denne mam minimne 8 tisic kroku, nevalim si zadek. To ani nejde. Nezeru tuny sladkeho, jim normalne a spim dobře. Jedine co, tak jsem se nevrátila k cigaretam.
Mam z toho jak vypadám chvilema deprese.
ale nedelam nic jinak nez vzdy. Úplně se stydim nekam chodit. I před manželem
vaha po 4 dětech byla 50 kg. Pred a po 5 byla kolem 60 a ted mam 75…od porodu neslo dolu skoro nic
taky mi zustala diastaza břicha.
Anonym protoze se prostě stydim ![]()
Jen jez, většina bab se týrá dietama aby před důchodem konstatovaly, že to bylo naprd… ![]()
@Siskysmakem Pred 3 detma 50, po 3 detech 50. Po 3. diteti to slo dolu blbe, smirovala jsem se s 56, pak jsem dostala uzasnou alergickou reakci na ATB, prujem snad 3 mesice a bylo to dole
. Ale to si radsi neporizuj.
Od te doby si vahu nastesti drzim plus minus kilo.
Pred prvim ditetem 50 kg, po trech detech mam 55 kg, ale mam to teda pekne vydrene. Po kazdem porodu jsem brutalne zhubla a v kombinaci s kojenim mne to vzdycky silene vycerpalo. Nemohla jsem jist, nemela jsem energii vubec na nic, a tak to bylo kazde sestinedeli. Diky bohu, ze mam chlapa, co se o nas zvladl postarat
zacala jsem pak cvicit, abych nabrala aspon nejake svaly a nevypadala jako mrtvola, a tak uz mi to zustalo. Necvicim uz tak intenzivne jako v zacatcich, jime vicemene zdrave, ale zadnou dietu nedrzim, a zatim to nastesti staci ![]()
Beze srandy - s hubnutím mi skoro vždycky pomohl stres. Koupě bytu, prodej bytu, moje svatba (tam asi zafungovalo podvědomí, chtěla jsem být krásná
)… a jak tak koukám po okolí, nejhubenější kamarádky jsou taky ty nejvystresovanější - nevěry, nemoci, nálož v práci…
Bez kardia to nepujde. 8 km chuze je skoro nic bohuzel, max tak na nejake udrzeni vahy. Najdi si kardio sport, co te bude bavit.