Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Kalorický tabulky. Zadej si příjem a hned uvidíš kde je chyba. Ono nejde jen o to jíst zdravě, ale jíst jen do výše denního limitu. A 8 tis. kroku ti moc kalorií neodecte, to tam také uvidíš. Mě to pomohlo, zhubla jsem bez jojo efektu.
@Siskysmakem píše:
Víc se hýbete, jíte zdravěji a stejně bez výsledků?
Já 3 děti, po 3. Dítku momentálně 9 kg nahoře.
Před dětmi 50 kg.
Po dětech 67.Jsem z toho smutná, nemám ani náladu letos péct, abych to neujídala.Ale víc mě demotivuje to, že ať chodím pěšky, jím pestrou stravu, menší porce víckrát denně, nepiju limči a 80% stravy si připravuji sama, tak prostě bez výsledků. Přemýšlím co dělám špatně. Nikdy jsem nebyla na cvičení stylu pilates, jóga, silové cvičení, ale denně nachodím kolem 8km. Nevyužívám MHD, auto neřídim, občas jezdim jako spolujezdec.
Nechci přejít na nějaké drastické diety, jako je třeba keto, nebo bezlaktozová, bezlepková.. jídlo miluju a ráda vařím…Čim jste zhubly vy? Co vám pomohlo vrátit se do své původní velikosti? Co nějaké přípravky na spalování? Jsou to spíše vyhozené prachy, nebo opravdu fungují? Děkuji za odpověď.
Zkuste přerušovaný půst alespoň 10/14. Funguje to.
8 km denně nic nezhubnes, to je na úbytek kalorií málo. To mám taky a telefon na mě furt řve že mám málo pohybu
. Jako ja cvičit taky nezvládám no, podle kalorickych tabulek mi to taky nešlo, když jim tolik kolik je podle nich ok, tloustnu. Zhubla jsem tím že nemám čas pro sebe vyvarovat, mám k obedu přes týden tak akorát těstoviny s něčím nebo co si někde koupím do ruky, velké jídlo jen o víkendu.
Za sebe taky doporučuji kalorické tabulky. Je aplikace do mobilu a skupina kalorické tabulky na fb.
Můžeš jíst cokoliv běžného, nehladovíš. I klidně řízek si můžeš dát. K nas. ání některých
. Ale prostě jídlo vážíš, zapisuješ a uvidíš, kde ubrat, kde přidat. Když nevychází procenta, že je třeba přidat cvičení nebo ubrat porci. Můžeš nastavit hubnoucí režim, pak udržovací. Mnozí po nastavením kalorických tabulek zjistí, že jsou tlustí a mají klidně v něčem kalorický deficit. Jen byl třeba nesprávný poměr něčeho. Když to tam uvidíš, tak to donutí držet hladinku v rovině. Vážení jídla je celkem sranda.
Čím jsem starší, tím hur se to tělo s tehotenstvim srovnává. Po prvním jsem byla po sestinedeli na své váze a ve svým oblečení, po druhem a třetím dítěti to trvalo přes rok, a po tom třetím jsem jako bonus stále pocitově celá šíleně “rozlamana”
dělala jsem kdysi celkem aktivně turistiku s KČT, ale na to teď vůbec není prostor a když si dam nejmenší dite 10 kg na zada, začnou mě samozřejmě bolet
A chodit na bezcilne procházky nebo běhat po okolí furt dokola jen abych behala, mě proste nebavi a neprinutim se.
@Siskysmakem první dítě jsem rodila v 34, před těhotenstvím 48 kg, z porodnice 54, během prvních dvou let zpátky na 48. Druhé těhotenství bohužel nedopadlo, takže ty zásoby na kojení nebyly, kde využít, zůstala mi váha cca 52-53 kg. Po čtyřicítce se ten metabolismus opravdu zpomaluje, nemám ani takový hlad. Hybu se pořád, asi už ne tak intenzivně, jako za mlada, ale postava na můj věk, bych řekla, že dobrý…
Sportuju spíš proto, abych se fyzicky cítila dobře.
Běh, kolo, plavání…stíhám tak jednou, dvakrát týdně. Doma máme rotoped, nejlepší investice..
8km chuze denne je takove prd, ze bych to ani nenazyvala pohybem. To jsem i den pred porodem mela pohybu vic nez ty a to bych si netroufla v te dobe tvrdit, ze se dostatecne hybu
Jinak ano, mam i po diteti postavu jako pred nim, za sve vaze jsem byla na konci sestinedeli, brisaky jsem mela asi 3 mesice po porodu. Stravu extra neresim, snazim se jist zdrave a trosku vyrovnane, ale klidne si dam hranolky, burger nebo pizzu, jen teda ne z fastfoodu, to je z meho pohledu nechutny hnus. ALE! denne minimalne hodinu cvicim (beh, kolo, posilovani, plavani), kaloricky vydej mam kolem 2500-3000kcal denne, takze si pak muzu dovolit neresit stravu a presto mam postavu lepsi jak kdejaka patnactka.
Tady na emiminu má každá 50 kilo - já takové ženy neznám. Momentálně mám po 2 dětech něco kolem 80 kilo, po 2 jsem rok, zrovna jsem odstavila a váha zatím pořád klesá. Kdybych byla na svých 72 zpřed těhu, budu úplně spokojená. Ale to jsem měla hodně svalů. Ty jsou teď fuč a prsa jsou mnohem větší. Doufám tajně, že se zmenší. Nesnáším velká prsa.
A ne, neočekávám, že budu mít stejnou postavu, jako dřív. Byla by to pošetilost - vždyť jsem v těle vynosila 2 skoro 4 kilové děti. Biologie a fyzika má své zákonitosti a je nesmysl se s tím bít nebo se trápit víc jak je nutné. Jíst zdravě a cvičit určitě jo, to je zásadní věc pro udržení se ve zdraví co nejdýl, ale pro sebe a pro zdraví ne pro nějakou nereální naivnou představu nebo číslo na váze…
Dvě děti, váha o 5kg nižší, než před prvním dítětem. Takže o jednu velikost menší oblečení…
@Capelucia píše:
Tady na emiminu má každá 50 kilo - já takové ženy neznám. Momentálně mám po 2 dětech něco kolem 80 kilo, po 2 jsem rok, zrovna jsem odstavila a váha zatím pořád klesá. Kdybych byla na svých 72 zpřed těhu, budu úplně spokojená. Ale to jsem měla hodně svalů. Ty jsou teď fuč a prsa jsou mnohem větší. Doufám tajně, že se zmenší. Nesnáším velká prsa.
A ne, neočekávám, že budu mít stejnou postavu, jako dřív. Byla by to pošetilost - vždyť jsem v těle vynosila 2 skoro 4 kilové děti. Biologie a fyzika má své zákonitosti a je nesmysl se s tím bít nebo se trápit víc jak je nutné. Jíst zdravě a cvičit určitě jo, to je zásadní věc pro udržení se ve zdraví co nejdýl, ale pro sebe a pro zdraví ne pro nějakou nereální naivnou představu nebo číslo na váze…
Já nemám 50 kilo a nikdy jsem neměla ![]()
No problém nebyl, ale nebylo to taky hned. Trochu to trvalo. Před těhu - 47 kil, den před porodem - 66 kg, nyní mezi 47-49 kg. Co pomáhá? Pohyb, jóga, mín jídla a víc porcí, ale já mám taky rychlý metabolismus, tak to je tím, já bych klidně ráda přibrala. Ale mám jen jedno dítě.
Postavu mam dobrou, asi teda ve skoro ctyriceti nebude vypadat jako v sestnacti
Ve dvaceti jsem mela teda o tri kila min.
Ale kdyz porovnam dobu pred porody a po nich, tak furt stejny. Mohla bych mit min, ale neksem ochotna vzdat se sladkeho ![]()
8km chuze mi neprijde jako cviceni. Cvicim jen 1× tydne, vic neni cas, ale tak, ze nohy kolikrat citim jeste tri dny. Cviceni beru jako posilovani, narocnou turistiku se zatezi apod. Prochazky nevnimam jako cviceni - s detma jsme venku cely den, ale nemyslim, ze to staci.
Pry ale vetsinu dela jidlo. Ja jim chaoticky bohuzel, ale z vetsiny zdrave, miluju treba zeleninu, tvaroh, ryby, lusteniny (fakt
). Spis mi to obcas kazi zmrzka nebo cokolada. Aspon uz jsem tak rozmlsana, ze normalni nanuky apod. mi nechutnaji. Kdyz uz, tak zmrzlina ze zmrzlinarny. Jenze tam se zas nedostanu nastesti tak casto. Domu sladke zasadne nekupuju, max. 90% cokoladu.
Koukám, kolik vás tu tvrdí, že 8 km denně nic není
představa, že po práci jdu denně na 1,5 hodiny ven, my přijde jako relativně nereálná. Když jsem běhala 1-1,5 hod denně 4× týdně, už to bylo na čase dost poznat. A pokud někdo před porodem nechodil a teď dá 8 km, výdej to navýší.
@Capelucia Mám to jako ty. Podobná výchozí váha. Momentálně těhotná, vyšší věk a nečekám, že budu vypadat jako před porodem. Obavám se, jak budou vypadat prsa, už před tehotenstvim jsem měla velká, ale jsem nastavena s nimi něco udělat. Postavu zkusím nejak zformovat, ale dnes už pro mě není priorita být šlank. Co bude, bude… ![]()
Příspěvek upraven 15.11.23 v 12:30
@Margery píše:
Já nemám 50 kilo a nikdy jsem neměla
Ja tak ve 13-14
. A to jsem byla fakt kost, akorát tehdy byla in twiggi a ne ženské tvary, tak jsem ze sebe měla depku. 20 let později se mě několik známých ptalo, co dělám, že mám takový hezký zadek - no nic. Genetika
. Fakt nemá smysl to řešit, móda se pořád mění a za mě být vychrtlý bez síly, taky nic moc. Ale každému vyhovuje něco jiného
. Důležité je být zdravý, což jde v obou extrémech docela těžko.
Mě teď nejvíc sejří břicho a rozestup svalů
. Ale zatím se to pořád zlepšuje, cvičím a už pomalu nosím i předtěhu věci. Tak snad to břicho pomalu taky dojde k nějakému uspokojivému stavu. A prsa. Zrovna jsem přestala kojit, tak čekám, co bude
. 20 letá prsa to už nejsou, ale naštěstí po břicho taky ne. Jenom kdyby se aspoň trochu ještě zmenšili.