Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,ja bych si jeden alko svarak z vina dala(nemyslim ty turbo s absintem,rumem apd)
pokud se bojis,tak si dej detsky bez alkoholu,ale myslim,ze po jednom se nic nestane ![]()
ja v tehu si obcas dala decku vina,male pivo na osvezeni a traveni..
takze jak se rika-klid a nohy v teple ![]()
pekne tehulkovani preji ![]()
pokud na něj máš chuť, tak si klidně dej
přece ho nebudeš pít na litry. já v těhotenství byla i ve vinařství na degustaci vín (dohromady jsem vypila tak 2 dl). a vínko sem tam také nevadí.
Ahojky vůbec se toho svařáčku neboj, když ho nebudeš pít na litry. Já si občas v těhu sklenku vínka dala, ani dr proti tomu nic neměl.Teď jsem 39tt a svařáček už mám po 3 ![]()
Janka56 píše:Zuzyčka píše:Myslíš tohle? http://www.vinny.cz/
My sme minulý týden s kámoškou (obě těhulky) v kavárně ochutnali nějaký nový nealko svařák Horký francouz se to menuje, byl moc dobrý…ale nevim, jestli se to da nekde koupit normalne v obchode…
Jjj, to je ono..chutná to jako opravdový svařák, jen je to nealko…takže pro nás těhotné super ![]()
Sice nejsem těhotná, ale nemohu pít moc alkohol na léky. Našla jsem tady ale z víkendu ze sklípků červené sladší víno a mě přepadla šílená chuť na svařák. Máte někdo zkušenost, jak dlouho musí projít varem, aby se z něj vypařil alkohol? Možná tuto informaci uvítá i nějaká zdejší nastávající maminka, která má taky chuť na svařáček. ![]()
@Maculinka lepší rada, prodává se i nealko víno i sekt - Bohemka, mají ho normálně v Tescu, Intersparu i Kauflandu
My jsme teď taky nealko domácnost - já těhotná a manžel kvůli léčbě pít nesmí.
Sektík je luxusní a v zimě se chystáme na vínko a svařáček ![]()
@Anais Ten sekt jsem měla na přípitek po dva Silvestry. Vůbec bych nepoznala rozdíl. Fakt moc chutnal. ![]()
@Maculinka víno jsme ještě nezkoušeli, asi koupíme později v zimě na ten svařák
Pro nás je to naprosto luxusní záležitost ![]()
To víno jsem zatím našla jen v Kaufu, jinde jsem nepátrala
Tak líh - ethanol má teplotu varu lehce pod 80stC, takže stačí přivést svařák těsně pod var, zamíchat a líh je v podstatě fuč. Takže řádně ohřátého svařáku bych se nebála.
Nebo zkusi Horkýho francouze, ten je nealko, ale chuťově trošku jinde.
Holky kamarádka je těhulka a dala si domácí svařené vínko, nechala ho v hrnci dlouho probublávat a zaujalo mě, že si myslela, že tím dlouhým varem z vína vypaří všechen alkohol…je to tak? Nevíte některá? áá už to tady vidím, přehlídla jsem předposlední koment ![]()
@Amy88 píše:
Holky kamarádka je těhulka a dala si domácí svařené vínko, nechala ho v hrnci dlouho probublávat a zaujalo mě, že si myslela, že tím dlouhým varem z vína vypaří všechen alkohol…je to tak? Nevíte některá? áá už to tady vidím, přehlídla jsem předposlední koment
klid. Jeden svařák jí rozhodně neublíží, i kdyby v tom ta trocha alkoholu zůstala. Pokud to nepije na litry, tak je to v klidu ![]()
@Amy88 Já jsem teda taky slyšela, že se tím vařením alkohol vypaří, proto se právě svařák nemá vařit, ale jen ohřát a jak se tam začne dělat pěna, tak rychle vypnout. Aspoň tak jsem tomu teda doteď věřila, ale vědecky podložit to neumím:))
@Amy88 klid červený víno se v malém mmnožství může i v těhotenství. Takže kdyby tam trošku alkoholu zůstalo, tak se nic neděje.
@Luminel píše:
@Amy88 Já jsem teda taky slyšela, že se tím vařením alkohol vypaří, proto se právě svařák nemá vařit, ale jen ohřát a jak se tam začne dělat pěna, tak rychle vypnout. Aspoň tak jsem tomu teda doteď věřila, ale vědecky podložit to neumím:))
jj, je to přesně tak, jak píšeš. To je to samé, jak když se na víně dusí např maso. Všechen alkohol se vapaří, zůstane jen chuť.