Svatba bez hostiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
11.8.17 19:26
@Juliee píše:
Přesně. Je to na každém a myslím si, že je hodně lídí, kterým jde právě jen o ten samotný obřad :)

Psala jsi, že chceš obřad v přírodě. Neočekávej, že lidem oznámíš, že se berete někde v lese a že tam lidi přijdou jen tak se podívat. To by přišli na radnici, ale podle mě se nepotáhnou někam do přírody, když nebudou pozváni. Abyste nebyli zklamaní, že tam nikoho nemáte, zvlášť pokud si přejete hodně lidí. Já bych rozhodně na svatbu někam do přírody bez pozvání nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:26
@Doe_Jane píše:
my jsme se tak rozhodli kvůli tomu, že nám to ušetřilo mnoho starostí, nemuseli jsme nic vymýšlet a ve finále jsme za ušetřené peníze letěli na svatební cestu…
třeba ho nějak ukecáš… většinou spíše ženské chcou velkou svatbu :mrgreen:

To mu přesně vždycky říká :lol: Že co by za to kde jakej kluk dal, že jeho holka chce svatbu jen ve čtyřech :lol: Právě že mě by se to líbilo nejvíc. Skoro nic by to nestálo a přijde mi to mnohem romatičtější, než velká svatba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29655
11.8.17 19:27

U svatby v přírodě je zapotřebí vymyslet variantu, co když bude pršet? Po obřadu, pokud tam chcete pozvat více lidí, bych nějaké občerstvení udělala typu koláčky, cukroví, slané šneky, minipizzy, miniřízečky, sekaná, nápoje atd. Nevyjde to draho a lidi se sejdou, pobaví se a celkově je to příjemné setkání než když by tam nebylo vůbec nic. To by bylo asi zbytečné kvůli pár minutám tam ty lidi zvát. Nevím, jak zdaleka máte příbuzné a známé, ale kolikrát jedou z dálky, je vedro, mají hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:29
@Sashie píše:
My jsme měli svatbu bez hostiny po obřadu - jen jsme pozvali rodiče na oběd. I když se hodí každá koruna, tak se to vyplatí. Měli jsme to normálně na matrice, kamarádům jsme poslali oznámení s tím, že je rádi uvidíme na obřadu, ale pak chceme čas trávit pouze se svými nejbližšími. Přišlo hodně lidí a nikomu nepřišlo divný, že pak s námi nikam nešli - věděli to předem a pokud by nechtěli, tak by nešli. Dary jsme po nikom nechtěli, je pouze na každém člověku, jestli vás bude chtít obdarovat. Např. svojí hodně dobré kamarádce jsem byla jen na obřadu, pak měli vše pouze pro rodinu. A stejně dostala tisícovku darem - dar nedávám za to, že dostanu nažrat;-)
Abychom udělali radost, tak jsme si nechali upéct a ozdobit perníčky ve tvaru srdíčka, zabalili jsme je do celofánového sáčku a kamarádky syn je dával z košíčku těm, co nám už popřáli. Malé děti to rovnou spořádaly, velcí si to nechali na památku, nebo dali dětem;-)

Jee..tak to ráda čtu, že to taky takhle někdo měl :) A s tím poznáním rodičů na oběd je to moc dobrý nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.8.17 19:32
@Ellusa píše:
A já třeba klidně ano, nechodím tam kvůli jídlu.

Bože…to já přece taky ne. Ale když mi přijde oznámení o tom, že se lidé berou na Kralickém Sněžníku, nepolezu na něj aniž bych byla přesvědčená o tom, že jsou tam lidé zváni. Budu předpokládat, že mi to oznamují proto, abych jim gratulovala, ale že dělají svatbu v přírodě, aby byli sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.8.17 19:32

NE, takovou svatbu jsem nezažila ani o ní nikdy neslyšela. A chtěla jsi názor, takže můj názor je, že je naprosto a totálně mimo zvát někoho na obřad, který trvá 15minut a pak je zase poslat domů a říkat tomu svatba, to mi přijde úplně vrchol nevskusu, takové pozvání na svatbu by mě jako hosta dost urazilo, to totiž není žádné pozvání na svatbu. A už vůbec nemůžeš předpokládat, že bys po někom mohla za tohle chtít jakýkoliv svatební dar. Takže ne, podle mě je tohle velmi špatný nápad. Pokud si chcete udělat svatbu s hezkým dnem jen pro vás, udělej svatbu vy a svědci, popřípadě jen rodiče, po obřadu si třeba s nimi zajděte na oběd, to stojí pár stovek pro 8 lidí a pak si udělejte hezký zbytek dne ve dvou. Zbytek nikam nezvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:34
@Sany80s píše:
Pokud pozvu hodně lidí, je slušné je pohostit.
Já se na svatbu nechodím najíst, ale třebaže mi neformální svatby vyhovují, tak nějaký základ slušného chování být musí(dle mého názoru).
Můžete říct, že budete mít jen obřad, a pak nic a uvidíte, kolik lidí přijde.
Na stovku bych to nehádala.

Jako občerstvení by tam určitě bylo, ale pak by prostě nebyla hostina jako taková. Já asi prostě neberu svatbu jako ostatní a nepřijde mi neslušné někomu nedát najíst, když se jde podívat ani né na 10ti minutový obřad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
11.8.17 19:35

@Juliee Měli jsme tam i svědky a je to pak milé a velmi soukromé. Oběd, zákusek s kávičkou, chvilku pokecat a zasmát se… a v pět jsme byli doma, hodili si nohy hore a začala svatební noc :jazyk:
Rodiče vám stejnak určitě nějaké peníze dají, takže to minimálně zaplatí oběd a budete přinejhorším na nule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.8.17 19:35
@Juliee píše:
Právě že takhle jsem to chtěla já. Svatba jen ve čtyřech. Ale přítel říká, že by mu bylo líto, že by rodiče neviděli, jak se žení, a tak jsme chtěli vymyslet nějaký kompromis. :)

na obřad se nikdo nezve, zve se na hostinu, to co jste vymysleli není kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:37
@hanka.br. píše:
Jestli přítel chce velkou svatbu, pak ji ovšem bez pohoštění svatebčanů udělat nejde. Neumím si představit hodně svatebních hostů a nulové občerstvení, to je fakt trapas.

Občerstvení by tam bylo. Ale nemít občerstvení na 10ti minutovém obřadu mi fakt trapas nepřijde :D a je jedno, jestli se tam jsou podívat 2 lidi, nebo 50..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@Juliee píše:
Jako občerstvení by tam určitě bylo, ale pak by prostě nebyla hostina jako taková. Já asi prostě neberu svatbu jako ostatní a nepřijde mi neslušné někomu nedát najíst, když se jde podívat ani né na 10ti minutový obřad :nevim:

Neslušné to není, pokud na takovou svatbu někoho nepozveš. Ale pokud někoho zveš na svatbu a po obřadu ty lidi pošleš domů, pak to neslušné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@terinka4444 píše:
NE, takovou svatbu jsem nezažila ani o ní nikdy neslyšela. A chtěla jsi názor, takže můj názor je, že je naprosto a totálně mimo zvát někoho na obřad, který trvá 15minut a pak je zase poslat domů a říkat tomu svatba, to mi přijde úplně vrchol nevskusu, takové pozvání na svatbu by mě jako hosta dost urazilo, to totiž není žádné pozvání na svatbu. A už vůbec nemůžeš předpokládat, že bys po někom mohla za tohle chtít jakýkoliv svatební dar. Takže ne, podle mě je tohle velmi špatný nápad. Pokud si chcete udělat svatbu s hezkým dnem jen pro vás, udělej svatbu vy a svědci, popřípadě jen rodiče, po obřadu si třeba s nimi zajděte na oběd, to stojí pár stovek pro 8 lidí a pak si udělejte hezký zbytek dne ve dvou. Zbytek nikam nezvi.

Naprostý souhlas :palec:
Ještě se mi líbil nápad z první stránky, že každý donese něco k jídlu/pití a udělá se po obřadu piknik

Příspěvek upraven 11.08.17 v 19:39

• Citovat
  • Upravit
69235
11.8.17 19:38
@Juliee píše:
Jako občerstvení by tam určitě bylo, ale pak by prostě nebyla hostina jako taková. Já asi prostě neberu svatbu jako ostatní a nepřijde mi neslušné někomu nedát najíst, když se jde podívat ani né na 10ti minutový obřad :nevim:

v tom případě ale nikoho na svatbu nezveš, rozešleš oznámení, že ta a ta s tím a tím se budou tam a tam tehdy a tehdy brát. Dál nic. Je-li někdo zván na svatbu, dostává k tomu pozvánku ke svatebnímu stolu. Takže jestli někdo chce se přijít podívat na obřad, jeho volba. Ale pokud chcete rodiče, tak si prostě zajděte pak s rodiči na oběd, už kvůli těm rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.8.17 19:39
@Juliee píše:
Občerstvení by tam bylo. Ale nemít občerstvení na 10ti minutovém obřadu mi fakt trapas nepřijde :D a je jedno, jestli se tam jsou podívat 2 lidi, nebo 50..

Tak zveš ty lidi na svatbu nebo jim jen hodláš poslat oznámení? To je asi zásadní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
11.8.17 19:40

@Juliee upřímně mi to přijde hodne neuctive. Ty chceš, aby s vámi někdo strávil,,vaši" chvíli, aby se kvůli vám hezky oblékl, věnoval vám svůj cas a někam přijel, a ani jim nenabidnes nic k snedku a pití? To je jako chtít slavit narozeniny bez občerstvení. Přijde mi lepší varianta jen novomanzele/svědci/připadne rodiče, s malým obědem, nebo proste velká svatba a hostina se vším všudy. Zažila jsem i velmi neformální veselku, kdy po obřadu proběhl přípitek, opekalo se prase, točilo pivo/limca a proste se udělala taková garden party. Vyšlo to velmi levně, byla tam rodina i přátele a svatba byla fakt supr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný