Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@terinka4444 píše:
v tom případě ale nikoho na svatbu nezveš, rozešleš oznámení, že ta a ta s tím a tím se budou tam a tam tehdy a tehdy brát. Dál nic. Je-li někdo zván na svatbu, dostává k tomu pozvánku ke svatebnímu stolu. Takže jestli někdo chce se přijít podívat na obřad, jeho volba. Ale pokud chcete rodiče, tak si prostě zajděte pak s rodiči na oběd, už kvůli těm rodičům.
Přesně tak jsem to myslela.
Jen jsem špatně napsala pozvat a teď tady musím všem vysvětlovat, že bych jen poslala oznámení
samozřejmě bychom jen poslala oznámení a přišel by, kdo by chtěl ![]()
@Juliee píše:
Přesně tak by se mi to líbilo. Že kdo by to chtěl vidět obřad, tak by přišel a komu by vadilo, že nebude potom „party“, tak by prostě nemusel. Jen kdyby nám někdo chtěl dávat dary, radši bychom uvítali peníze, ale to je prostě blbý tam napsat
Počkej, chcete mít velkou svatbu pro 100 lidí, oznámit jim jen obřad, nedat jim pořádně najíst a napsat si o finanční dar?? ![]()
Jde o to, že když se chcete setkat se širokou rodinou, není slušné je nechat o hladu uprostřed lesa a vybrat svatební dary… Asi by bylo slušné rovnou zmínit, že nic nechcete, a pak se smířit s tím, že účast nebude tak valná.
@hanka.br. píše:
Tak zveš ty lidi na svatbu nebo jim jen hodláš poslat oznámení? To je asi zásadní.
Poslala oznámení!
Špatně jsem to napsala ![]()
@Marie432875 píše:
@Juliee upřímně mi to přijde hodne neuctive. Ty chceš, aby s vámi někdo strávil,,vaši" chvíli, aby se kvůli vám hezky oblékl, věnoval vám svůj cas a někam přijel, a ani jim nenabidnes nic k snedku a pití? To je jako chtít slavit narozeniny bez občerstvení. Přijde mi lepší varianta jen novomanzele/svědci/připadne rodiče, s malým obědem, nebo proste velká svatba a hostina se vším všudy. Zažila jsem i velmi neformální veselku, kdy po obřadu proběhl přípitek, opekalo se prase, točilo pivo/limca a proste se udělala taková garden party. Vyšlo to velmi levně, byla tam rodina i přátele a svatba byla fakt supr.
Občerstvení by tam určitě bylo, ale prostě by pak nebyl oběd a všechny ty věci okolo ![]()
V pohodě, tak je pozvěte.
Ještě bych tedy vysvětlila, o co půjde, protože nejbližší rodina to nemusí úplně pochopit, že tam budou jen na 15 minut(zhruba).
A nečekejte, že tam moc lidí přijde.
@Ellusa píše:
Ale mysli i na to, že nemusí být hezké počasí![]()
Taky mi to tady právě už někdo psal.
A upřímně, to mi ani nějak nedošlo ![]()
@Juliee A jaké občerstvení? Pokud je takové, že všechny zasytí (raut), je to ok. Pokud tam chcete nabízet vodu a poslouchat, jak příbuzným kručí v břiše, je to docela trapas…
@Tiger-lily píše:
@Juliee To zase věř, že ti lidi budou zmatení jak lesní včely, když nebudou vědět, jak to máte, protože je jakýmsi zvykem je oslovit a dát jim dopředu vědět, jestli bude hostina, jak to bude a jestli jsou zvaní, nebo jestli jim svatbu jen oznamujete a tím pádem vám pošlou jen blahopřání.
Pozvali bychom jen oznámení a s každým jsme v kontaktu, tak bychom to prostě vysvětlili, jak to bude ![]()
@Sany80s píše:
@Juliee No ono je právě neslušné pozvat někoho pouze na ten desetiminutový obřad.
Špatně jsem to napsala. Nezvala bych, ale jen poslala oznámení. Přišel by, kdo by chtěl ![]()
@Juliee píše:
Nezvala bych ho, ale jen mu poslala oznámení. Je na každém, jestli chce přijít nebo ne. Bylo by tam občerstvení, ale ne prostě jako oběd.
Tak to je v pohodě. Můžete tu svatbu mít klidně odpoledne, pak se s obědem nepočítá a je to jasné, že nebude.
@Ellusa píše:
Myslím, že zakladatelka prostě jen nerozlišila mezi slovy pozvat a oznámit. Jasně, pozvat někoho jen na obřad a pápá není úplně slušné, ale oznámit svatbu a nechat to na lidech, zda přijdou nebo ne, je běžné. A právě proto, že je zvykem dát předem vědět v případě, že je člověk pozvaný i na hostinu, tak pokud mi toto někdo předem neřekne, tak s tím snad nepočítám, případně se prostě zeptám, jak to budou mít organizované, a víc neřeším.
Přesně. Samozřejmě bych poslala oznámení a bylo by to na každém a případně bychom to lidem vysvětlili, jak to bude ![]()
Podle me to take není vhodné, nemusí byt nutne obed o nekolika chodech, ale nějaké pohoštění je slusnost. Hodne známých, kteri nechteli vynalozit za svatbu velke penize, delalo grilovacku na zahrade plus becka piva.
@marin píše:
Tak ještě bych si zodpověděla otázku, proč tam ty lidi chcete mít, jen aby Vás viděli v šatech a jak jste si vyměnili prstýnky nebo s Vámi oslavili společný den a hned se nerozprchli domů. I pro ty lidi je to důvod a možnost se sejít a s Vámi strávit příjemné chvíle. A k tomu nějaké občerstvení patří.
No..podle mě, je svatba jen o nás dvou. Já to tak prostě mám. Ani neplánují mít takové šaty, že by někomu stáli za podívání
Pro mě je to prostě o nás a zrovna ke svatbě nikoho jiného nepotřebuji. S těmi samými lidmi muzu trávit čas o narozeninové oslavě
A občerstvení tam bude, jen prostě to nebude úplně ta klasika ![]()
@Juliee píše:
Nechceme tam sto lídí, ale chceme tam dost lidi na to, aby jsme si takovou hostinu nemohli dovolitAle jsem si jistá, že ti nejbližší přijdou i kdyby to bylo v horách a ten komu se prostě nebude chtít někam jet, tak jeho věc
Mně by teda bylo jedno, jestli jdu na radnici, nebo někam na louku
No tak ve městě stačí ujít pár kroků, někam do lesa se musí dojet, někde zaparkovat, obout vhodné boty, obléct se na jakékoliv počasí. Já to tak jednoduše tedy nevidím.
@Malaga píše:
no abys z tohoto nebyla rozčarovaná…možná tě někdo svou neúčastí překvapí…resp. přítele, který stojí o velké obecenstvo…
Jako když jim nestojíme o to, aby se je-li podívat na naší svatbu, tak prostě jejich věc. Brečet z toho nebudem ![]()