Svatba bez hostiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
11.8.17 20:04
@terinka4444 píše:
v tom případě ale nikoho na svatbu nezveš, rozešleš oznámení, že ta a ta s tím a tím se budou tam a tam tehdy a tehdy brát. Dál nic. Je-li někdo zván na svatbu, dostává k tomu pozvánku ke svatebnímu stolu. Takže jestli někdo chce se přijít podívat na obřad, jeho volba. Ale pokud chcete rodiče, tak si prostě zajděte pak s rodiči na oběd, už kvůli těm rodičům.

Přesně tak jsem to myslela. :D Jen jsem špatně napsala pozvat a teď tady musím všem vysvětlovat, že bych jen poslala oznámení :D samozřejmě bychom jen poslala oznámení a přišel by, kdo by chtěl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
11.8.17 20:04
@Juliee píše:
Přesně tak by se mi to líbilo. Že kdo by to chtěl vidět obřad, tak by přišel a komu by vadilo, že nebude potom „party“, tak by prostě nemusel. Jen kdyby nám někdo chtěl dávat dary, radši bychom uvítali peníze, ale to je prostě blbý tam napsat :nevim:

Počkej, chcete mít velkou svatbu pro 100 lidí, oznámit jim jen obřad, nedat jim pořádně najíst a napsat si o finanční dar?? :lol:
Jde o to, že když se chcete setkat se širokou rodinou, není slušné je nechat o hladu uprostřed lesa a vybrat svatební dary… Asi by bylo slušné rovnou zmínit, že nic nechcete, a pak se smířit s tím, že účast nebude tak valná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:05
@hanka.br. píše:
Tak zveš ty lidi na svatbu nebo jim jen hodláš poslat oznámení? To je asi zásadní. :mrgreen:

Poslala oznámení! :D Špatně jsem to napsala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:07
@Marie432875 píše:
@Juliee upřímně mi to přijde hodne neuctive. Ty chceš, aby s vámi někdo strávil,,vaši" chvíli, aby se kvůli vám hezky oblékl, věnoval vám svůj cas a někam přijel, a ani jim nenabidnes nic k snedku a pití? To je jako chtít slavit narozeniny bez občerstvení. Přijde mi lepší varianta jen novomanzele/svědci/připadne rodiče, s malým obědem, nebo proste velká svatba a hostina se vším všudy. Zažila jsem i velmi neformální veselku, kdy po obřadu proběhl přípitek, opekalo se prase, točilo pivo/limca a proste se udělala taková garden party. Vyšlo to velmi levně, byla tam rodina i přátele a svatba byla fakt supr.

Občerstvení by tam určitě bylo, ale prostě by pak nebyl oběd a všechny ty věci okolo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
11.8.17 20:07

V pohodě, tak je pozvěte.
Ještě bych tedy vysvětlila, o co půjde, protože nejbližší rodina to nemusí úplně pochopit, že tam budou jen na 15 minut(zhruba).
A nečekejte, že tam moc lidí přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:08
@Ellusa píše:
Ale mysli i na to, že nemusí být hezké počasí ;) :think:

Taky mi to tady právě už někdo psal. 8o A upřímně, to mi ani nějak nedošlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
11.8.17 20:11

@Juliee A jaké občerstvení? Pokud je takové, že všechny zasytí (raut), je to ok. Pokud tam chcete nabízet vodu a poslouchat, jak příbuzným kručí v břiše, je to docela trapas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:12
@Tiger-lily píše:
@Juliee To zase věř, že ti lidi budou zmatení jak lesní včely, když nebudou vědět, jak to máte, protože je jakýmsi zvykem je oslovit a dát jim dopředu vědět, jestli bude hostina, jak to bude a jestli jsou zvaní, nebo jestli jim svatbu jen oznamujete a tím pádem vám pošlou jen blahopřání. :nevim:

Pozvali bychom jen oznámení a s každým jsme v kontaktu, tak bychom to prostě vysvětlili, jak to bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:13
@Sany80s píše:
@Juliee No ono je právě neslušné pozvat někoho pouze na ten desetiminutový obřad.

Špatně jsem to napsala. Nezvala bych, ale jen poslala oznámení. Přišel by, kdo by chtěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
11.8.17 20:14
@Juliee píše:
Nezvala bych ho, ale jen mu poslala oznámení. Je na každém, jestli chce přijít nebo ne. Bylo by tam občerstvení, ale ne prostě jako oběd.

Tak to je v pohodě. Můžete tu svatbu mít klidně odpoledne, pak se s obědem nepočítá a je to jasné, že nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:15
@Ellusa píše:
Myslím, že zakladatelka prostě jen nerozlišila mezi slovy pozvat a oznámit :nevim:. Jasně, pozvat někoho jen na obřad a pápá není úplně slušné, ale oznámit svatbu a nechat to na lidech, zda přijdou nebo ne, je běžné. A právě proto, že je zvykem dát předem vědět v případě, že je člověk pozvaný i na hostinu, tak pokud mi toto někdo předem neřekne, tak s tím snad nepočítám, případně se prostě zeptám, jak to budou mít organizované, a víc neřeším.

Přesně. Samozřejmě bych poslala oznámení a bylo by to na každém a případně bychom to lidem vysvětlili, jak to bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
11.8.17 20:17

Podle me to take není vhodné, nemusí byt nutne obed o nekolika chodech, ale nějaké pohoštění je slusnost. Hodne známých, kteri nechteli vynalozit za svatbu velke penize, delalo grilovacku na zahrade plus becka piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:18
@marin píše:
Tak ještě bych si zodpověděla otázku, proč tam ty lidi chcete mít, jen aby Vás viděli v šatech a jak jste si vyměnili prstýnky nebo s Vámi oslavili společný den a hned se nerozprchli domů. I pro ty lidi je to důvod a možnost se sejít a s Vámi strávit příjemné chvíle. A k tomu nějaké občerstvení patří.

No..podle mě, je svatba jen o nás dvou. Já to tak prostě mám. Ani neplánují mít takové šaty, že by někomu stáli za podívání :lol: Pro mě je to prostě o nás a zrovna ke svatbě nikoho jiného nepotřebuji. S těmi samými lidmi muzu trávit čas o narozeninové oslavě :) A občerstvení tam bude, jen prostě to nebude úplně ta klasika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.8.17 20:18
@Juliee píše:
Nechceme tam sto lídí, ale chceme tam dost lidi na to, aby jsme si takovou hostinu nemohli dovolit :( Ale jsem si jistá, že ti nejbližší přijdou i kdyby to bylo v horách a ten komu se prostě nebude chtít někam jet, tak jeho věc :nevim: Mně by teda bylo jedno, jestli jdu na radnici, nebo někam na louku :D

No tak ve městě stačí ujít pár kroků, někam do lesa se musí dojet, někde zaparkovat, obout vhodné boty, obléct se na jakékoliv počasí. Já to tak jednoduše tedy nevidím.

• Citovat
  • Upravit
74
11.8.17 20:20
@Malaga píše:
no abys z tohoto nebyla rozčarovaná…možná tě někdo svou neúčastí překvapí…resp. přítele, který stojí o velké obecenstvo…

Jako když jim nestojíme o to, aby se je-li podívat na naší svatbu, tak prostě jejich věc. Brečet z toho nebudem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný