Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Juliee je to váš den tak si to udělejte jak chcete vy dva. My chtěli malou svatbu takže na oběd jsem šla já, manžel, jeho bratr, manželovo rodiče a prarodiče + 2 svědci ![]()
@Kobliha51 píše:
Do jara se dá všechno ještě vymyslet. Kamarádi a kamarádky vám taky určitě poradí, jak by to bylo co nejpřijatelnější. Tipuju, že si ještě pobrečíš, protože to nepůjde lehce. Každá svatba má svoje a každému se líbí něco jiného. Jen by to asi mělo být i s ohledem na ty, které na své svatbě chceme. I kdyby to mělo být jen opékání buřtů na zahradě, jeden sud piva, pár koláčů… Jen jako poděkování za to, že s vámi v té slavné chvíli byli. Jestli přítel chce hodně lidí na své svatbě a přitom na to nemá peníze, pomyslela bych si něco o jeho finanční gramotnosti a také o tom, jestli je s touto vlastností vhodný pro manželství. To vidím jako problém.
Chce hodně lidí, ale právě že ví, že to není reálný
A tak se to nějak snažíme vymyslet
A na zahrádce, jak říkáte, by to taky bylo fajn. Ale zahrádku nemáme, tak nevím, na čí bychom se přis*ali ![]()
@Juliee píše:
Chce hodně lidí, ale právě že ví, že to není reálnýA tak se to nějak snažíme vymyslet
A na zahrádce, jak říkáte, by to taky bylo fajn. Ale zahrádku nemáme, tak nevím, na čí bychom se přis*ali
Taky by tam měla být někde tekoucí voda a WC. Třeba někde u hřiště? Fotbalisti mívají zázemi. Nebo hasiči. Ale nevím, jestli jste z města a nebo z vesnice. To je trochu rozdíl.
@Juliee píše:
Chce hodně lidí, ale právě že ví, že to není reálnýA tak se to nějak snažíme vymyslet
A na zahrádce, jak říkáte, by to taky bylo fajn. Ale zahrádku nemáme, tak nevím, na čí bychom se přis*ali
Vy si to v první řadě ujasněte mezi sebou. Stanovte reálnou částku, kterou za svatbu hodláte utratit a z ní vycházejte. Pokud je to částka skutečně nízká, na kamarády a příbuzné zapomeňte a užijte si svatbu jen spolu. Jestli chcete počítat s dary, příbuznými a přáteli, musíte investovat do občerstvení. Uvědomte si, že když si ty lidi pozvete, nemůžete očekávat, že po pár minutách obřadu je pošlete zase pryč. Co pak s nimi?
No hele, nakonec proč ne, nezní to po těch všech upřesněních a vysvětleních zase tak úplně blbě
Akorát je to trošku úsměvný, přítel chce velkou svatbu a nemá na ni, tak se dumá, jak to zašmodrchat, aby to byla taková malá velká svatba a nakonec necháte vlastně celkem na náhodě, kdo se na základě oznámení dostaví a kdo ne, tak jestli by nebylo lepší prostě těch dvacet nebo kolik lidí normálně pozvat a udělat odpolední raut… Víš jak, já bych taky ráda jezdila třeba v BMW, ale znáš to, musí mi stačit ojetý Picasso ![]()
@Michelle_M píše:
No hele, nakonec proč ne, nezní to po těch všech upřesněních a vysvětleních zase tak úplně blběAkorát je to trošku úsměvný, přítel chce velkou svatbu a nemá na ni, tak se dumá, jak to zašmodrchat, aby to byla taková malá velká svatba a nakonec necháte vlastně celkem na náhodě, kdo se na základě oznámení dostaví a kdo ne, tak jestli by nebylo lepší prostě těch dvacet nebo kolik lidí normálně pozvat a udělat odpolední raut… Víš jak, já bych taky ráda jezdila třeba v BMW, ale znáš to, musí mi stačit ojetý Picasso
No vždyť, vždyť mi to ještě beztak 5× vymyslíme jinak
Uvidíme, jak to nakonec bude ![]()
@Kobliha51 píše:
Taky by tam měla být někde tekoucí voda a WC. Třeba někde u hřiště? Fotbalisti mívají zázemi. Nebo hasiči. Ale nevím, jestli jste z města a nebo z vesnice. To je trochu rozdíl.
To je pravda
Právě že z vesnice ![]()
@Juliee píše:
My jsme ji původně měli mít v sokolovně:D, ale pak jsme se rozhodli pro zahradu. někde se dají pronajmout místnosti na oslavy, že si doneseš vše vlastní. Nebo to chce dobrého kamaráda- kamarádku s vlastní zahradou:D
@Doe_Jane tož tak popřát novomanželům a bait se můžu právě i s těmi ostatními hosty
já jsem zase ráda, že se sejdeme a můžeme pokecat i stěmi, co jinak třeba ení čas, nebo jsou daleko atd. ale zároveň jsem x krát jela na svatbu kámošům, i když nebyla nejblíž, abychom byli na obřad a večer už jsme třeba nešli, protože to nevyšlo. ale prostě jsem tam chtěla být
a stejně tak jsem byla ráda, když pak jsem je měla na svém obřadu, i když večer třeba nepřišli na akci. a alkohol já nepiju taky ![]()
@hanka.br. píše:
Vy si to v první řadě ujasněte mezi sebou. Stanovte reálnou částku, kterou za svatbu hodláte utratit a z ní vycházejte. Pokud je to částka skutečně nízká, na kamarády a příbuzné zapomeňte a užijte si svatbu jen spolu. Jestli chcete počítat s dary, příbuznými a přáteli, musíte investovat do občerstvení. Uvědomte si, že když si ty lidi pozvete, nemůžete očekávat, že po pár minutách obřadu je pošlete zase pryč. Co pak s nimi?
Máte pravdu. Asi si stanovíme částku a podle toho si budeme vymýšlet
![]()
@Ellusa píše:
@Juliee Udělejte si to tak, abyste byli VY DVA SPOKOJENÍ. Je to VAŠE SVATBA, ne vašich rodičů, kamarádů nebo dokonce nás z emimina. A pamatuj jednu věc, stejně tě někdo pomluví, protože nikdy se nezavděčíš všem, vždy bude mít někdo nějaké očekávání, které nenaplníš, takže se na to vykašlete a zařiďte si to tak, abyste s tím byli spokojení vy.
To je pravda
Vím, že se vždycky někdo najde, komu se to nebude líbit
Ale mě to zní docela fajn, jen to musíme ještě doladit ![]()
Podle me by mohlo byt fajn po obradu nabidnout kafe, zakusek, nealko piti a popovidat s temi, kteri se prisli podivat. A treba i nejake to pernikove srdicko za blahoprani rozdavat. Proste takove mile setkani.
Mam rada „jine“ svatby. My meli celkem klasickou, obed, raut, party-jen bez trapno tradic. Bud bych udelala jen se svedky a rodici nebo bych hosty pozvala, ale nakrmila je a napojila. Ver, ze uplne nejhorsi ohlasy jsou na hladove svatby. Ne lidi se nejdou najist, ale je to dlouhe a jist musi. Dobre jidlo a vyber z nej ke svatbe patri.
@hanka.br. píše:
@Martina D. píše:
A když tam nikoho nepotřebuješ, proč chcete poslat oznámení tolika lidem a doufat v jejich účast?? Pak jim říct, že bude jen malé občerstvení, a dívat se pak na to, že není co zakousnout a všichni jsou hladoví.
Na narozeninovou oslavu je třeba taky zajistit občerstvení. Jako může to být formou chlebíčků a jednohubek, ale mít narozeninovou oslavu bez nasycení přítomných je prostě trapas.