Svatba bez hostiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
11.8.17 20:28
@kavulenka píše:
Tak zalezi asi na tom, zda jde priteli o to, aby o vasi svatbe vsichni vedeli a mohli prijit na obrad i kdyby vas tam ve finale bylo treba 15 a nebo mit "pozvanych opravdu 100 lidi jako hosty. Varianta a) udelat oznameni o obradu, nekde v lese, zajisti jen vodu, slivovici, kolacky a pak jit se svedky a rodici na nejke hezke misto na obed s tim ze se vsema by byl sraz az tam varianta b)vymyslet holt neobvyklé pozvani na svatbu kde bude naznaceno ze se jedna o pozvani na netradicni svatbu (napada me takova ta casova krivka 15:00 obrad,15:30spolecny piknik 16:30 odjezd a den jen pro pana a pani Novakovych) jen jako priklad. A napsat tam.neco v tom smysli misto svatebniho daru neco k snedku a piti deky. Udelat hodinovy piknik pro vsechny kdy zajisitze min nejake dzbanky a zakldni veci a pak budete mit den pro sebe :nevim:

Já bych ještě navrhovala jít s rodiči a svědky na oběd před obřadem. Po obřadu už by se všichni mohli spolu být na pikniku a pak si jít každý po svých.

• Citovat
  • Upravit
74
11.8.17 20:29
@Sany80s píše:
V pohodě, tak je pozvěte.
Ještě bych tedy vysvětlila, o co půjde, protože nejbližší rodina to nemusí úplně pochopit, že tam budou jen na 15 minut(zhruba).
A nečekejte, že tam moc lidí přijde.

Jen bychom poslali oznámení. A případně bychom to vysvětlili. Ale každých věc, jestli nepřijde nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
11.8.17 20:30
@Juliee píše:
No..podle mě, je svatba jen o nás dvou. Já to tak prostě mám. Ani neplánují mít takové šaty, že by někomu stáli za podívání :lol: Pro mě je to prostě o nás a zrovna ke svatbě nikoho jiného nepotřebuji. S těmi samými lidmi muzu trávit čas o narozeninové oslavě :) A občerstvení tam bude, jen prostě to nebude úplně ta klasika :)

A když tam nikoho nepotřebuješ, proč chcete poslat oznámení tolika lidem a doufat v jejich účast?? Pak jim říct, že bude jen malé občerstvení, a dívat se pak na to, že není co zakousnout a všichni jsou hladoví. :nevim:
Na narozeninovou oslavu je třeba taky zajistit občerstvení. Jako může to být formou chlebíčků a jednohubek, ale mít narozeninovou oslavu bez nasycení přítomných je prostě trapas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:32
@Martina D. píše:
@Juliee A jaké občerstvení? Pokud je takové, že všechny zasytí (raut), je to ok. Pokud tam chcete nabízet vodu a poslouchat, jak příbuzným kručí v břiše, je to docela trapas…

Bylo by tam prostě občerstvení, aby to kazdého občerstvilo, né na týden zasytilo :) A pořád nějak nechápu, proč by má 10ti minutovém obřadu mělo někomu kručet v břiše :D To nějak nepobírám ani z pohledu hosta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:35
@Kobliha51 píše:
No tak ve městě stačí ujít pár kroků, někam do lesa se musí dojet, někde zaparkovat, obout vhodné boty, obléct se na jakékoliv počasí. Já to tak jednoduše tedy nevidím.

Nepsala jsem, že to chci v lese 8o Psala jsem tu, že jsem myslela třeba jen na louce kousek od našeho baráku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.8.17 20:36

@Juliee A nevíš, jak budeš vytvářet občerstvení, když nebudeš mít potuchy, jestli dorazí 5 nebo 50 lidí? To je trochu praštěné, právě proto se na svatbu dopředu počítá, kolik přijde lidí, i když nebudete mít vývar s knedlíčky, tak by bylo divné, kdybys měla jeden talíř s koláčky a přišli všichni, kdo dostali oznámení, nebo bys měla koláčů 200 a přišli jen svědci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
11.8.17 20:37

Tak my jsme měli klasický obřad, bez obědu, ale odpoledne jsme měli nachystané posezení na zahradě. Uvařili jsme kotel guláše, prasátko a pozvali cca 50lidí. A líbilo se to všem moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:39
@Kobliha51 píše:
Tak proč tam chcete všechny ty lidi? A kdy že to bude? Pak napiš jak to dopadlo. A někoho ke svatbě určitě potřebuješ. Minimálně oddávajícího a svědky.

Protože ty tam chce přítel, ne ja. A tak hledáme kompromis. A samozřejmě vím, že tam musí být svědci a oddávající. Nemyslela jsem to tak doslova :) A mělo by to být na jaře :) ale je to ještě dlouhá doba, ale chceme to mít vymyšlené :) Třeba to nakonec bude úplně jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.8.17 20:43

@Juliee super tak myslim ze jste si utrepala predstavu a hura do toho.Jen je opravdu fajn pocitat s destem nejen v den obradu ale takova louka bude rozmocena i z deste 2dny pred. napada me u nejake stodoly? Kam by se v pripade potreby dalo misto konani premistit? nebo nekde kde jsou opravdu huste stromy ci u nekoho na chalupe…a propo muj vysneny tip na posezeni pro hosty u obradu..baliky slamy a pres ne prehozene deky a nebo jen deky na zemi s polstarema a par zidlicek na boku pro starsi

Příspěvek upraven 11.08.17 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:44
@Martina D. píše:
A když tam nikoho nepotřebuješ, proč chcete poslat oznámení tolika lidem a doufat v jejich účast?? Pak jim říct, že bude jen malé občerstvení, a dívat se pak na to, že není co zakousnout a všichni jsou hladoví. :nevim:
Na narozeninovou oslavu je třeba taky zajistit občerstvení. Jako může to být formou chlebíčků a jednohubek, ale mít narozeninovou oslavu bez nasycení přítomných je prostě trapas.

Protože přítel má hodně příbuzných a kamarádů, které by u toho obřadu chtěl mít. Kdyby to bylo na mě, tak je to svatba ve čtyřech :D A občerstvení tam bude, jako něco k pytí (alko i nealko), chlebicky i třeba nějaké buchticky a pak něco na křoupání a třeba ovocný salát. Prostě taková klasika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:47
@Tiger-lily píše:
@Juliee A nevíš, jak budeš vytvářet občerstvení, když nebudeš mít potuchy, jestli dorazí 5 nebo 50 lidí? To je trochu praštěné, právě proto se na svatbu dopředu počítá, kolik přijde lidí, i když nebudete mít vývar s knedlíčky, tak by bylo divné, kdybys měla jeden talíř s koláčky a přišli všichni, kdo dostali oznámení, nebo bys měla koláčů 200 a přišli jen svědci.

Vzhledem k tomu, že jsme všichni v kontaktu, tak předpokládám, že si řekneme, kdo přijde a kdo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.8.17 20:48
@Juliee píše:
Protože ty tam chce přítel, ne ja. A tak hledáme kompromis. A samozřejmě vím, že tam musí být svědci a oddávající. Nemyslela jsem to tak doslova :) A mělo by to být na jaře :) ale je to ještě dlouhá doba, ale chceme to mít vymyšlené :) Třeba to nakonec bude úplně jinak :D

Do jara se dá všechno ještě vymyslet. Kamarádi a kamarádky vám taky určitě poradí, jak by to bylo co nejpřijatelnější. Tipuju, že si ještě pobrečíš, protože to nepůjde lehce. Každá svatba má svoje a každému se líbí něco jiného. Jen by to asi mělo být i s ohledem na ty, které na své svatbě chceme. I kdyby to mělo být jen opékání buřtů na zahradě, jeden sud piva, pár koláčů… Jen jako poděkování za to, že s vámi v té slavné chvíli byli. Jestli přítel chce hodně lidí na své svatbě a přitom na to nemá peníze, pomyslela bych si něco o jeho finanční gramotnosti a také o tom, jestli je s touto vlastností vhodný pro manželství. To vidím jako problém.

• Citovat
  • Upravit
36504
11.8.17 20:49
@zrcadlo píše:
Přesně tak - byla jsem na svatbě mladých lidí a v přírodě. Jako svatební dar od nás (kamarádů) chtěli věci jako sklenice nakládaných hermelínů, tři šišky štrůdlu, utopenci apod. Udělali před svatbou burzu (prostě jsme se domluvili, kdo co udělá) a nakonec to byl naprosto super piknik, kde se i ti starší příbuzní (po kterých nic nechtěli) výborně najedli a jeden strýček zjišťoval, kdo dělal catering (jedna holka udělala spoustu výborných minizákusků, kamarád sochař si vzal do parády pár melounů a nedělal tam různé ovocné košíčky i s obrázkem nevěsty a ženicha apod.).

krásný. Rozhodně upřímnější než trapárna s chomoutem, zametání rýže, rozbíjení talířů, únos nevěsty a podobných „tradicí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:49
@kavulenka píše:
@Juliee super tak myslim ze jste si utrepala predstavu a hura do toho.Jen je opravdu fajn pocitat s destem nejen v den obradu ale takova louka bude rozmocena i z deste 2dny pred. napada me u nejake stodoly? Kam by se v pripade potreby dalo misto konani premistit? nebo nekde kde jsou opravdu huste stromy ci u nekoho na chalupe…a propo muj vysneny tip na posezeni pro hosty u obradu..baliky slamy a pres ne prehozene deky a nebo jen deky na zemi s polstarema a par zidlicek na boku pro starsiPříspěvek upraven 11.08.17 v 20:45

To špatné počasí je to jediné, čeho se bojím :roll: Snad to nějak vymyslíme, aby to bylo třeba u nějaké stodoly :) A ten nápad s balíky je super 8o :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:50
@Burj Chalifa píše:
krásný. Rozhodně upřímnější než trapárna s chomoutem, zametání rýže, rozbíjení talířů, únos nevěsty a podobných „tradicí“.

Přesněě :srdce: Mluvíte mi z duše :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný