Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Juliee píše:
Zdravím, ráda bych se vás zeptala na vaši zkušenost, nebo i třeba jen na váš názor. Chceme se s přítelem vzít, ale jsme mladí a tak se nám každá koruna hodí a tak nechceme vyhodit desetitisíce za svatbu a ani nechcem po rodičích, aby nám ji platili. A proto nás napadlo udělat svatbu bez hostiny. Chceme ji mít někde v přírodě a pozvat tam všechny lidi, které bychom tam chtěli. Protože i kdybychom na obřad pozvali 100 lidi, stalo by nás to stejně. Ale není blbý po obřadu odjet a udělat si zbytek dne hezkej ve dvou? A co svatební dary? Můžem je po někom vůbec chtít, když je nepozvem na hostinu? Co si o tom myslíte?
Neumím si představit, že bych pozvala třeba stovku lidí na svatbu, a po obřadu jim zamávala.
Buď bych udělala jenom obřad, vy dva a svědci, nebo aspoň nějakou grilovačku, pivo, víno, nealko.
@Ellusa Já to zase vidím tak, že ne každý kdo obdrží oznámení na ten obřad poběží. Zakladatelka se vyjádřila, že by jí to nevadilo, ale myslím si, že by mi to přišlo líto…kdyby jich přišlo málo…
@Ellusa píše:
Ale ona je nechce pozvat. Jen jim chce oznámit, že se chtějí vzít tehdy a tehdy tam a tam… Jen se špatně vyjádřila a řešilo se to tu na 8 stranách. Já třeba zase nechápu, proč si tu hromada lidí myslí, že když jim někdo oznámí, že se bude vdávat, tak to automaticky znamená, že bude i nějaké pohoštění
. Nikdy jsem se s tím nesetkala na žádné z X svateb, na kterých jsem byla, vždy jsme buď byli pozvaní i na oslavu, nebo nám to bylo jen oznámeno, že tehdy bude obřad, my došli, koukli, popřáli a šli a nenapadlo by nás čekat cokoli dalšího. Jen na emiminu má hromada lidí očekávání, že musí po obřadu něco následovat.
Aha, nečetla jsem diskuzi, tak nevím, co se řešilo na osmi stránkách. To víš, já jsem hrozná konzerva, krom toho, vdávala jsem se už tak dávno, že si na to skoro ani nepamatuji.
V té době, a oblasti, odkud pocházím, byla naprostá samozřejmost pohostit koláčkami a panáčkem slivovice i kolemstojící náhodné přihlížející, takže asi proto mi přišlo divné, že by pozvala stovku lidí, a nic jim nenabídla. ![]()
My to tak možná uděláme. Velké rodinné svatby jsme už měli oba. Jde o obřad, to je pro nás důležité. Oznamime a kdo bude chtít přijít, přijde. Já často chodím na obřad, kamarádkám, poblahopřát, dám přání někdy dáreček.. Udělala bych na místě malý raut a něco k pití.
Ahoj chtela bych se zeptat zda jste nektera mela obrad na radnici obed v restauraci a oslavu doma a nebo jen obrad na radnici a oslavu doma v byte.Dekuji vsem za odpoved.
Neměla, ale klidně to tak udělej. Vše dopředu oznam, ať to všichni ví a hotovo ![]()
@Bubla_Bučková
A myslite,ze to nebude blbe a hloupe to mit v byte 3+1 pri dvou detech?
@Anonymní píše:
Ahoj chtela bych se zeptat zda jste nektera mela obrad na radnici obed v restauraci a oslavu doma a nebo jen obrad na radnici a oslavu doma v byte.Dekuji vsem za odpoved.
Měli jsme obřad v obřadní místnosti, oběd a dort v restauraci, pak oslavu na zahradě. Bylo nás jen 15lidí,ale přesně tak jsme to chtěli a povedlo se nám podle představ.. Takže si udělej svatbu jak chceš ty, klidně i v bytě, pokud se vejdete.
@Alušáček
Ano vejdeme bude nas pouze 8 dospelych a 5 deti.Mame byt 3+1 a dve deti jsou nase,ale vsem to prijde divne,ze to chceme delat v byte a ne nekde v restauraci v salonku nebo na terasce a v lete v cervenci.Kazdy nam svatbu v byte rozmlouva
@Alušáček
Pry mame udelat obed-hostinu v restauraci a oslavu jen sami dva maximalne se svedky doma v byte
@Anonymní píše:
@Alušáček
Pry mame udelat obed-hostinu v restauraci a oslavu jen sami dva maximalne se svedky doma v byte
A to vám radí kdo? Vždyť oslava pro 8lidi a děti může být v bytě… Mě nikdy nenapadlo druhým kecat do toho jakou si udělají svatbu.
@Alušáček
To nam radi pritelovo a moje rodina,kterou ani pritel a ani ja si na svatbe neprejeme z osobnich duvodu
@Alušáček
Ja teda na svatbě šetřit nechci mám našetřeno a rozpočet na svatbu 20 tisíc,ale přítel chce ušetřit prý aby se daly penízky jak do svatby tak i dětem.S přítelem byl problém se dohodnout i co se týká snubních prstýnku nechtel drahé,ale nechtel zlaté ja zase chtěla dražší,ale nechtěla jsem stříbro nakonec jsme udělali kompromia a koupil snubní prstýnky z chirurgicke oceli jsou krásné a nám oběma se líbí
@Anonymní píše:
@Alušáček
Ano vejdeme bude nas pouze 8 dospelych a 5 deti.Mame byt 3+1 a dve deti jsou nase,ale vsem to prijde divne,ze to chceme delat v byte a ne nekde v restauraci v salonku nebo na terasce a v lete v cervenci.Kazdy nam svatbu v byte rozmlouva
Prosím tě, ono se někde buď potit jako prase ve 35 stupních nebo mrznout v 15 (o prázdninách klasicky v posledních letech pouze tyto dva extrémy), navíc u vás víceméně formalita… Jako někdo z těch 8 pozvaných ještě bude držkovat!? Nechápu jako a Nezvala bych ho ![]()
@Anonymní píše:
@Alušáček
To nam radi pritelovo a moje rodina,kterou ani pritel a ani ja si na svatbe neprejeme z osobnich duvodu
No tak názor těch co nezves ti může být jedno, prostě si udělejte svatbu podle svého přání..