Svatba bez hostiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
11.8.17 19:40
@Ellusa píše:
@Juliee Lidi nezvi, ale obřad jen oznam - oznamujeme vám, že se budeme brát tehdy a tehdy, tam a tam. Je fajn mít i tak nějaké malé občerstvení na místě pro hosty, nějaké koláčky, zákusky, víno, vodu, hlavně pokud se budou muset dopravit, případně bych nachystala nějaké výslužky se sladkým pro lidi, kteří přijedou, na zob domů, ale víc bych to neřešila. Rozdíl proti tomu je, pokud lidi pozveš, tak tam se už očekává, že bude něco víc, včetně nějaké oslavy, hostiny, rautu a tak.Já jsem se teda nesetkala na žádné ze svateb, na kterých jsem byla, s nikým, kdo by předpokládal, že když mu domů dojde svatební oznámení, že je tím automaticky na tu svatbu pozvaný a že jde i na nějakou oslavu.

Přesně takhle bych to udělala! :srdce: Poslala bych oznámení a přišel by prostě ten, kdo by chtěl :) A když to bude v přírodě, bude i příjemné, že každý kde přijde, bude se moc něčeho napít, nebo něco zobnout :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30564
11.8.17 19:41
@Juliee píše:
Jako občerstvení by tam určitě bylo, ale pak by prostě nebyla hostina jako taková. Já asi prostě neberu svatbu jako ostatní a nepřijde mi neslušné někomu nedát najíst, když se jde podívat ani né na 10ti minutový obřad :nevim:

Dost častý model je v dnešní době i ten, že je někde obřad, pak jdou s rodiči a sourozenci a jejich rodinami novomanželé někam na oběd, ostatní domů. A na večer jsou pozváni kamarádi a přátelé třeba na grilovačku, k tomu někdo čepuje pivo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:43
@hanka.br. píše:
Psala jsi, že chceš obřad v přírodě. Neočekávej, že lidem oznámíš, že se berete někde v lese a že tam lidi přijdou jen tak se podívat. To by přišli na radnici, ale podle mě se nepotáhnou někam do přírody, když nebudou pozváni. Abyste nebyli zklamaní, že tam nikoho nemáte, zvlášť pokud si přejete hodně lidí. Já bych rozhodně na svatbu někam do přírody bez pozvání nešla.

Nechceme tam sto lídí, ale chceme tam dost lidi na to, aby jsme si takovou hostinu nemohli dovolit :( Ale jsem si jistá, že ti nejbližší přijdou i kdyby to bylo v horách a ten komu se prostě nebude chtít někam jet, tak jeho věc :nevim: Mně by teda bylo jedno, jestli jdu na radnici, nebo někam na louku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.8.17 19:43

@Marie432875 Jo, takhle jsem organizovala svatbu já pro mamču a otčíma, radnice a pak k nám na zahradu a zahradní párty s rodinou a kamarádama, stálo to tedy hodně práce mě a manžela, páč já to všechno pekla, připravovala dělala, manžel griloval a girloval, pití bylo koupené, každý se obsluhoval a vyšlo to velmi velmi levně, v podstatě jen cena toho jídla a pití v obchodě. Na pár tisícovek. Každý donesl nějaký dar, dopředu bylo hlášeno, že preferují peníze, takže se to celé zaplatilo. A bylo to děsně fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.8.17 19:44

@Juliee To zase věř, že ti lidi budou zmatení jak lesní včely, když nebudou vědět, jak to máte, protože je jakýmsi zvykem je oslovit a dát jim dopředu vědět, jestli bude hostina, jak to bude a jestli jsou zvaní, nebo jestli jim svatbu jen oznamujete a tím pádem vám pošlou jen blahopřání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13292
11.8.17 19:44

@Juliee No ono je právě neslušné pozvat někoho pouze na ten desetiminutový obřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:46
@marin píše:
U svatby v přírodě je zapotřebí vymyslet variantu, co když bude pršet? Po obřadu, pokud tam chcete pozvat více lidí, bych nějaké občerstvení udělala typu koláčky, cukroví, slané šneky, minipizzy, miniřízečky, sekaná, nápoje atd. Nevyjde to draho a lidi se sejdou, pobaví se a celkově je to příjemné setkání než když by tam nebylo vůbec nic. To by bylo asi zbytečné kvůli pár minutám tam ty lidi zvát. Nevím, jak zdaleka máte příbuzné a známé, ale kolikrát jedou z dálky, je vedro, mají hlad.

S tím počasím máte pravdu 8o Ale to se snad něco vymyslí. Jinak občerstvení určitě plánujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30564
11.8.17 19:49
@Juliee píše:
Nechceme tam sto lídí, ale chceme tam dost lidi na to, aby jsme si takovou hostinu nemohli dovolit :( Ale jsem si jistá, že ti nejbližší přijdou i kdyby to bylo v horách a ten komu se prostě nebude chtít někam jet, tak jeho věc :nevim: Mně by teda bylo jedno, jestli jdu na radnici, nebo někam na louku :D

Tak ještě bych si zodpověděla otázku, proč tam ty lidi chcete mít, jen aby Vás viděli v šatech a jak jste si vyměnili prstýnky nebo s Vámi oslavili společný den a hned se nerozprchli domů. I pro ty lidi je to důvod a možnost se sejít a s Vámi strávit příjemné chvíle. A k tomu nějaké občerstvení patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.8.17 19:50
@Juliee píše:
Nechceme tam sto lídí, ale chceme tam dost lidi na to, aby jsme si takovou hostinu nemohli dovolit :( Ale jsem si jistá, že ti nejbližší přijdou i kdyby to bylo v horách a ten komu se prostě nebude chtít někam jet, tak jeho věc :nevim: Mně by teda bylo jedno, jestli jdu na radnici, nebo někam na louku :D

no abys z tohoto nebyla rozčarovaná…možná tě někdo svou neúčastí překvapí…resp. přítele, který stojí o velké obecenstvo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:52
@terinka4444 píše:
NE, takovou svatbu jsem nezažila ani o ní nikdy neslyšela. A chtěla jsi názor, takže můj názor je, že je naprosto a totálně mimo zvát někoho na obřad, který trvá 15minut a pak je zase poslat domů a říkat tomu svatba, to mi přijde úplně vrchol nevskusu, takové pozvání na svatbu by mě jako hosta dost urazilo, to totiž není žádné pozvání na svatbu. A už vůbec nemůžeš předpokládat, že bys po někom mohla za tohle chtít jakýkoliv svatební dar. Takže ne, podle mě je tohle velmi špatný nápad. Pokud si chcete udělat svatbu s hezkým dnem jen pro vás, udělej svatbu vy a svědci, popřípadě jen rodiče, po obřadu si třeba s nimi zajděte na oběd, to stojí pár stovek pro 8 lidí a pak si udělejte hezký zbytek dne ve dvou. Zbytek nikam nezvi.

Napsala jsem to špatně, když jsem napsala zvát. Myslela jsem prostě jen poslat oznámení a ať přijde kdo chce. Mně zas odjakživa přijde vrchol nevkusu ta „klasická“ svatba. Přijde mi, že to pak už není o tom si slíbit věrnost a vyjádřit vzájemnou lásku, ale o tom udělat komedii pro rodinu a přátelé. Nepodporuji ani věci jako je mít obrovské bílé šaty, abych se cítila jako princezna. O tom podle mě vůbec svatba nemá být a proto ji ani takovou nechci :) Moc bych ji chtěla ve čtyřech, ale je spousta lídí z našeho okolí, které by mrzelo, že u toho nebyli a o nějakou hostinu jim vůbec nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:54
@Sashie píše:
@Juliee Měli jsme tam i svědky a je to pak milé a velmi soukromé. Oběd, zákusek s kávičkou, chvilku pokecat a zasmát se… a v pět jsme byli doma, hodili si nohy hore a začala svatební noc :jazyk:
Rodiče vám stejnak určitě nějaké peníze dají, takže to minimálně zaplatí oběd a budete přinejhorším na nule…

:srdce: Tak se mi to líbí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.8.17 19:54

Tak zalezi asi na tom, zda jde priteli o to, aby o vasi svatbe vsichni vedeli a mohli prijit na obrad i kdyby vas tam ve finale bylo treba 15 a nebo mit "pozvanych opravdu 100 lidi jako hosty. Varianta a) udelat oznameni o obradu, nekde v lese, zajisti jen vodu, slivovici, kolacky a pak jit se svedky a rodici na nejke hezke misto na obed s tim ze se vsema by byl sraz az tam varianta b)vymyslet holt neobvyklé pozvani na svatbu kde bude naznaceno ze se jedna o pozvani na netradicni svatbu (napada me takova ta casova krivka 15:00 obrad,15:30spolecny piknik 16:30 odjezd a den jen pro pana a pani Novakovych) jen jako priklad. A napsat tam.neco v tom smysli misto svatebniho daru neco k snedku a piti deky. Udelat hodinovy piknik pro vsechny kdy zajisitze min nejake dzbanky a zakldni veci a pak budete mit den pro sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:57
@terinka4444 píše:
na obřad se nikdo nezve, zve se na hostinu, to co jste vymysleli není kompromis

:roll: Už jsem tady několikrát psala, že jsem napsala špatně to pozvat. Myslela jsem jen poslat oznámení, změn je obřad a mohl by přijít každý kdo by chtěl. Bylo by tam občerstvení, ale prostě žádná hostina, a žádné tradice kolem toho. Přijde mi to jako kompromis. Nebo máte lepší nápad? Sem s ním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 19:58
@Ellusa píše:
@Juliee Jeden můj příbuzný se teď oženil po mnohaletém vztahu tak, že pro změnu jen v rámci nějaké společné akce s kamarády jen tak mimochodem jim řekli, že se sejdou tehdy a tehdy na náměstí, když tam došli, tak zamířili na matriku, tam proběhl obřad, nikdo nevěděl nic předem, takže lidi v neformálním :mrgreen:, a rodina se to dozvěděla dodatečně :mrgreen: :mrgreen:. A všichni to teda brali v naprostém klidu, včetně rodičů novomanželů. Předpokládám, že pak měli dodatečně nějaký společný oběd s rodiči, ale až se zpožděním asi 3 týdnů :mrgreen:.

To je taky dobrý :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.8.17 20:01
@hanka.br. píše:
Neslušné to není, pokud na takovou svatbu někoho nepozveš. Ale pokud někoho zveš na svatbu a po obřadu ty lidi pošleš domů, pak to neslušné je.

Nezvala bych ho, ale jen mu poslala oznámení. Je na každém, jestli chce přijít nebo ne. Bylo by tam občerstvení, ale ne prostě jako oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný