Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my s manželem jsme myrtu neměli,bylo by to hloupé a ani mě to nenapadlo.A svatebčani měli buxus,naši ho mají na chalupě.
Je to vaše svatba, nic nemusíte, jen to, co sami chcete. Přeji, ať si to užijete!
Peťulka18 píše:
Já jsem si to myslela že nemusí a ona furt že jo. Taky mi přišlo divný proč bych to měla mít když budu mít kytici a ženich podobnou na saku jakou budu mít já.
Jinak jsem to myslela tak že se dává myrta ale i buxus. Hosté budou mít buxus, roste kamarádce na zahradě
A jsem ráda že já ho mít nemusím.
Dřív nevěsty i ženiši myrtu nosili, máme to na pár rodinných fotografiích. Vysvětlení jsem našla na www.svatby.cz Konkrétně: "Myrtový věneček na hlavě nevěsty, nebo jako ozdoba jejích svatebních šatů, symbolizoval v dřívějších dobách nevěstinu nevinnost a panenství.
Myrtovými věnečky na bílých stužkách dnes zdobíme okna automobilů svatebního špalíru, nazdobené větvičky můžeme naaranžovat do váz a ozdobit jimi stůl s předsvatebním pohoštěním i samotnou svatební tabuli. Nádherně vypadá dekorace z listů myrty a bílých stuh i jako výzdoba obřadní síně nebo kostela. Malými větvičkami s bílou mašličkou pak zdobíme klopy svatebčanů."
Osobně si myslím, že v dnešní době se používá už jen zdobení ostatních svatebčanů, aby bylo poznat, kdo náleží k svatbě. U nevěsty či ženicha o tom pochybovat ani nelze ![]()
Co jsem v poslední době viděla fotky nevěst, žádná neměla myrtu. Na ty šaty se to ani moc nehodí většinou, nevěsta má kytici:-)
Temaho píše:
Nemusí!!! To bylo možná dřív, myslim, že třeba moje mamka jí měla, ale dneska fakt ne, i si myslim, že by to vypadalo blbě. Ty máš přeci kytici a podle šatů asi bude jasný kdo je nevěsta
A je vyřešeno. Pravdu mají obě. Tchýně si pamatuje zvyk z doby své svatby, ale v dnešní době už neplatí. ![]()
Ahojky všem, ráda bych se zeptala zda máte někdo představu na kolik vychází větvička buxusu do klop svatebčanům? na netu to nikde nemohu najít ![]()
Ahojky, vetvicka myrty se pohybuje okolo 5kc. zalezi na typu kvetinarstvi.
Myslím, že to budeš mít jednodušší koupit si malý buxus a nastříhat sama.
@cecil7 My platili 13,– za kus s tím, že byla vetvicka i s mašličkou ![]()
@cecil7 no jestli chceš buxus, ten si můžeš natrhat pomalu na každé zahradě… dělá se z něj živý plot.
@jalemina no jenže já právě nemám nikoho komu by na zahradě rostl ![]()
@Eny.x 13,–? to je dobrá cena ne? já myslela že to bude tak za 30,–…i když otázka kolik si za to řeknou v Praze…
@luciekal jenže stromeček stojí od 600,–
a já budu potřebovat třeba jen 20 větviček… ![]()
@cecil7 Na na tu cenu jsi přišla kde?
![]()
http://www.florasend.cz/…1007702.html?…
Odkud jsi?…nastříhám ti větvičky před barákem zdarma
.
Ja si to objednala v kvetince i s masli a kolem tech 13kc za ks to bylo..alepresne uz nevim..
@cecil7 Tak to jedině nějaký upravený velký do tvaru.
Já kupovala na terasu do květináče asi za 50Kč a myslím, že v Bauhausu, Obi, Horbach najdeš rozhodně levnější