Svatba - myrta/buxus a nevěsta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7805
18.9.11 12:14

Tak my s manželem jsme myrtu neměli,bylo by to hloupé a ani mě to nenapadlo.A svatebčani měli buxus,naši ho mají na chalupě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
18.9.11 13:46

Je to vaše svatba, nic nemusíte, jen to, co sami chcete. Přeji, ať si to užijete!

Peťulka18 píše:
Já jsem si to myslela že nemusí a ona furt že jo :-) . Taky mi přišlo divný proč bych to měla mít když budu mít kytici a ženich podobnou na saku jakou budu mít já.
Jinak jsem to myslela tak že se dává myrta ale i buxus. Hosté budou mít buxus, roste kamarádce na zahradě :lol:
A jsem ráda že já ho mít nemusím. :-D
  • Citovat
  • Upravit
1026
18.9.11 14:54

Dřív nevěsty i ženiši myrtu nosili, máme to na pár rodinných fotografiích. Vysvětlení jsem našla na www.svatby.cz Konkrétně: "Myrtový věneček na hlavě nevěsty, nebo jako ozdoba jejích svatebních šatů, symbolizoval v dřívějších dobách nevěstinu nevinnost a panenství.

Myrtovými věnečky na bílých stužkách dnes zdobíme okna automobilů svatebního špalíru, nazdobené větvičky můžeme naaranžovat do váz a ozdobit jimi stůl s předsvatebním pohoštěním i samotnou svatební tabuli. Nádherně vypadá dekorace z listů myrty a bílých stuh i jako výzdoba obřadní síně nebo kostela. Malými větvičkami s bílou mašličkou pak zdobíme klopy svatebčanů."

Osobně si myslím, že v dnešní době se používá už jen zdobení ostatních svatebčanů, aby bylo poznat, kdo náleží k svatbě. U nevěsty či ženicha o tom pochybovat ani nelze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.9.11 15:25

Co jsem v poslední době viděla fotky nevěst, žádná neměla myrtu. Na ty šaty se to ani moc nehodí většinou, nevěsta má kytici:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
19.9.11 16:28
Temaho píše:
Nemusí!!! To bylo možná dřív, myslim, že třeba moje mamka jí měla, ale dneska fakt ne, i si myslim, že by to vypadalo blbě. Ty máš přeci kytici a podle šatů asi bude jasný kdo je nevěsta :lol:

A je vyřešeno. Pravdu mají obě. Tchýně si pamatuje zvyk z doby své svatby, ale v dnešní době už neplatí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
18.1.15 21:06

Ahojky všem, ráda bych se zeptala zda máte někdo představu na kolik vychází větvička buxusu do klop svatebčanům? na netu to nikde nemohu najít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.1.15 21:10

Ahojky, vetvicka myrty se pohybuje okolo 5kc. zalezi na typu kvetinarstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
18.1.15 21:14

Myslím, že to budeš mít jednodušší koupit si malý buxus a nastříhat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
18.1.15 21:15

@cecil7 My platili 13,– za kus s tím, že byla vetvicka i s mašličkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
18.1.15 21:17

@cecil7 no jestli chceš buxus, ten si můžeš natrhat pomalu na každé zahradě… dělá se z něj živý plot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
18.1.15 21:28

@jalemina no jenže já právě nemám nikoho komu by na zahradě rostl :-(
@Eny.x 13,–? to je dobrá cena ne? já myslela že to bude tak za 30,–…i když otázka kolik si za to řeknou v Praze…
@luciekal jenže stromeček stojí od 600,– :-( a já budu potřebovat třeba jen 20 větviček… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
18.1.15 21:31

@cecil7 Na na tu cenu jsi přišla kde? 8o :mrgreen:

http://www.florasend.cz/…1007702.html?…

Odkud jsi?…nastříhám ti větvičky před barákem zdarma :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
18.1.15 21:38

@cecil7 Ja jsem, ale z Prahx :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
18.1.15 21:42

Ja si to objednala v kvetince i s masli a kolem tech 13kc za ks to bylo..alepresne uz nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
18.1.15 22:26

@cecil7 Tak to jedině nějaký upravený velký do tvaru.
Já kupovala na terasu do květináče asi za 50Kč a myslím, že v Bauhausu, Obi, Horbach najdeš rozhodně levnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný