Bratr se žení - kolik dát peněz do obálky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33379
21.3.26 06:37
@Anonymní píše: Více

Napsala hrdá anonymka :mrgreen: Lepší být slepice, než srab :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
21.3.26 07:00
@Lu66 píše: Více

Takhle nějak bych to udělala taky. Minimálně určitě obřad, oběd, pak by se vidělo. Možná by to byla vydařená akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
21.3.26 07:19
@Šmoulice píše: Více

Mně přijde trapný pozvat někoho na svatbu a čekat, že mu zaplatí konzumaci. Ani jsem nevěděla, že se teď dávají peníze do obálky. Ještě, že jsme měli svatbu jen se svědky, taková šaškárna a řešit kdo se s kým nemusí a kolik kdo dá peněz a pak se kvůli tomu pomlouvat… Lidi jsou veskrze deb. lní tvorstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
21.3.26 07:21
@Pauznuto píše: Více

tak dát za celou rodinu na svatbě pá-ne s ubytkem a jídlem 500,–Kč mi teda ani vtipné nepřijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.3.26 07:39
@Ketris píše: Více

Tak ale svatební dar není poplatek za jídlo, ne? Nebo se předpokládá, že se z daru svatba zaplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1941
21.3.26 07:45

@stinga myslím si, že 500kč se dá ještě tolerovat, ale někdo přijde se skleničkama a to je potom zvláštní, no jo no co naděláš svatbu neděláš kvůli penězům, ale z lásky k tomu druhému a peníze jsou takový bonus a holt když na to nemám tak nezvu tolik lidí, chytnu se za ruce, dva svědky, rodiče řeknu áno, super oběd a šupí nějaká svatební cesta, lepší než nějaký pomluvy, že ten měl hlad a ta žízeň, že tomu jsem se nevěnoval a tomu jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
21.3.26 07:52

Nedával bych svatební dar, jako protihodnotu konzumace na svatbě, ani by mě to, jako svatebčana nenapadlo to takto brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
21.3.26 07:58

Me treba prijde ze odmitnout pozvani neni dobry napad. Prijde mi to hodne neslusne a proste konecny fuck off. Jasne, nemaji nejlepsi vztahy, ale bratr to prekousl a chce ji tam. Ona se s mamou jaks taks bavi (kdyz vi o hrncich :mrgreen: ), tak chapu, ze ma urcitou povinnost tam jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3752
21.3.26 07:59
@TerezaVoříšková píše: Více

Vopíchal jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3752
21.3.26 08:03
@Ketris píše: Více

No a co? Kdo chce dělat velkou svatbu, tak ať si ji zaplatí. Jak psala emamina výše…Přece si nekupuješ vstupenku na fesťák, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
21.3.26 08:20
@Alušáček píše: Více

Mne zas 1/4 mesicni mzdy pro sourozence prijde naprosto v pohode, mozna spis mene. Prece jen sourozenci “se zas tak casto neberou”. Beru, ze u kamaradu je to uz vice a to uz bezne davana castka urcite neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
21.3.26 08:24
@stinga píše: Více

Aha, už chápu, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
21.3.26 09:05
@malákráličice píše: Více

Ne, svatby měli brzo, ale děti někteří nemají dodnes a ti s dětmi mají platy hodně nadprůměrné, takže rozhodně nikdo netře nouzi s bídou. Ale jak říkám, asi mě víc mrzí to s tou praktickou pomocí. Na druhou stranu už je to pár let a teď s dětmi mám úplně jiné starosti, takže se tím neužírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12182
21.3.26 09:20
@Sadman píše: Více

Pokud porovnavas svatbu bratra se vstupenkou na festak, tak se nemame o cem bavit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
21.3.26 09:26
@Zuzulezabka píše: Více

Tak každý jsme jiný. Já považuji za slušnost dát adekvátní dar. :)
Což je dnes minimálně ta 2ka za hosta.
A kde žiješ prosímtě? :lol: Peníze do obálky se dávaly vždycky. Nj, je to asi pravda, co píšeš o tom tvorstvu. Docela to na tebe sedlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný