Bratr se žení - kolik dát peněz do obálky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2111
20.3.26 20:20
@Pauznuto píše: Více

Omlouvám se, jestli se tě můj komentář nějak dotknul. Napsala jsem to upřímně, jak jsme to měli my. Nic nezvelicuji, a pod pět tisíc bych dar opravdu nedavala, protože vím, kolik svatba stojí. Jestli jsi měla taky svatbu v posledních pár letech, platila hostům dva dny ubytování s jídlem, tak to by mi bylo na tvém místě asi trochu líto, že jim přijde v pořádku ti dát jen tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
20.3.26 20:32

jako jestli ti někdo dal pětistovku, tak to je asi raději bez komentáře, 500 utratím za odpoledne na koupališti například, ti lidé jsou neskutečně trapní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21344
20.3.26 20:33
@stinga píše: Více

Chtěla bys, aby na tvou svatbu někdo rok šetřil do obálky? :oops:

Příspěvek upraven 20.03.26 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
20.3.26 20:35
@malákráličice píše: Více

no na to je těžká odpověď, nejsem vdaná a asi ani nikdy nebudu, o rozhodně bych nemohla dělat svatbu za 300 - 700 tisíc, jak je dnes běžné, takže ne, pokud bych se někdy vdávala, tak na úřadě se svědky a dcerou,
a už jsem psala výše, že v mém okolí pořádají svatbu pouze movitější lidé, ti ostatní spolu žijí jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
20.3.26 21:07

Svatba bratra v roce 2015 za nás 2 dospělí a 2 leté dítě, 10 000 Kč a myčka za 17 tis. Kč. Prostě vztahy ok, nenapadlo by mě to udělat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 21:31

Pobavilo :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 21:32
@malákráličice píše: Více

Pobavilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
454
20.3.26 21:34
@enyf píše: Více

Jako přiznám se, že mě to tehdy trochu překvapilo a asi i zamrzelo. Jasně, že svatba není o peněžních darech, ale přecejen…1000 Kč jsem dávala na svatbách já jako chudá studentka a ještě jsem si to odmakala na přípravách, obsluhováni u rautu, umývání nádobí, úklid, dělání zábavného programu a kdesicosi. Ale vlastně jak nad tím teď přemýšlím, tak mě asi víc mrzelo, že jsem horkotěžko sháněla lidi na pomoc s přípravami. Protože jsem byla právě zvyklá, že se někdo vdával/ženil a hned byla fronta kamarádů, kteří čekali na pokyny, s čím mají pomoct (a já mezi nimi). A když jsem se pak vdavala já, tak jsem musela prosit několikrát, jestli by náhodou malilinko nepomohli. Nevím, čím to. :think: ale nechci plevelit diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21344
20.3.26 22:14

Nebylo to tím, že ses vdávala mezi posledními a ostatní v te době už měli děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106044
20.3.26 22:19
@Catalina123 píše: Více

Já mezi ně nepatřím, jsem sama a jen tak tak to dávám… Zenil se mi syn a teď se zeni druhý, dám 10, více je opravdu nad moje poměry… + tedy od Vánoc vše dostává v penězích na vlastní žádost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
20.3.26 22:31
@Anonymní píše: Více
No, jo, no, leč vysvětlit v čem je zádrhel, to mohla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
20.3.26 22:42
@Catalina123 píše: Více

Tohle mi přijde až přehnané. Tak když se v mojí bublině dává víc, než tobě přijde ok, tak to tady mám tajit a lhát, aby se to náhodou nedotklo jemnocitu těch, co tolik nedávají (ať už z jakéhokoliv důvodu)? Menší dar je jediný morální a lepší, nebo jak?

O příjmech jsm tu btw nikdo nepsali, s tím jsi začala ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
20.3.26 22:45
@stinga píše: Více

Tak zas pokud bych kvůli daru musela rok šetřit, tak ty peníze radši dám na spořák nebo utratím za dítě, osobně, to si zas nic nenalhávejme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
20.3.26 22:46
@Liberalissima píše: Více

přesně, a kdybych byla pozvaná na svatbu, tak i mně by bylo trapné dát 1000 kč, to je v dnešní době ubohé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
20.3.26 22:47
@Liberalissima píše: Více

jo, ale ta uživatelka napsala, že vydělává 40 čistého za měsíc, tak by snad nemusela šetřit na 10 táců rok

Příspěvek upraven 20.03.26 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný