Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AnastazieB píše: Více
Jestliže mají špatné vztahy - a pro tento případ je fuk, z jakého konkrétního důvodu - tak na žádnou svatbu nemá chodit.
Ale jít tam s přístupem „nejradši bych tam nešla“, v duchu sčítat všechny křivdy, mámě předem vyčítat, co jim dá nebo nedá, to je špatně - tím snoubencům ten den leda tak zkazí. S tímto nastavením tam nemá co dělat a je úplně zbytečné řešit, kolik dá nebo nedá do obálky.
Příspěvek upraven 20.03.26 v 10:06
@malákráličice píše: Více
za 5ti člennou rodinu?
pak je otázkou, zda v situaci, kdy bratra až tak nemusím, stejně jako zbytek rodiny, zatížit už tak napjatý rodinný rozpočet takovým výdajem ![]()
@Anonymní píše: Více
Ono je chyba často na obou stranách. Ideální svatba je taková, kde mě chtěj pro to, že mě maj rády a chtějí, abych si s nima užil jejich den. A jestli dám hmotný dar, peníze nebo vůbec nic, je jim fuk.
Ale rozumím, že určitě existují svatebčani, kteří zvou primárně proto, aby jim hosti zatáhli svatbu. A stejně tak existují hosti, pro který je nejdůležitější dát něco, hlavně ať to moc nestojí, což bych pochopil v případě, že se obráží tak dvě svatby týdně = osm svateb měsíčně. Pro mě vždy byla čest na každé svatbě být.
Teď se mi asi budete smát, ale pro mě vždycky byly peníze na svatbě znakem neoriginality. Peníze jsem dal až v roce 2017 svatbě mý nejlepší kamarádky. Předtím jsem dával většinou skleničky se jmény svatebčanů. Ale u té nejlepší kamarádky jsem se jí ptal, co by chtěla za dar. I s našima jsem dal 4 litry (nespali jsme tam), vtipnou pokladničku, váleček na manžela a novomanželskou lékárničku.
Příspěvek upraven 20.03.26 v 10:14
@Ploskutáček píše: Více
Jo, jenže spousta lidí o takové, promiň, blbiny nestojí. ![]()
@Ploskutáček píše: Více
No vecne dary se davaly kdysi, kdy byl v obchodech jeden druh vysavace a mixeru a novomanželé si teprve zařizovali domacnost.
Ted se pary obvykle berou az pote, co spolu uz nejakou dobu zijiu, tudiz domacnost maji zarizenou.
Ja dam radeji penize, nebo klidne at maji seznam od 100 kc do 10000, ale budu vedet, ze je to neco se jim bude líbit a neskončí to nekde v supliku.
Tve dary jsou asi vtipne, ale videl jsi pak, ze by je mel nekdo na policce? Většinou skonci v supliku a casem v krabici ve sklepe.
Je to bratr, který zřejmě chce zakopat válečnou sekyru. Mně tedy i hrnce za 3 litry jako od rodiče přijdou dost málo.
Pak záleží jak to máte finančně postavené v rodině.
Já bych dala minimálně 5 000, spíš víc, protože tam jde za nás 5 lidí. A nabídla nějakou pomoc, odvoz, dovoz, atd… co zvládnete.
Ale za nás ani dceři na svatbu jsme nepřispěli 3 000 Kč.
To by mě asi jako rodiče hamba fackovala. Kolik jsme dávali se tak nějak mezi dětmi vědělo, zase to není nic tajného. Ale mají normální vztahy. Letos se nám vdává další dítě a bude to podobné. ![]()
Jinak ty ceny za svatbu mohou být opravdu šílený.
Příspěvek upraven 20.03.26 v 10:45
@lucad77 píše: Více
Jo, vím. Tehdy jsem úplně nevěděl, co se má a sluší. Nějaký spotřebiče jsou o ústa (ááá, čtvrtý toastovač), ale pak mi Emimino a Modrý koník otevřely oči, že prachy jsou na svatby nejlepší dárek. Mně dřív přišlo, že peníze vyjadřují nedostatek kreativity. A předtím jsem ani nevěděl, že se peníze dávat mají/můžou.
@malákráličice píše: Více
2000 za 5ti člennou rodinu jsou málo ve všech kruzích …
@Tarena píše: Více
Hele, ve vší úctě, mělo to úspěch. V manželské pokladničce byla lavážní injekce, v ní ty prachy, Ibalgin, Septofort a tak. A v manželská pokladnička byla malé prasátko. Ano, vím, lapače prachu, ale přijít tam jen s obálkou jako x dalších se mi nechtělo. Chtěl jsem to předat i nějakou vtipnou formou.
Tak tam nechoď. Vyřešeno. Násilím Tě tam nikdo nenutí jít a jsi dospělá a svéprávná.
Manzelovymu bratrovi jsme davali vloni 5 tis, on nam taky pred 2 lety daval 5 tis. takhle to chtel manzel, kdyby zalezelo na me-dala bych 4 tis.
Nam dala moje sestra treba jen 2 tis a to sla cela rodina (2 dospeli a 2 puberťáci). Ale zas nam pomohli s pripravami, sestra byla i na rozlucce a ta taky neco stala..
A super vztahy a ta pomoc s pripravami byla k nezaplaceni ![]()
Zalezi jen na vas, dej co uznas za vhodne
Není bratr jako bratr