Bratr se žení - kolik dát peněz do obálky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.3.26 05:46

Svatba kolik dát do obálky

Potřebuji radu. Bratr se žení teď v sobotu. Potřebuji vědět kolik dát do obálky. Vypsala bych tady X stránek jaký byl i má máma. Já žijí co jsem poznala svého muže už víc jak 20 let krásný život. Máme 3 děti. On si našel ženskou a berou se. Třeba začne nebo začal jiný život. Ale já si pamatuji jen ten hnus z dětství i jaká byla máma. Alkohol…a on nás pozval na svatbu. My měli svatbu v podstatě utajenout jen o svědcích…pro mě ideální. Ale oni ztoho dělají…Máma mu dává hrnce za 3 tisíce a prý peníze už nebude dávat. Nevěřím ji, ale to je její věc…já mu s manželem chceme dát 2 tisíce do obálky. A ano je tam jídlo…, ale jak jsem psala nejradši bych tam nešla. Co vy na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35434
20.3.26 06:20

Tak tam nechoď :nevim:
2 tis je málo jestli jedete všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
20.3.26 06:26

On si nasel zenskou. Plus s tim, jak se o nem vyjadrujes, nechapu, proc tam jdete. Proste zij dal svuj krasny zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.26 06:35

Tak za 20 let krásného života bys už mohla hodit všechny křivdy za hlavu.
Je hezké, že tě brácha zve a asi chce nějak pohojit rodinné vztahy.
Já nevím, jak moc jsou pro něho důležité prachy a jestli to neřešíš úplně zbytečně. Třeba je mu úplně putna, kolik mu dáš. Dej mu kolik chceš.
Já bych svému jedinému bráchovi dala minimálně 10, ale to pro tebe není absolutně relevantní, kolik by dali ostatní.
Sálá z tebe ta nenávist i po 20 letech. Nevím, co tak hrozného ti brácha mohl dělat, když jste byli oba děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
20.3.26 06:39

Pokud jdete ty a manžel tak 2 tis. Ok..pokud i s dětmi tak je to málo…jestli se ti tam příčí jit tak tam nechoď..pošli třeba jen poštou blahopřání a do toho vlož ty 2 tis… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21966
20.3.26 06:45

Udělej pro něj službu a nechoď tam – s tímhle přístupem mu svatbu jedině zkazíš. Účast na něčí svatbě není žádná povinnost – člověk by to měl udělat proto, že chce těm dvěma udělat radost. To ty evidentně nechceš – čiší z tebe nenávist, závist a nezpracované křivdy.

Kolik peněz mu dáš do obálky, to je v tomto celkovém kontextu naprosto bezpředmětné… obecně ale samozřejmě, pokud jdete celá rodina, tak jsou 2 tisíce vlastnímu bratrovi opravdu směšné, nejsi žádná mladá a nemajetná studentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7501
20.3.26 07:05

Zakladatelko, nejsi nějak závistivá nebo co?
Raději na svatbu ani nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
20.3.26 07:12

Dej kolik myslíš, klidně 2 tisíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12137
20.3.26 07:17

Z pozice nevesty bych te tam teda nechtela :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
20.3.26 07:19

Pokud bych s bratrem měla špatné vztahy, na svatbu bych vůbec nešla. V opačném případě bych dala do obálky za celou rodinu 10 tisíc a ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.3.26 07:20

Minulost bych neřešila :hug: a hlavně si svatbu užijte, 2 000 Kč jsou za mě v poho. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15359
20.3.26 07:25
@Anonymní píše: Více

Nechoď tam. Nemáš tam co dělat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15359
20.3.26 07:27
@Kokolka656 píše: Více

Jojo 2000 jsou v poho, ale na hlavu. Ne za celou rodinu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
20.3.26 07:35

Proc prepocet na pocet zucastnenych osob? 8o Nekupuji si vstupenku do kina, ne? :nevim:
Pokud si s bratrem nejsou blizci, ale ucast berou jako zdvorilostni prijeti pozvani a v ramci toho uvidi i jine pribuzne, se kterymi jsou ( predpoklad - zakladatelka nezminuje) v pohode, tak za me 2 tis. jsou v poradku. :) Je to rodina se 3 malymi detmi, pokud nejde o topmanagerku, tak nac se vydavat z penez na ukor vlastnich deti. Navic jestli mamka podmazava bratrovi, tak nac to hrotit…
Nebo kaslete na hotovost, at trebas trapne nikdo nekouli zbesile ocima, kdyz hned koukne na bankovku, a kupte darkovy kos nebo bedynku vina a je vymalovano. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12137
20.3.26 07:39
@Kokolka656 píše: Více

Realita je, že 2 tisíce dneska na svatbě často nepokryjí ani jídlo a pití pro jednoho hosta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný