Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alkata píše:
Samozřejmě platit. Vy si je tam zvete, čekáte od nich dary a jeste je vám zatěžko je ubytovat? Povedena rodinka.
Proč tak hnusně? Špatně ses vypsala?
@Pandulka Tak na svatbě není nutné se získat, ale upřímně, docela to k tomu patří, ne? Pít a bavit se, tancovat.
Všem jsme platili, přišlo by mi trapné chtít po někom zaplatit ubytování - jako přijeďte, díky za dar a zaplaťte na recepci… To fakt ne
@Alkata píše:
Samozřejmě platit. Vy si je tam zvete, čekáte od nich dary a jeste je vám zatěžko je ubytovat? Povedena rodinka.
Povedená budeš ty. vzdyt se slušně zeptala. Já bych zase nechtěla, aby mi novomanželé platili hotel, když si ho hravě zaplatím sama. Nezajištěné ubytko by mě nijak neurazilo.
My jsme platili ubytování všem. Většina nám dala o to větší obnos peněz. Svatba nás stala 150 tisíc a 150 tisíc jsme vybrali na darech..
@g.sandova
Hele nevim, my se bavíme bez pití
A na druhou stranu pokud někdo pozve mě na svatbu dál od místa bydliště, tak od něj fakt neočekávám, že mi zaplatí i ubytování. Dar mu dám za to, že ho mám ráda a pozve mě na jídlo.. ne za to, že mi zaplatí ubytování.
@Pandulka Já se taky bavím bez piti, někdo se rad nápoje. Upřímně, kdybych byla zvaná na svatbu, neberu děti a chci si to užít
@Z.jev píše:
Všem jsme platili, přišlo by mi trapné chtít po někom zaplatit ubytování - jako přijeďte, díky za dar a zaplaťte na recepci… To fakt ne
Mně by bylo trapné jako hostu toto zaplacené ubytování přijmout. Pokud se bavíme o svatbě normálních mladých snoubenců, ne dědiců akcií ČEZ, pak je každému hostu jasné, že platit svatbu i ubytování je finančně hrozně náročné. Pokud jedu na svatbu, na rozdíl od jiných neočekávám, že mě budou hostit, napájet a nakonec mě i ubytují, to fakt ne. Mě jako hosta jedna tisícovka na přepsání nezabije, ale platit ubytování všem je úplně jiná částka. Pokud to někomu vadí, přespávat na svatbě nemusí. Jestli jezdíte na svatby s tím, že když tam vezete milostivě dar, tak vás musí taky náležitě nejen hostit, ale taky ubytovat, tak to máte asi nějak jinak.
My jsme ubytovani hostum zaplatili, ale nam spala mensi cast osazenstva, vetsina jela vecer domu. Byla jsem jako host na svatbe, kde platili ubytovani novomanzele I na takove, kde si platili sami hoste. Je dobre to dat vedet predem, ale oboji mne prijde v poradku.
@hanka.br. píše:
Mně by bylo trapné jako hostu toto zaplacené ubytování přijmout. Pokud se bavíme o svatbě normálních mladých snoubenců, ne dědiců akcií ČEZ, pak je každému hostu jasné, že platit svatbu i ubytování je finančně hrozně náročné. Pokud jedu na svatbu, na rozdíl od jiných neočekávám, že mě budou hostit, napájet a nakonec mě i ubytují, to fakt ne. Mě jako hosta jedna tisícovka na přepsání nezabije, ale platit ubytování všem je úplně jiná částka. Pokud to někomu vadí, přespávat na svatbě nemusí. Jestli jezdíte na svatby s tím, že když tam vezete milostivě dar, tak vás musí taky náležitě nejen hostit, ale taky ubytovat, tak to máte asi nějak jinak.
no tak já zase čekám, že když někdo dělá svatbu takovou, i s přespáním, tak na to má a počítá s tím, že to bude finančně nákladné… pokud na to nemám, tak proč si hraju na něco a dělám velkou svatbu?
@Kaileee píše:
no tak já zase čekám, že když někdo dělá svatbu takovou, i s přespáním, tak na to má a počítá s tím, že to bude finančně nákladné… pokud na to nemám, tak proč si hraju na něco a dělám velkou svatbu?
To přece není o velké svatbě - pokud zve rodinu nebo ty nejbližší, tak je to tak akorát. Může jít o pěkné místo, které se snoubenců líbí, všechno je tam v pohodě, dá se tam přespat. Nic z toho mi nenaznačuje, že by si chtěli na něco hrát nebo se nějak předvádět.
@hanka.br. píše:
To přece není o velké svatbě - pokud zve rodinu nebo ty nejbližší, tak je to tak akorát. Může jít o pěkné místo, které se snoubenců líbí, všechno je tam v pohodě, dá se tam přespat. Nic z toho mi nenaznačuje, že by si chtěli na něco hrát nebo se nějak předvádět.
ale když na to nemám tak proč to dělat na místě, kde musí všichni přespat? Proč to neudělat někde v docházkové vzdálenosti pro všechny nebo teda většinu? I když pokud dojede tetička z horní dolní tak není problém ji ubytovat u příbuzných v mém městě a všichni ostatní dojdou domů sami
Rozhodne uhradit. Platili jsme ubytko a myslim, ze to dost hostu zohlednilo v darech. Nechtela jsem, aby hoste meli obri naklady. Nekteri si museli koupit obleceni, vazit delsi cestu, dar. Ono to i pro hosta naskace na nekolik tisic.
ja myslim, ze je v pohode napsat "prejete si zabluvit ubytovani? jsou kd ispozici dvouluzkove pokoje po 1000 kc. nemusi tam preci spat a spousta lidi vecer odjede jen aby mohla spat doma.
Ale prijde mi v pohode i zaplatit jim to, ono to hostum dojde, ze to bylo drahe a sve dary tak umerne tomu zvysi - tak bych teda soudila.