Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj holky, prosím o váš názor. Jsem právě v 21tt, dítě by se nám mělo narodit 30.8.2020. Právě řešíme, jak to udělat se svatbou vzhledem k aktuálním korona okolnostem. Vláda povolila v květnu mini svatby do 10 lidí vč. matrikářky a oddávajícího, od 8.6. možná povolí svatby do 50 lidí. Původně jsme plánovali pozvat cca 100 lidí - tedy i širší rodinu a kamarády, což je samozřejmě v tuto chvíli nereálné. Část rodiny a kamarádů žije na Slovensku, ale nevíme, kdy otevřou hranice. Čím blíž porodu, tím horší to bude (rostoucí břicho, možné komplikace, letní horko). Má původní vysněná představa o svatbě rozhodně nebyla vdávat se těhotná (natož v 7.-8. měsíci), ale holt je to teď o kompromisu. Pokud svatbu odložíme třeba o rok, nevím, jestli se dá vůbec „užít“ - strachovala bych se, jestli dítě nepláče (zajistili bychom si hlídání), byl by problém s kojením a tak. Nechceme to odkládat za více let, až bude větší, protože plánujeme stavět a finance půjdou hlavně do toho + do dítěte + možná bude za rok-dva na cestě druhé, pokud vše půjde dobře. Zkušebně jsme poptali pár míst a termíny na příští rok, ale vzhledem ke koronaviru spousta párů svatbu odložila o rok, takže je už teď v podstatě plno. Jak byste se rozhodly vy? Celkem nás tlačí čas, uvolnil se totiž jeden termín na 13.6.2020, kdy by mi akorát začínal 29tt. Zatím se spíš kloním k variantě svatby v červnu v těhotenství, ale kromě místa nemáme nic zařízenýho. Díky předem za vaše názory ![]()
Muzete se vzit ted jen treba s rodinou „oficialne“ a treba za rok a pul (az bude mimcu rok, bude to uz uplne v pohode) udelat velkou svatbu pro pratele s oslavou a tak..muzete udelat znovu jakoby obrad a tam vas muze treba oddat i kamarad, mohli byste to udelat treba i dost zabavne
muzete si treba udelat vlastni sliby, rec atd..ma to i svy vyhody
ani nemusite nikomu rikat, ze uz svoji jste
![]()
My jsme se brali, když byl malé rok a půl a byla už odstavena a bylo to uplne v pohodě, mame s ni krasny fotky. Před jsme to nestihli a těhotná jsem se taky nechtěla vdavat, abych třeba nebyla nějaká komplikace a i sem byla strašně unavená a vůbec bych si to neuzila.
Brala bych ten červnový termín a udělala to jen s rodiči a svědky (sourozenci). Ale chtěla bych pěkné šaty a kytku a profi fotky na památku. Zrovna jsme se o tom bavili s mužem, já se vdávala taky těhotná, asi 30 lidí, manžel chtěl svatbu ve 4. Ten se smál, že by se mu tenkrát ten koronavirus hodil, že by to bylo přesně podle jeho představ ![]()
My jsme se vzali, kdyz bylo malemu cca 10 mesicu a bylo to skvely, spojili jsme svatbu se krtinami. Jediny problem bylo koordinovat pribuzne, zj prarodice, vsichni si s nim chteli hrat
Velka vyhoda je, kdyz je dite spolecenske, nosili mi ho jen na kojeni + dostatek pribuznych, co si radi uziji mimina.
@Helen78 píše:
Brala bych ten červnový termín a udělala to jen s rodiči a svědky (sourozenci). Ale chtěla bych pěkné šaty a kytku a profi fotky na památku. Zrovna jsme se o tom bavili s mužem, já se vdávala taky těhotná, asi 30 lidí, manžel chtěl svatbu ve 4. Ten se smál, že by se mu tenkrát ten koronavirus hodil, že by to bylo přesně podle jeho představ
Vdala bych se teď, z praktických důvodů, a až se na to budete cítit a korona dovolí, udělejte mejdan… Treba na první výročí.
Já jsem staromódní, takže bych se určitě vdala před narozením dítěte. Udělala bych teď minisvatbu a třeba pak časem, až to půjde velkou oslavu pro všechny, které jsem na svatbě chtěla mít.
Mala svatba ted a po porodu udelat zahradni party, kde to oslavite s rodinou.
Jsem v tomhle taky staromodni.
Radši se vdej hned, ono pak už svatba půjde do pozadí… A nemusí k ní třeba už dojít.
Já bych volila malou svatbu hned a párty dodatečně. Takhle jsem to měla a to byla doba normální. Párty si víc užiješ netěhotná, nemusíš tak hrotit termíny a skloubení všeho možného, i s dítětem bude snazší to ukočírovat, než celý svatební den. A uvidíš že z toho mateřského kolotoče to bude příjemné odreagování. Navíc pokud nebude obřad, tak je hlídání snazší, rodina se prostřídá, každý bude chtít chvíli vozit kočár ![]()
Já bych volila malou svatbu hned a párty dodatečně. Takhle jsem to měla a to byla doba normální. Párty si víc užiješ netěhotná, nemusíš tak hrotit termíny a skloubení všeho možného, i s dítětem bude snazší to ukočírovat, než celý svatební den. A uvidíš že z toho mateřského kolotoče to bude příjemné odreagování. Navíc pokud nebude obřad, tak je hlídání snazší, rodina se prostřídá, každý bude chtít chvíli vozit kočár ![]()
Ja mit obrad ted tak uz se k zadne party nedokopu a uz by to slo do kytek ![]()
Pokud se chcete/potřebujete vzít, tak to udělejte teď v tom červnu do 10 lidí. Myslím, že na obr svatbu se 100 lidma (navíc že zahraničí někteří) můžeš nejbližších měsících, možná i letech, zapomenout.
Já bych se vdala až po porodu. Jako nevěsta bych určitě nechtěla mít bříško.