Svatba v době koronavirové: Těhotná nebo po narození dítěte?

3
21.4.20 12:20

Svatba v době koronavirové: Těhotná nebo po narození dítěte?

Ahoj holky, prosím o váš názor. Jsem právě v 21tt, dítě by se nám mělo narodit 30.8.2020. Právě řešíme, jak to udělat se svatbou vzhledem k aktuálním korona okolnostem. Vláda povolila v květnu mini svatby do 10 lidí vč. matrikářky a oddávajícího, od 8.6. možná povolí svatby do 50 lidí. Původně jsme plánovali pozvat cca 100 lidí - tedy i širší rodinu a kamarády, což je samozřejmě v tuto chvíli nereálné. Část rodiny a kamarádů žije na Slovensku, ale nevíme, kdy otevřou hranice. Čím blíž porodu, tím horší to bude (rostoucí břicho, možné komplikace, letní horko). Má původní vysněná představa o svatbě rozhodně nebyla vdávat se těhotná (natož v 7.-8. měsíci), ale holt je to teď o kompromisu. Pokud svatbu odložíme třeba o rok, nevím, jestli se dá vůbec „užít“ - strachovala bych se, jestli dítě nepláče (zajistili bychom si hlídání), byl by problém s kojením a tak. Nechceme to odkládat za více let, až bude větší, protože plánujeme stavět a finance půjdou hlavně do toho + do dítěte + možná bude za rok-dva na cestě druhé, pokud vše půjde dobře. Zkušebně jsme poptali pár míst a termíny na příští rok, ale vzhledem ke koronaviru spousta párů svatbu odložila o rok, takže je už teď v podstatě plno. Jak byste se rozhodly vy? Celkem nás tlačí čas, uvolnil se totiž jeden termín na 13.6.2020, kdy by mi akorát začínal 29tt. Zatím se spíš kloním k variantě svatby v červnu v těhotenství, ale kromě místa nemáme nic zařízenýho. Díky předem za vaše názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
21.4.20 12:26

Muzete se vzit ted jen treba s rodinou „oficialne“ a treba za rok a pul (az bude mimcu rok, bude to uz uplne v pohode) udelat velkou svatbu pro pratele s oslavou a tak..muzete udelat znovu jakoby obrad a tam vas muze treba oddat i kamarad, mohli byste to udelat treba i dost zabavne :palec: muzete si treba udelat vlastni sliby, rec atd..ma to i svy vyhody :D ani nemusite nikomu rikat, ze uz svoji jste :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36113
21.4.20 12:28

My jsme se brali, když byl malé rok a půl a byla už odstavena a bylo to uplne v pohodě, mame s ni krasny fotky. Před jsme to nestihli a těhotná jsem se taky nechtěla vdavat, abych třeba nebyla nějaká komplikace a i sem byla strašně unavená a vůbec bych si to neuzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
21.4.20 12:35

Brala bych ten červnový termín a udělala to jen s rodiči a svědky (sourozenci). Ale chtěla bych pěkné šaty a kytku a profi fotky na památku. Zrovna jsme se o tom bavili s mužem, já se vdávala taky těhotná, asi 30 lidí, manžel chtěl svatbu ve 4. Ten se smál, že by se mu tenkrát ten koronavirus hodil, že by to bylo přesně podle jeho představ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
21.4.20 12:38

My jsme se vzali, kdyz bylo malemu cca 10 mesicu a bylo to skvely, spojili jsme svatbu se krtinami. Jediny problem bylo koordinovat pribuzne, zj prarodice, vsichni si s nim chteli hrat :mrgreen: Velka vyhoda je, kdyz je dite spolecenske, nosili mi ho jen na kojeni + dostatek pribuznych, co si radi uziji mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.4.20 12:39
@Helen78 píše:
Brala bych ten červnový termín a udělala to jen s rodiči a svědky (sourozenci). Ale chtěla bych pěkné šaty a kytku a profi fotky na památku. Zrovna jsme se o tom bavili s mužem, já se vdávala taky těhotná, asi 30 lidí, manžel chtěl svatbu ve 4. Ten se smál, že by se mu tenkrát ten koronavirus hodil, že by to bylo přesně podle jeho představ :-)
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
21.4.20 12:42

Vdala bych se teď, z praktických důvodů, a až se na to budete cítit a korona dovolí, udělejte mejdan… Treba na první výročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
21.4.20 12:48

Já jsem staromódní, takže bych se určitě vdala před narozením dítěte. Udělala bych teď minisvatbu a třeba pak časem, až to půjde velkou oslavu pro všechny, které jsem na svatbě chtěla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.4.20 12:59

Mala svatba ted a po porodu udelat zahradni party, kde to oslavite s rodinou.
Jsem v tomhle taky staromodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.4.20 13:02

Radši se vdej hned, ono pak už svatba půjde do pozadí… A nemusí k ní třeba už dojít.

• Citovat
  • Upravit
2896
21.4.20 13:56

Já bych volila malou svatbu hned a párty dodatečně. Takhle jsem to měla a to byla doba normální. Párty si víc užiješ netěhotná, nemusíš tak hrotit termíny a skloubení všeho možného, i s dítětem bude snazší to ukočírovat, než celý svatební den. A uvidíš že z toho mateřského kolotoče to bude příjemné odreagování. Navíc pokud nebude obřad, tak je hlídání snazší, rodina se prostřídá, každý bude chtít chvíli vozit kočár :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
21.4.20 13:57

Já bych volila malou svatbu hned a párty dodatečně. Takhle jsem to měla a to byla doba normální. Párty si víc užiješ netěhotná, nemusíš tak hrotit termíny a skloubení všeho možného, i s dítětem bude snazší to ukočírovat, než celý svatební den. A uvidíš že z toho mateřského kolotoče to bude příjemné odreagování. Navíc pokud nebude obřad, tak je hlídání snazší, rodina se prostřídá, každý bude chtít chvíli vozit kočár :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
21.4.20 17:20

Ja mit obrad ted tak uz se k zadne party nedokopu a uz by to slo do kytek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
21.4.20 17:41

Pokud se chcete/potřebujete vzít, tak to udělejte teď v tom červnu do 10 lidí. Myslím, že na obr svatbu se 100 lidma (navíc že zahraničí někteří) můžeš nejbližších měsících, možná i letech, zapomenout.

• Citovat
  • Upravit
206
21.4.20 17:52

Já bych se vdala až po porodu. Jako nevěsta bych určitě nechtěla mít bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí