Svatba v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2349
26.6.15 22:09
@anonym 23 píše:
a víš jak na nás budou koukat po 2 hodinách? :roll:
To nevim :think:

Ale nijak, prostě to je běžný, že rodiče s dětma ze svatby odejdou brzy. Hlavní je, že byste jim popřáli, ukázali dobrou vůli a pak už by vám neměl kdo co vyčítat. Ony se ty vztahy můžou za nějaký čas zlepšit a tahle vysabotovaná veselka by pořád ležela mezi vámi… Fakt si myslím, že nemá cenu se zasekávat. My všichni taky jezdíme na otravný oslavy našich příbuznejch, protože je to prostě slušnost a je by to hrozně mrzelo, kdybychom nedojeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
26.6.15 22:10
@hanka.br. píše:
Neboli jim to vadit bude.

to nevím, asi ano, ale člověk nemůže neustále koukat na to co bude vadit jiným. Když na tebe jiní taky v ničem nekoukají tak proč bys měla být jen ty ohleduplná? Jasně jsou to rodiče, ale oni nás zas tak nevyzdvihují, abych jim za to líbala zadky. Nic ve zlém, ale nefungují ani jako babička s dědou, nefungují v ničem, když je potřeba. Ale když potřebují jiní, to je jiná :think:

• Citovat
  • Upravit
anonym 23
26.6.15 22:12
@Pruhovaný_mýval píše:
Ale nijak, prostě to je běžný, že rodiče s dětma ze svatby odejdou brzy. Hlavní je, že byste jim popřáli, ukázali dobrou vůli a pak už by vám neměl kdo co vyčítat. Ony se ty vztahy můžou za nějaký čas zlepšit a tahle vysabotovaná veselka by pořád ležela mezi vámi… Fakt si myslím, že nemá cenu se zasekávat. My všichni taky jezdíme na otravný oslavy našich příbuznejch, protože je to prostě slušnost a je by to hrozně mrzelo, kdybychom nedojeli

asi ano, ale já prostě nemám ráda ty snobárny, mám radši skromnější věci. Vím, že bysme tím přiostřili vztahy, ale oni fakt nejsou ideální.

• Citovat
  • Upravit
30419
26.6.15 22:13
@anonym 23 píše:
to nevím, asi ano, ale člověk nemůže neustále koukat na to co bude vadit jiným. Když na tebe jiní taky v ničem nekoukají tak proč bys měla být jen ty ohleduplná? Jasně jsou to rodiče, ale oni nás zas tak nevyzdvihují, abych jim za to líbala zadky. Nic ve zlém, ale nefungují ani jako babička s dědou, nefungují v ničem, když je potřeba. Ale když potřebují jiní, to je jiná :think:

Jsi mladá, viď? Ať je rodina jaká je, je to rodina a to je nejvíc. Nemusíte se tam do rána natřásat a se všema se líbat, ale svatby se zúčastnit je podle mě akt slušnosti, nikoli pro zábavu. Jistě byste to s manželem vydrželi a nic by vám to neudělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
26.6.15 22:15
@hanka.br. píše:
Jsi mladá, viď? Ať je rodina jaká je, je to rodina a to je nejvíc. Nemusíte se tam do rána natřásat a se všema se líbat, ale svatby se zúčastnit je podle mě akt slušnosti, nikoli pro zábavu. Jistě byste to s manželem vydrželi a nic by vám to neudělalo.

nejsem tak mladá. z čeho soudíš? :) Ale potěšilo mě to :). Vím, že to je slušnost, ale když tebou někdo pohrdá a pak tě pozvě jen aby se vytáhl, tak se ti opravdu nechce. Ale je pravda, že na chvíli můžeme jít a pak se omluvíme.

• Citovat
  • Upravit
anonym 23
26.6.15 22:16
@hanka.br. píše:

a ještě o tom líbání :mrgreen:. Toho se obávám, oni jsou všichni takový líbací a já jsem na to taková s odstupem. Děkuju, ale nemusím mít vše :lol:.

• Citovat
  • Upravit
3030
26.6.15 22:18

Jde o manželovu sestru, a to se snad dá vydržet. Já mám z tebe pocit, že snad jim závidíš. Věta, že masa 100 lidí ti vadí. Tak buď máš s ní problém, nebo ti vadí že dělají svatbu ve velkém? Prostě pro mě by bylo slušností se jí zúčastnit. Na druhou stranu jako nevěsta bych tě oželela, takový hosty bych nechtěla. Pro mě je tvoje chování trapné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
26.6.15 22:18
@anonym 23 píše:
nejsem tak mladá. z čeho soudíš? :) Ale potěšilo mě to :). Vím, že to je slušnost, ale když tebou někdo pohrdá a pak tě pozvě jen aby se vytáhl, tak se ti opravdu nechce. Ale je pravda, že na chvíli můžeme jít a pak se omluvíme.

Jsi si tím pohrdáním jistá? Není to jen jiný způsob života, který se ti třeba nelíbí nebo na něj sami nemáte, ale ve skutečnosti nemá s vámi nic společného? Člověk si kolikrát vytváří domněnky, které se skutečností mají málo společného.

Příspěvek upraven 26.06.15 v 22:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.6.15 22:19

@anonym 23
Však já ty snobárny taky nesnášim a fakt docela přesně vim, jak strašný tyhle akce občas jsou. Hlavní je si to nezošklivovat, nevyvolávat žádný konflikty, nezhoršovat situaci, mírumilovně pogratulovat, najíst se a pak utýct. Ona nevěsta taky nebude mít náladu se votravovat s nějakejma hádkama. Kdybyste nejeli, měli byste to na talíři celej život. Takhle to prostě budou dvě hodiny, který se musej přežít pro klid a mír v rodině. A ještě se zadarmo najíte. Seber síly a nezvošklivuj si to, pak to nebude tak strašný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
26.6.15 22:21

@anonym 23 Samozřejmě do vašich problémů nevidím, ale jak to zatím popisuješ, tak mi to přijde jako truc malého dítěte. Jakákoli výmluva, zvlášť pokud nemáte ideální vztahy, bude trapná a oni tomu nebudou věřit, protože na svatbu blízkého příbuzného by normálně šel každý i s mírnou indispozicí, aspoň na chvilku, takže si budete muset vymyslet minimálně infarkt. Povede to akorát k výraznému zhoršení stavu, pokud to tak chcete, udělejte to. Pokud chcete zachovat alespoň vlažné vztahy v rámci rodiny, tak se chovejte dospěle, jděte na obřad, popřejte, dejte si něco k jídlu a odejděte. Pokud tam bude 100 lidí, tak vás nikdo sledovat nebude, vymluvit se můžete na cokoli a už to nebude znít tak hloupě, protože společenské povinnosti jste učinili zadost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.6.15 22:22

Vztahy nevztahy, jsou to sourozenci a pravděpodobně se sestra vdává jen jednou.. Myslím, že je minimálně slušnost tam jít, však tam nemusíte křepčit do rána.
A asi to nebude taková katastrofa s těma ochladlýma vztahama, když vás sestra pozvala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
26.6.15 22:23

Děkuju všem, zkusíme na chvíli jít a uvidíme :D

• Citovat
  • Upravit
26574
26.6.15 22:24
@anonym 23 píše:

Myslím, že to rozhodně nebyl kompliment.
Můžeš být zásadová a pak pěkně rovnou řekni, že tě se.ou a proč nejdeš.
Nebo buď normální a pokud Vám nespronevěřili peníze, tak jdi popřát své švagrové hodně štěstí. A po hostině zmiz, nikomu chybět nebudete, svatba je šrumec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
@Lejaa píše:
Vztahy nevztahy, jsou to sourozenci a pravděpodobně se sestra vdává jen jednou.. Myslím, že je minimálně slušnost tam jít, však tam nemusíte křepčit do rána.
A asi to nebude taková katastrofa s těma ochladlýma vztahama, když vás sestra pozvala, ne?

no, ona tak jako spíš koukala na manžela. My dvě se moc nemusíme. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
@anonym 23 píše:
asi ano, ale já prostě nemám ráda ty snobárny, mám radši skromnější věci. Vím, že bysme tím přiostřili vztahy, ale oni fakt nejsou ideální.

Je to jejich svatba, takže mají právo si jí udělat jakou chtějí. Že to není zrovna tvůj šálek čaje, není jejich problém. Zavděčit se všem, co se formy svatby týče, se prostě nemůžou.
Takže nejít tam a vymýšlet kvůli tomu nějakou výmluvu, mi přijde krapet nedospělé. Navíc ase jedná o sestru manžela, takže velmi úzkou rodinu.
Z prvního příspěvku jsem si myslela, že jsi nějaká sestřenka přes koleno, ale takhle mi to přijde fakt dětinské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný