Svědění pochvy a konečníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
24.8.22 01:11

Ahoj. Jelikoz vim, jak je to nepříjemné, tak se rada podělím. Ja jsem po půl roce neustálého svědění už nevěděla coby a našla jsem si pořádnou alergolozku. Předepsala mi Ewofex na alergii. Ještě jsem k tomu nasadila zdravý půst a vynechala mléko, maso, mouku… Hned první den půstu jsem spala celou noc. Svědění bylo pryč. Troufám si říct, ze to byla alergie ale bohužel doteď nevím na co. Půst jsem držela asi tyden a pak se vrátila k normální stravě. Poté jsem otěhotněla a zmizelo mi to úplně. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 07:30
@Anonymní píše:
Jak to prosím dopadlo? Vyřešila jste některá svůj problém? Řeším teď něco dost podobného, ne li stejného. :think: Děkuji za odpověď.

Ahojky, jak uz sem tu psala driv u me to byla alergie zrejme i v kombinaci s nekompenzovanou tehu cukrovkou. Ale ty prasky tamalis mi zabraly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.22 08:58

@Karla18 Moc děkuji za odpověď. Já se s tím trápím už hodně dlouho. Cca v roce 2019 (rok po prvním porodu) jsem to poprvé řešila, když začalo svědění kolem konečníku. Byla jsem u kožní a ta mi dělala různé vyšetření na parazity. Nic z toho se nepotvrdilo. Předepsala mi tři masti na zaléčení (Imacort, Pevaryl, Belogent). Dodržovala jsem všechny její doporučení, nosila jen bavlněné kalhotky, umývala se jen vodou a mazala. Za nějakou dobu přišlo opravdu zlepšení a úleva. Obtíže přestaly a já jsem si myslela, že mám vyhráno. Později se svědění objevilo znovu, už ani nevím kdy přesně, ale asi to nebylo nijak zvlášť obtěžující a tak jsem to tak nějak přecházela. Teď momentálně je svědění hrozné a aby toho nebylo málo, přidalo se i svědění tam vepředu. :,( Na gynekologii jsem byla a podle doktora jsem z gynekologického hlediska naprosto zdravá bez zánětu, bez kvasinek. Ještě čekám na výsledky kultivace, ale myslím si, že je opravdu vše v pořádku. Takže vůbec nevím, co by to mohlo být. :( Chystám se na kožní, ale momentálně mají dovolenou a já mám chuť brečet do polštáře. V okolí konečníku to mám něco jako ekzém, aspoň to tak vypadá a rozšířilo se to až k hrázi a svědí i stydké pysky, akorát tam nemám žádnou viditelnou vyrážku jako tam vzadu. Bojím se, že mi nikdo nedokáže pomoct, že se na nic nepřijde a já se budu trápit dál. :,(

• Citovat
  • Upravit
91
24.8.22 11:57
@Anonymní píše:
@Karla18 Moc děkuji za odpověď. Já se s tím trápím už hodně dlouho. Cca v roce 2019 (rok po prvním porodu) jsem to poprvé řešila, když začalo svědění kolem konečníku. Byla jsem u kožní a ta mi dělala různé vyšetření na parazity. Nic z toho se nepotvrdilo. Předepsala mi tři masti na zaléčení (Imacort, Pevaryl, Belogent). Dodržovala jsem všechny její doporučení, nosila jen bavlněné kalhotky, umývala se jen vodou a mazala. Za nějakou dobu přišlo opravdu zlepšení a úleva. Obtíže přestaly a já jsem si myslela, že mám vyhráno. Později se svědění objevilo znovu, už ani nevím kdy přesně, ale asi to nebylo nijak zvlášť obtěžující a tak jsem to tak nějak přecházela. Teď momentálně je svědění hrozné a aby toho nebylo málo, přidalo se i svědění tam vepředu. :,( Na gynekologii jsem byla a podle doktora jsem z gynekologického hlediska naprosto zdravá bez zánětu, bez kvasinek. Ještě čekám na výsledky kultivace, ale myslím si, že je opravdu vše v pořádku. Takže vůbec nevím, co by to mohlo být. :( Chystám se na kožní, ale momentálně mají dovolenou a já mám chuť brečet do polštáře. V okolí konečníku to mám něco jako ekzém, aspoň to tak vypadá a rozšířilo se to až k hrázi a svědí i stydké pysky, akorát tam nemám žádnou viditelnou vyrážku jako tam vzadu. Bojím se, že mi nikdo nedokáže pomoct, že se na nic nepřijde a já se budu trápit dál. :,(

A zkusila si tu alergologii? skoro bych to na to tipovala…mela sem to stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 21:08

@Tucnak123 Tak jsem dneska zatla zuby a šla jsem ke kožnímu (chlapovi). 😁 Ten to zatím vidí jako nějakou alergickou reakci a taky mi řekl, že moje kůže má sklon k atopickemu ekzému. K tomu mám momentálně atopák v levém podpaží, který se mi právě teď taky zhoršil. Mám ho tam už delší dobu, ale teď to začalo víc svědit a zvětšil se. Takže něco to asi bude… otázka co? Zatím mě na alergologii neposlal, zítra jdu znovu k němu na stěr a taky udělá pro jistotu vyšetření na parazity a kvasinky. Napíše mi nějakou mastičku, takže uvidím, jak dopadnou vyšetření a jestli mastička zabere. Pak říkal, že budeme podle výsledků postupovat dále. Doufám, že na něco přijde a že mastička zabere jako tenkrát, když jsem to řešila poprvé u bývalé kožní. 🙏

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.22 21:49
@Anonymní píše:
Jak to prosím dopadlo? Vyřešila jste některá svůj problém? Řeším teď něco dost podobného, ne li stejného. :think: Děkuji za odpověď.
.

To už snad ani není možné před jak dlouhou dobou jsem to vkládala. Bohužel žádné změny naučila jsem se s tím žít. Někdy je to lepší někdy ne už se z toho nehroutim, ale věřím že to vyřešíš vyzkoušej nějaký rady od holek :) drž se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.22 22:40
@Anonymní píše: .To už snad ani není možné před jak dlouhou dobou jsem to vkládala. Bohužel žádné změny naučila jsem se s tím žít. Někdy je to lepší někdy ne už se z toho nehroutim, ale věřím že to vyřešíš vyzkoušej nějaký rady od holek :) drž se

Tak to jsem asi slyšet nechtěla. 😔 Teď mě to zas úplně rozhodilo. :,( A co vše jsi zkoušela? Nezabraly ani žádné mastičky?

• Citovat
  • Upravit
2
24.8.22 23:10

Ja si upřímně myslím, ze to bude ta alergicka reakce, tak jako to bylo u nás. Měla jsem úplně stejné příznaky. Strašně to svedilo. Na konecniku taky vyrážka, vpředu nic. Neustále návštěvy gynekologa, který nemohl nic najít. Zaléčeno na roupy, všechny mozne testy, krevní obraz… vše v poradku. Poslední možnost alergologie, kde mi nasadili trochu jiné antihistaminika než normálně a bylo po problému. Atopicky ekzem mám od dětství, takže to vypadá, ze to s tím bude spojené. Take jsem dostala k praskum masticku, jen už si nepamatuji název. Chce to vydrzet. Vím, ze je to na palici, ale mě to zmizelo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
25.8.22 07:04

Mne to taky zmizelo a kdyz nad tim premyslim, rozjelo se to revizi, takze mozna to byls puvodne nejaka alergie na dezinfekci ci leky pri zakroku. Ty antihistaminika to opravdu zpravila a pak uz sem je potrebovala natazove treba 2 krat do roka, kdyz se to stalo. Tak vydrz. Jen bych fakt sla na alergologii jako prvni. Nebo at ti obvodak napuse nejaky histaminika na svedive vyrazky. Stejne jako u tebe kozni obvodak ani gynda nic :* :* nic nic. A alergolog se ani nekoukal rovnou napsal typ leku na koprivky a svedive reakce a vyrazky a zmizelo to do tydne ci 2 po mesicich uplne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 17:20
@Anonymní píše:
Tak to jsem asi slyšet nechtěla. 😔 Teď mě to zas úplně rozhodilo. :,( A co vše jsi zkoušela? Nezabraly ani žádné mastičky?

Tak to jsem nechtěla ale vůbec nemusíš být můj případ jak dlouho s tím už bojuješ? Vyzkoušela jsem toho opravdu hodně od léků a masti na kvasinky taky proti kvasinkovou dietu, kortikoidy různé vyšetření, babské rady typu jablečný ocet…atd občas něco ještě vyzkouším ale bez úspěchu. :think: věřím že na to přijdeš já už trošku kapitulovala :roll: ale holky se toho zbavili tak snad na to přijdeš určitě bych zkusila tu alergologii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.25 19:34

Nevím zda je to ještě aktuální ale dnes mi kožní poradila mastičku Reha special od 2derm..po chvilce přišla ještě stím že pokud jsou tam prasklinky tak doporučuje Tocozulen mast.:-)

• Citovat
  • Upravit
19.4.25 02:07

Ahoj holky, tohle je poprvé co píšu na emimino, díky za tuto diskuzi!

Od loňska se lecim s alergiemi na roztoče a prach, které mi začaly ve věku 26. Je to bída, pořád něco, když ne ucpaný nos, tak astmatické záchvaty, když ne astma, tak ekzém, no a teď se to tak různě střídá… postupně přicházím na to, jak s tím zit, upravujeme léky, aby mi nerostly v nose polypy, a tak podobně. Než jsem zjistila, co je vůbec můj alergen, bylo to peklo - je to všudypřítomné a nenapadne. Pokud někdo zkouší vysazovat jídlo a nic, doporucuju otestovat ten prach. Bohužel jsou na alergologie dlouhé cekacky, ale co se dá dělat, za tu jistotu to stojí.

Peru na 60 co můžu a dávám si pozor, ale nevím jestli mě něco nepodrazdilo, mám proste teď stejný problém vy, už asi měsíc. Doktor me dole zatím neviděl, tuším ze gynekologicke to ale není, i tak tam nabehnu (neodepsali mi stále na mail), hemoroidy jsem zkoušela léčit mastí, ale myslím ze to nejsou ony, protože už jsem je kdysi měla, taky jsem zkusila zinkovou mast na opruzeniny, ta uleví jen na chvíli…

Děkuji tedy za rady, mám nějaké krémy, ale ty jsou spis na obličejový atopák, zkusím se poradit na kožním nebo té gyndě, možná koupím, co tady zminujete, jestli je něco bez předpisu. To musí být ty alergie, ze me to nenapadlo! ony mi rozjíždějí náhodné problémy už druhým rokem - jen podchytim něco, začne jiná bolest. Ozkousim a dam vědět! Přeju všem hodně štěstí! Roupy doufám nemám, říkám si, ze to bych poznala. Jinak prosím nesudte ze nestíhám ty doktory, já pořád řeším orl a tak, do toho mi brali osmičku (a s těmi antibiotiky na to se ty problémy rozjely, možná nějaká nerovnováha v mikroflóře, nevím) a proste já mám pocit ze nedělám nic jiného než chození po doktorech. Možná mi taky rozhodily hormony kortikosteroidy, které jsem musela brát a denně si je stříkám do nosu (zní to hrozivě, ale jinak bych nedýchala) - zkratka uvidíme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.25 16:02

A teď tě trápí přesně co prosím tě jako tam dole?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa