Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Objevila jsem kouzlo švédské utěrky. Dosud jsem s ní leštila nasucho a namokro používala různé hadry. Nedávno jsem nemohla hadr najít, tak jsem jí namočila a byla fascinovaná, jak snadno jdou dolů různé špatně vyčistitelné fleky, že leccos nemusím ani leštit…
Jenže i když mi příjde, že jí ždímu celkem hodně, tak začala smrdět. Už jsem jí několikrát dobře vymáchala, ale jakmile uschne, zase zasmrádne. Používala jsem jí max.týden, což mi teda příjde i přesto, že jsem s ní umyla celý dům, dost málo ![]()
Hodit do pračky a sušičky se mi to moc nechce, protože na obale píšou, že se nemá avivážovat ani sušit ![]()
pokud je to ta co mám i já v různých barvách (zelená, modrá, červená) tak já ji peru normálně i s aviváží a v pohodě.Někdy na 40 někdy na 60, záleží co momentálně peru
klidne ji vyper
ja pouziju a misto machani a suseni, sup do pracky a na susak a je porad ok.
Peru v pračce, však tam nemusíš dávat aviváž..všechny hadry peru, vždyť každý hadr smrdí, když ho jen vymácháš rukama a mýdlem třeba..
@kedri píše:
Objevila jsem kouzlo švédské utěrky. Dosud jsem s ní leštila nasucho a namokro používala různé hadry. Nedávno jsem nemohla hadr najít, tak jsem jí namočila a byla fascinovaná, jak snadno jdou dolů různé špatně vyčistitelné fleky, že leccos nemusím ani leštit…
Jenže i když mi příjde, že jí ždímu celkem hodně, tak začala smrdět. Už jsem jí několikrát dobře vymáchala, ale jakmile uschne, zase zasmrádne. Používala jsem jí max.týden, což mi teda příjde i přesto, že jsem s ní umyla celý dům, dost málo
Hodit do pračky a sušičky se mi to moc nechce, protože na obale píšou, že se nemá avivážovat ani sušit
Může se normálně vyprat, vůbec se toho neboj… jen tam nedávej aviváž a třeba já je peru mýdlem (Lanza Marsiglia z DM) a funguje i potom bezvadně…
@iiiv píše:
nejlépe se vypere ručně v mýdle
Souhlasim, take peru v ruce mydlem s jelenem.
@iiiv píše:
nejlépe se vypere ručně v mýdle
Nesouhlasím
. Nejlépe se vypere v pračce ![]()
Peru normálně v pračce na 60. Mám jich víc - takových z mikrovlákna, levnějších, používám to i jako hadr u dřezu a s těma se teda nemažu, namáčela jsem to i do ředěného sava a v pohodě
Aviváž teda ne, to mi udělala švagrová párkrát, že to oprala s aviváží a pak to nechtělo vůbec nacucat vodu. Ale po chvíli se to taky rozmáchalo a po dalším praní OK - takže ani tím se to nezničí, jen se musí pak znova oprat.
Nebo mě napadá, jak jí sušíš? Jestli není někde zmačkaná nebo ve vlhku…
Taky hlasuju pro pračku - pár mikrovláknových hadrů, návleků na mop, někdy s předložkou do koupelny a je plná pračka - bez aviváže na 60. A je to aspoň pořádně, v ruce bych to tak nevyprala, nehledě na to jaká je to otrava…
hoď ji do pračky. já tam cpu všechny hadry, vdy cca po 2-3 dnech používání.
Mám na zasmrádlé hadříky dobrou vychytávku - namočím, lehne vyždímu (aby byla ještě mokrá, ale aby z ní současně necrčela voda), vložím do mikroténového sáčku (většinou po pečivu), šoupnu do mikrovlnky a zapnu na dvě minuty na nejvyšší výkon.
Pak vymáchám v teplé vodě. Pozor, hadřička je pak hodně horká.
Utěrka se vyvaří a zaručeně nesmrdí. Jen při tom vyváření to trochu zavane (ale to je hned pryč).
No a pochopitelně peru pravidelně v pračce - díky „vyvaření“ v mikrovlnce bohatě stačí i na 40°C. Aviváž nepoužívám, do sušky nedávám.