Švédská utěrka zapáchá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
957
28.5.12 19:03

Švédská utěrka zapáchá

Objevila jsem kouzlo švédské utěrky. Dosud jsem s ní leštila nasucho a namokro používala různé hadry. Nedávno jsem nemohla hadr najít, tak jsem jí namočila a byla fascinovaná, jak snadno jdou dolů různé špatně vyčistitelné fleky, že leccos nemusím ani leštit…
Jenže i když mi příjde, že jí ždímu celkem hodně, tak začala smrdět. Už jsem jí několikrát dobře vymáchala, ale jakmile uschne, zase zasmrádne. Používala jsem jí max.týden, což mi teda příjde i přesto, že jsem s ní umyla celý dům, dost málo ;)
Hodit do pračky a sušičky se mi to moc nechce, protože na obale píšou, že se nemá avivážovat ani sušit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
28.5.12 19:05

ale prat se muze, takze ji klide hod do pracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
28.5.12 19:08

pokud je to ta co mám i já v různých barvách (zelená, modrá, červená) tak já ji peru normálně i s aviváží a v pohodě.Někdy na 40 někdy na 60, záleží co momentálně peru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933

klidne ji vyper :palec: ja pouziju a misto machani a suseni, sup do pracky a na susak a je porad ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Peru v pračce, však tam nemusíš dávat aviváž..všechny hadry peru, vždyť každý hadr smrdí, když ho jen vymácháš rukama a mýdlem třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.5.12 19:10
@kedri píše:
Objevila jsem kouzlo švédské utěrky. Dosud jsem s ní leštila nasucho a namokro používala různé hadry. Nedávno jsem nemohla hadr najít, tak jsem jí namočila a byla fascinovaná, jak snadno jdou dolů různé špatně vyčistitelné fleky, že leccos nemusím ani leštit…
Jenže i když mi příjde, že jí ždímu celkem hodně, tak začala smrdět. Už jsem jí několikrát dobře vymáchala, ale jakmile uschne, zase zasmrádne. Používala jsem jí max.týden, což mi teda příjde i přesto, že jsem s ní umyla celý dům, dost málo ;)
Hodit do pračky a sušičky se mi to moc nechce, protože na obale píšou, že se nemá avivážovat ani sušit :nevim:

Může se normálně vyprat, vůbec se toho neboj… jen tam nedávej aviváž a třeba já je peru mýdlem (Lanza Marsiglia z DM) a funguje i potom bezvadně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
28.5.12 19:16

nejlépe se vypere ručně v mýdle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
28.5.12 19:20
@iiiv píše:

Souhlasim, take peru v ruce mydlem s jelenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.5.12 19:20
@iiiv píše:

Nesouhlasím :) . Nejlépe se vypere v pračce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.12 19:22

Peru normálně v pračce na 60. Mám jich víc - takových z mikrovlákna, levnějších, používám to i jako hadr u dřezu a s těma se teda nemažu, namáčela jsem to i do ředěného sava a v pohodě :lol: Aviváž teda ne, to mi udělala švagrová párkrát, že to oprala s aviváží a pak to nechtělo vůbec nacucat vodu. Ale po chvíli se to taky rozmáchalo a po dalším praní OK - takže ani tím se to nezničí, jen se musí pak znova oprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.12 19:25

@Kallkapa Já teda taky v ruce neumím oprat tak, jak pračka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
28.5.12 19:33

Nebo mě napadá, jak jí sušíš? Jestli není někde zmačkaná nebo ve vlhku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
28.5.12 19:40

Taky hlasuju pro pračku - pár mikrovláknových hadrů, návleků na mop, někdy s předložkou do koupelny a je plná pračka - bez aviváže na 60. A je to aspoň pořádně, v ruce bych to tak nevyprala, nehledě na to jaká je to otrava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21515
28.5.12 19:51

hoď ji do pračky. já tam cpu všechny hadry, vdy cca po 2-3 dnech používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.5.12 20:20

Mám na zasmrádlé hadříky dobrou vychytávku - namočím, lehne vyždímu (aby byla ještě mokrá, ale aby z ní současně necrčela voda), vložím do mikroténového sáčku (většinou po pečivu), šoupnu do mikrovlnky a zapnu na dvě minuty na nejvyšší výkon.
Pak vymáchám v teplé vodě. Pozor, hadřička je pak hodně horká.

Utěrka se vyvaří a zaručeně nesmrdí. Jen při tom vyváření to trochu zavane (ale to je hned pryč).

No a pochopitelně peru pravidelně v pračce - díky „vyvaření“ v mikrovlnce bohatě stačí i na 40°C. Aviváž nepoužívám, do sušky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný