Švestková šťáva proti zácpě

1382
23.2.13 18:00

Švestková šťáva proti zácpě

Ahojky,
v nekterem tematu jste tu chvalily svestkovou stavu od Hippu na zacpu miminek. Tak jsem to dnes koupila a je na tom napsano od 4. mesice. Myslite, ze to muzu dat memu mimcu, kdyz mu 4 mesice budou az za tyden? Pokud ano, jak moc to mam zredit a kolik mu toho mam dat? :think:
Diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.2.13 18:24
@Carmen6 píše:
Ahojky,
v nekterem tematu jste tu chvalily svestkovou stavu od Hippu na zacpu miminek. Tak jsem to dnes koupila a je na tom napsano od 4. mesice. Myslite, ze to muzu dat memu mimcu, kdyz mu 4 mesice budou az za tyden? Pokud ano, jak moc to mam zredit a kolik mu toho mam dat? :think:
Diky ;)
Ředila jsem 1:1 s vodou, ale dávala až od půl roku, kdy dostal zácpu po příkrmech. Je plně kojeno?? Pokud ano, tak nevím, zda bych dala.. Pokud už dáváš příkrmy (to by vysvětlovalo tu zácpu..), tak už asi bych dala..
  • Citovat
  • Upravit
9454
23.2.13 18:31

Ja to neredila…ale davala jsem asi az od toho 4 mesice…ale jestli ma 4 mesice za tyden tak to je asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
23.2.13 18:35

Týden sem, týden tam, to bych neřešila. Jen bych se zamyslela nad tím, jestli to 4měsíční miminko má zácpu. Jestli kojíš a miminko ti třeba týden nekakalo, tak je to ok, kojený děti nemusej kakat dlouho, MM je plně stravitelné, když na to přijde. Jedině, že by teda hystericky řvalo od bolesti břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
23.2.13 18:36

Také jsem to neředila, pokud je za týden 4 m tak bych to v klidu dala, moc nám to pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
23.2.13 18:44

Já dávala od 2. měsíce na dopor. doktora stačí troška naředila jsem to vodou a účinek to fakt mělo:-)) lepší občas šťáva než zatvrdlé kakání což mi měli, malá nekadila třeba týden a pak to nemohla vytlačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
23.2.13 19:31

@NikynaU Malej je plne kojeny. Doted mel nakakano v kazde plince, tak me to prekvapilo, ze najednou nic. Od stredy nekakal. Mno rve kazdej den, on dost trpi na prdiky, tak tezko ric t, jestli je to zacpa nebo ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
23.2.13 19:34

@Carmen6 Dávala jsem taky od čtyř měsíců (měli jsme UM a příkrmy) a ředila v poměru 20ml šťávy a 80ml vody. A pomáhalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
24.2.13 14:44

@Carmen6 to bych nebrala jako zácpu, kojené dítě nemusí mít stolici klidně i 10 dní… U nás to bylo maximum asi 5 dní, ale pokud není nějak extrémně uplakaný a nemáš pocit, že ho od toho bolí bříško, tak bych to asi nehrotila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.2.13 16:03
@PetrušeKl píše:
@Carmen6 to bych nebrala jako zácpu, kojené dítě nemusí mít stolici klidně i 10 dní… U nás to bylo maximum asi 5 dní, ale pokud není nějak extrémně uplakaný a nemáš pocit, že ho od toho bolí bříško, tak bych to asi nehrotila…

zas kdyz 4 mesice kadil kazdej den a zrazu naraz nekadi…tak nevim…nase kadila od narozeni jednou za tri tydny dokud byla kojena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
24.2.13 18:57

No jasně, to je taky fakt. U nás to bylo dost nepravidelné… Tak asi nejvíc by poradila doktorka… Zkus jí zavolat a uvidíš, co se dozvíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
25.2.13 12:27

Tak ja taky vazkousela tu svestkovou stavu na doporuceni proti zacpe a nepomaha nam to :-( mala je kojena a 2 tydny na zeleninovych prikrmech… do te doby kakala minimalne 1-2× denne a ted je to treba co 4-6 dnu a stolice je velmi tuha a place u toho… treba pul hodiny tlaci a v pline nic… tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
25.2.13 15:42

To už je docela dost dlouho. Já jsem po třech týdnech, co jsme začali se zeleninou, zařadila ovoce a stolice se výrazně zlepšila. I když tedy u toho před tím vysloveně nekakal. Některé děti zacpává mrkev, zkus dávat chvíli příkrmy bez ní, ale ten náš lupen mi bez mrkve nic nesní. A doporučuju potom ty ovocné přesnídávky - hrušková, švestková, meruňková…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.2.13 16:01
@beruska03 píše:
Tak ja taky vazkousela tu svestkovou stavu na doporuceni proti zacpe a nepomaha nam to :-( mala je kojena a 2 tydny na zeleninovych prikrmech… do te doby kakala minimalne 1-2× denne a ted je to treba co 4-6 dnu a stolice je velmi tuha a place u toho… treba pul hodiny tlaci a v pline nic… tak nevim…

a co ji davas na prikrm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
25.2.13 17:22

@mikitaa no bohuzel jsem zacala tou mrkvi, pak mrkev s bramborem, pak brokolici, dyne s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí