Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Mysis píše:
Promiňte mi, budu odpovídat nějak hromadně, mám totiž jarní úklid a moc práce. Samozřejmě, že podložku na matrace máme. Ale vždy to odnesou peřiny, převážně.
Kalhoty? Já nevím, já když doma nechci podprsenku taky ji nenosim. Když mu já dám tak to doma drží i čtyři dny a nevykaka se. Nerada bych aby měl zácpu!
Plácnutí přes zadek vážně nic neřeší. Sama jsem to poznala u starší dcery. Co funguje na jedno dítě nefunguje na druhé. Tatínek ho jednou plácnul ze vzteku a výsledek byl ten, že se schválně počůral na zemA takhle můžu pokračovat.
Nechat ho v tom mu absolutně nevadí. To bylo i když se učil čůrat. Něco mokrého ho fakt netankovalo.
Když mu dám ty kalhoty nebo plenu odmítá se vykakat. S tím nápadem dát na zem papír či podložku je dobrý nápad. Zkusím, určitě
Díky všem za rady.
No, muj mladší se taky driv naučil čůrat na nočník než kakat,.. Kolikrát si nekam zalezl a bylo to v kalhotách.. No pak jsem mu pokaždy když šel čůrat rekla ať zkusí tlačit, pak tlačil az se mu povedlo vykakat na nočník a od ty doby na nočník, později záchod, chodil normálně
@a12 to taky říkám, aby zkusil tlačit ale nevypadá že to chápe. Zkusila jsem i názornou ukázku ![]()
Dávej mu na spaní pleny a ještě chvíli počkej, až mu nervový systém dozraje.
Když ho budeš teď cepovat, tak se to celé jedinně zhorší a jen ho neurotizuješ.
Když teď na to tak na čtvrt roku rezignuješ a pak to s normální nácvikem zkusíš znovu, bude to mít lepší výsledky a do nástupu do školky to v pohodě stihnete.
Nedělá to naschvál a neumí to regulvoat. Prostě jeho nervový systém na to ještě nemá.
@Ou s tím nesouhlasím. V noci nemá ani jednu nehodu. Kaka vždy když je vzhůru a jak už jsem psala, i kdybych mu tu plinu teď dala tak se nevykaka ![]()
@Mysis
Ještě byste si mohli koupit psa aby v té posteli spal, palandu atd, což by kák podstatně ztížilo.
Dělám si sice srandu, ale změna by mohla pomoct.
Příspěvek upraven 08.03.22 v 13:34
@Mysis
A postel zastýlat, zakrýt dekou, udělat z toho „gauč“? Já jsem jako malá sice do postele nekakala, ale neustále jsem tam přes den lezla a dělala z toho takový „pelech“, tahala jsem si tam i jídlo…tak to máma vyřešila takhle, koupila deku s obrázky, dala polštáře kočiček a bylo po pelechu. Připravila bych mu na kakání místo jinde, víc variant. S vysvětlením, že do postele se prostě nekaká v žádném případě, může použít záchod, nočník, nebo třeba takovou tu jednorázovou podložku na zemi ať si dá kam chce, ať má volbu co mu vyhovuje nejlépe, ale postel prostě ne. Nenechala bych teda ani běhat doma s holým zadkem, bez podprsenky já teda nechodím ale chápu to, ale s nahým zadkem s manželem taky doma nechodíme, jako tak nechodíme ven, to se prostě nedělá.
@Anonymní píše:
@Mysis
A postel zastýlat, zakrýt dekou, udělat z toho „gauč“? Já jsem jako malá sice do postele nekakala, ale neustále jsem tam přes den lezla a dělala z toho takový „pelech“, tahala jsem si tam i jídlo…tak to máma vyřešila takhle, koupila deku s obrázky, dala polštáře kočiček a bylo po pelechu. Připravila bych mu na kakání místo jinde, víc variant. S vysvětlením, že do postele se prostě nekaká v žádném případě, může použít záchod, nočník, nebo třeba takovou tu jednorázovou podložku na zemi ať si dá kam chce, ať má volbu co mu vyhovuje nejlépe, ale postel prostě ne. Nenechala bych teda ani běhat doma s holým zadkem, bez podprsenky já teda nechodím ale chápu to, ale s nahým zadkem s manželem taky doma nechodíme, jako tak nechodíme ven, to se prostě nedělá.
A jak se učí dítě bez plen? Taky s holým zadkem.
dokonce to doporučuji pediatři.
@Mysis
OK, chápu, já na chození s holým zadkem prostě nejsem, ani u dětí
. Ale to je prostě věc názoru a zvyku.
@Anonymní píše:
@Mysis
OK, chápu, já na chození s holým zadkem prostě nejsem, ani u dětí. Ale to je prostě věc názoru a zvyku.
Tak samozřejmě že mu v tom nebudu vyhovovat pořád. Mám třeba známou a ti chodí bez oblečení i s rodiči doma
to už je hardcore. Pomalu ho samozřejmě budu učit, že tepláky musí mít. Ve školce nebude mít na výběr…ale ty hysteraky jsou děsný a to nemluvím o mlácení hlavou o zem, když je mu dám ![]()
Asi jste mu vzali plenu dříve, než byl připraveny. Jako kadit do postele je teda masakr, ja bych byla teda uplne nepricetna a řvala tak, že děcko by si to příště rozmyslelo. Zdá se, že s vama pekne cvičí, viz to vymrnčování atd.
Malá měla taky období kdy si sundala plínu a hrála si s hovínkem. Nevím kdy to přesně bylo asi tak nějak na tom druhým roce. Naštěstí se to vždy stalo v její postýlce. Jak to přišlo tak to odešlo.
Sorry, ale tohle je docela extrém.. Proč podělá peřiny? Tak si je přeci můžeš někam uklidit, když je to pravidelně. Pokud bych na tuhle šílenost přistoupila, na posteli by bylo pouze nepromokavé prostěradlo. Ale souhlasím s příspěvky nade mnou. Vytvářet bezpečné hranice. Naprosto jistě vím, že jedna z diskutujících, která se Tvých metod vehementně zastává, má pětileté dítě s dudákem. Kdo chce kam… A lítat s holým zadkem bude i ve školce? Na návštěvách? To asi ne, solidně s Vámi děťátko cvičí.. Hlavně, že je jinak nadané.. Není zralý být bez plen, jednala bych v tomto směru.
Jediný, co nepochopím, že má přístup do těch peřin.
Tak jo, si ho nech kadit v peřinach a cvičit s vama spartakiadu, každému jak libo.
@Lojzísek píše:
Sorry, ale tohle je docela extrém.. Proč podělá peřiny? Tak si je přeci můžeš někam uklidit, když je to pravidelně. Pokud bych na tuhle šílenost přistoupila, na posteli by bylo pouze nepromokavé prostěradlo. Ale souhlasím s příspěvky nade mnou. Vytvářet bezpečné hranice. Naprosto jistě vím, že jedna z diskutujících, která se Tvých metod vehementně zastává, má pětileté dítě s dudákem. Kdo chce kam… A lítat s holým zadkem bude i ve školce? Na návštěvách? To asi ne, solidně s Vámi děťátko cvičí.. Hlavně, že je jinak nadané.. Není zralý být bez plen, jednala bych v tomto směru.
Asi očividně nečteš všechny komentáře. Hlavně že vy všichni děcka máte svaté
triskat hlava nehlava je tedy výchova ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat