Syn 2,5 kadi do postele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
79733
8.3.22 15:49

Já prostě ziram. Už to vidím - dítě bude kadit jen na jídelním stole, tak bezva, dám mu tam podložku a budu tiše doufat, že se toho časem zbaví. Asi jako to pětileté, co kadi jen do plinek. To si myslím je skutečně úlet už. A opravdu neschopnost rodičů.

• načítám...
1554
8.3.22 15:51
@inkakřivák píše:
Já prostě ziram. Už to vidím - dítě bude kadit jen na jídelním stole, tak bezva, dám mu tam podložku a budu tiše doufat, že se toho časem zbaví. Asi jako to pětileté, co kadi jen do plinek. To si myslím je skutečně úlet už. A opravdu neschopnost rodičů.

A co bys udělala ty, máš i radu nebo jenom kecy?
Dala bys mu pořádně na zadek, donutila ho to vyprat v ruce a za týden jela na pohotovost, protože se malý kvůli tobě zasekl a teď se nevykaká?🤔

• načítám...
2933
8.3.22 15:55

@inkakřivák já to beru jako pokrok. Zveličuješ to zbytečně.
Ukazuju mu kam se to dělá, co se s tím dělá a věřím, že pochopí.
Skutečný úlet je maximálně tak dudlík ještě v roce. :roll:

• načítám...
2933
8.3.22 15:57

@Asiina vrátit plinky co jinýho :mrgreen: a můžu psát přece donekonečna, že on se do tý plinky nevykaka, že. :mrgreen:

• načítám...
79733
8.3.22 16:13

Pravda, nevím, bohudiky naše děti by nenapadla taková lumparna, věděly, že se chodí na nočník. Kdyby tohle zkusila, nastoupila by domluva a vysvětlení, pak zase domluva a vysvětlení a pak by klidně dostaly placNec na dupu. A jo, očividně tam někde chyba těch rodičů je. To děcko má očividne nějaký blok, a to si ho jen tak nevymyslelo. Takže klidně se vztekejte, faktem je, že ta chyba se stala a u vás. A jo, proč by nemohlo zkusit na stůl, když v posteli to projde? Děti jsou pěkné opice.

• načítám...
79733
8.3.22 16:15

A fakt ziram, s čím vším musí ty mámy bojovat. Dudlík v pěti letech, ladění do postele, děcko, co si v pěti letech donese na kácení plinku, no potěší koste.

• načítám...
6896
8.3.22 16:19
@Mysis píše:
@Lojzísek no jo, dáma mi vidí do bytu. :mrgreen:

Heleď, mně už je Tě jenom líto, a to nemyslím nijak jedovatě. Myslím si, že sis sama nezažila v dětství nic moc pěkného, proto se uchyluješ k tomuhle extrémnímu stylu výchovy. Je to Tvůj boj. Buď se zamyslíš nebo kolem sebe dál kopej.

• načítám...
2933
8.3.22 16:20
@inkakřivák píše:
Pravda, nevím, bohudiky naše děti by nenapadla taková lumparna, věděly, že se chodí na nočník. Kdyby tohle zkusila, nastoupila by domluva a vysvětlení, pak zase domluva a vysvětlení a pak by klidně dostaly placNec na dupu. A jo, očividně tam někde chyba těch rodičů je. To děcko má očividne nějaký blok, a to si ho jen tak nevymyslelo. Takže klidně se vztekejte, faktem je, že ta chyba se stala a u vás. A jo, proč by nemohlo zkusit na stůl, když v posteli to projde? Děti jsou pěkné opice.

A ty si jako myslíš, že ho chválím? Že na něj mluvím klidně a hladím ho po zadku a říkám, tak synáčků, to nevadí, příště můžeš zas? Ne tak to opravdu nefunguje.
Jednou jedinkrát jsem ho seřvala, když ani to vysvětlování nikam nevedlo, ani ukazování ne. A výsledek? Když to udělá tak utíká se schovat. To je ten blok o kterým ty píšeš.
A tady je jasně vidět, že každý dítě je úplně jiný. Kdybych mu měla dávat na zadek, pokaždý, když to udělá, tak nedělám nic jinýho a k doktorce půjde modrej, vzhledem k tomu, že to má třeba na třikrát… :roll:

• načítám...
2933
8.3.22 16:25

@Lojzísek extrémní styl výchovy je úplně něco jinýho. Jestli si myslíš, že do budoucna nebude dostávat na zadek, tak se pletes.
Jen u toho kakání mi to nepřijde vhodné.
S teplakama jsem to snad vysvětlila..mimo jiné mám ještě sedmiletou dceru a ta musí poslouchat jinak ji schytá a nezajímá mě to a kort když odmlouva nebo něco jinýho. Ale to jsou úplně jiný situace než tohle.
Z toho textu co jsem tu psala, nikdo nemůže říct, že vychovávám tak či tak.
Malej dostává přes ruce když něco provede.
Ví, že nesmí mlátit ségru a přesto to udělá? Tak dostane, jde vedle do pokoje a dokud si neuvědomí, že se to nedělá a za co dostal, tak nesmí přijít. A když už může přijít tak se Segre omluvit.
Tohle je ale úplně jiná situace. Jde o kakání a mě tím rodiče zpusobili zácpu, kterou mám celý život. Vykadila jsem se jednou na koberec a dostala jsem vařečkou…

• načítám...
Anonymní
8.3.22 16:40

@Mysis
Tak jasně, že víš, že to optimální situace není, ale já teda vidím, že k tomu, jak to má být dobře, se dítě snažíš dovést. No jestli se někde nějaká chyba stala, možná, ale komu ne. Podle mě to je pokrok, katastrofální varianta s postelí je snad pryč. Ještě bych teda pro jistotu fakt tu postel znepřístupnila aspoň zastláním, aby ho to nemohlo ani napadnout. Teď bych ho chvíli nechala, učila že se to pak musí sypat do záchoda, pak postupně podložku třeba dala na záchod a nechala mu tam otevřeno aby věděl, a z toho ho už pak postupně přeučila na záchod, do té místnosti už bude chodit, tak už to pak bude dělat jako velký. Já myslím, že dobrý. Vždyť s kakáním bojuje hodně rodin. A nemyslím si, že když se dítě v tomhle sekne, dá se donutit nějakou přísností.

• Upravit
2933
8.3.22 16:45
@Anonymní píše:
@Mysis
Tak jasně, že víš, že to optimální situace není, ale já teda vidím, že k tomu, jak to má být dobře, se dítě snažíš dovést. No jestli se někde nějaká chyba stala, možná, ale komu ne. Podle mě to je pokrok, katastrofální varianta s postelí je snad pryč. Ještě bych teda pro jistotu fakt tu postel znepřístupnila aspoň zastláním, aby ho to nemohlo ani napadnout. Teď bych ho chvíli nechala, učila že se to pak musí sypat do záchoda, pak postupně podložku třeba dala na záchod a nechala mu tam otevřeno aby věděl, a z toho ho už pak postupně přeučila na záchod, do té místnosti už bude chodit, tak už to pak bude dělat jako velký. Já myslím, že dobrý. Vždyť s kakáním bojuje hodně rodin. A nemyslím si, že když se dítě v tomhle sekne, dá se donutit nějakou přísností.

No, přesně tak. Já jsem ráda, že aspoň pochopil, že do postele ne a podložku pochopil hned. A přesně jak si psala, to budeme zkoušet měnit. Taky na tom nevidím nic tak hrozného. Já jsem poměrně přísná matka co se týče ostatních věcí, ale tady si prostě nemyslím, že by pomohlo, kdyby za to dostal na zadek :think: a vůbec mi to nepřijde jako extrémní výchova.

• načítám...
a12
60979
8.3.22 16:48
@Mysis píše:
@a12 to taky říkám, aby zkusil tlačit ale nevypadá že to chápe. Zkusila jsem i názornou ukázku :mrgreen:

Jako nevim, zda se mi, že na každou radu napíšeš „to nejde“ tak mku prostě dej tu plinu :nevim: evidentně ještě na to, bejt z pliny nemá :nevim:

• načítám...
2933
8.3.22 16:49

@a12 kdepak, psala jsem že zafungovala ta podložka :dance:

• načítám...
a12
60979
8.3.22 16:51
@Mysis píše:
A jak se učí dítě bez plen? Taky s holým zadkem. :mrgreen: dokonce to doporučuji pediatři.

Ale říkáš, že už je odplenkovany, tak ho asi neučíš.. U vás to evidentně s holym zadkem nefunguje, tak to musíš zkusit jinak :nevim:

• načítám...
Anonymní
8.3.22 16:54

@Mysis
To by byla kdybys ho nechala a neřešila to. Ale stal se ti problém, proto ho asi řešíš, a to je dobře že ho řešíš. Třeba tu plínku dává spousta rodičů ještě školkovým, když to nejde jinak. A já si nemyslím, že dřív když všichni rodiče dětem dávali co proto byly všechny děti dokonalé, já si sama ze školky pamatuju pořád řešení nějakého pokakávání, počurávání, nic hezkého to nebylo, děti hrozně brečely, mámám se nadávalo, jako určitě to nešlo u všechno hladce. Dodnes si pamatuju holčičku co potupně musela po každém spaní svlékat svoji postýlku. Brečela, den co den, v počuraném pyžámku, a ostatní se smály. Pochybuju, že jí to nějak prospělo, kdyby jí učitelka diskrétně strčila plenu jen na to spaní, měla práce míň a bylo to asi pro všechny lepší. A upřímně, pokud by moje dítě ještě nebylo dost zralé na to, aby to pochopilo, radši taky ráno dám nějakou náhražku, než ho vystavit výsměchu ve školce, až se tam podělá, nebo ho naopak cpát projímadlem, až bude mít zácpu. Do školy to zvládnou všichni.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby