Syn 2,5 roku, přestávám ho zvládat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
11.1.17 17:59
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 Myslíte, že to fakt vidím černě, protože se mnou clumaj hormony? jako, asi jo, asi jsem jima ovlivněná dost. Ale stejně mě je z jeho chování někdy fakt do pláče…večer sedím a brečím, že se mi vymknul kontrole.

Ne…vidíte to velmi dobře. Syn o těhotenství ví předpokládám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.17 18:14

@SIMONA1234 Římáme mu, že bude mít bráchu, což samozřejmě asi nechápe, neví co ho čeká, proto se může tak chovat? Ví to ale chvíli, jsem ve čtvrtým měsíci a ví to sotva měsíc. Problémy s chováním trvají mnohem dýl.

• Citovat
  • Upravit
7346
11.1.17 18:24
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 Římáme mu, že bude mít bráchu, což samozřejmě asi nechápe, neví co ho čeká, proto se může tak chovat? Ví to ale chvíli, jsem ve čtvrtým měsíci a ví to sotva měsíc. Problémy s chováním trvají mnohem dýl.

Tak pokud to nevycítíl sám a dřív…mohl něco zaslechnout z vašeho povídání s mužem, matkou, tchýní apod., tak to asi vliv nemá. Ale kdo ví… :nevim: Děti slyší i to co nechceme… :roll: :mrgreen: Jak to v mozečku zpracují, je věc druhá.
Každopádně jakýkoliv projev fyzické agrese včetně vyplazování jazyka, plivání, kopání, házení čímkoliv apod. použít stejnou větu…krátkou a s jasným a srozumitelným významem pro 2,5 leté dítě. „Ne, nedělej to!“ Možná to zkusí ještě jednou…dvakrát…pětkrát…neposlechne na první dobrou, bude to zkoušet. Znovu tu samou krátkou větu. A změnit hlas…nesmíte to říkat běžným hlasem, kterým s ním normálně komunikujete. Jinak se mu věnujte, mazlete se, usmívejte…jak vám bude chtít ublížit…STOPKA!„Ne, nedělej to!“
Funguje to, ale chce to důslednost a trochu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.1.17 20:16

Ahoj, na moji dceru zabíralo v tomto věku, když jsem jí pevně chytila za ruce (jak už zde několik uživatelek radilo), SNÍŽILA SE NA JEJÍ ÚROVEŇ, abychom si hleděly z očí do očí a pevně řekla „Ne“ nebo „Nesmíš“. Žádné dlouhé vysvětlování a okecávání, to takhle staré dítě nemá šanci pochopit. Pokud ji chytil amok, prostě jsem ji chytla a odnesla do pokoje a nechala vyvztekat. Není publikum, není scéna. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.17 20:18
@Anonymní píše:
Jo a s tím, že se dítě učí příkladem. Staršího syna jsem nikdy nekousala a stejně mě hryznul, nikdy nedostal facku a stejně to na mě zkusil :nevim:
Podle mě to děti prostě zkouší, co jim projde.
Třetí anonymní

Já jsem pochopitelně nemyslela, že se děti učí kousat od rodičů :mrgreen:
Naopak, jak děti rostou, učí se, že to a to ostatní nedělají - pokud je tedy např. rodiče na oplátku nekoušou. Tím nemyslím to jedno kousnutí. To může být účinné, pokud už dítě vůbec je vývojově schopno vcítění do druhého. Ale můj první syn např. kousal asi v roce, tedy v době, kdy by ještě pocity druhého absolutně nepochopil. Takhle malé děti koušou běžně.
Stejně jako kterékoli jiné zvíře :) - a těm to taky nemusí nikdo ukazovat. Rozdíl je, že to lidské dítě se naučí od společnosti nekousat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.1.17 21:51
@Jasorka píše:
Dítě vychováváme především tím, jak se před ním a k němu chováme. Dát Vám facku se zřejmě naučil, protože ji taky sám někdy dostal. Zkuste se podívat na web nevýchovy. Nevracela bych mu ji.

nechtěla jsem reagovat, ale tohle je teda taky příspěvek jako noha. Vy jste dítě kousala, že to začlo dělat? Vy jste dítěti škubala vlasy, že to začlo dělat? Tohle všechno a mnoho dalšího na mě děti zkoušely, nikdy jsem nebyla já první. Ano, když už to bylo moc, tak jsem vlasy taky zatahala, když starší hryznul táto do ramene do krve, tak mu přistála jedna po zadku, dávno věděl a měl vysvětleno, že se to nedělá.
A takhle bych mohla pokračovat dál…Nevýchova opravdu nepomůže, je to o dítěti a rodičích- jejich povahách, někdy pomůže čas, někdy vysvětlování, nebo spíš kombinace. Já teda nejsem pro oplácení, ale taky jsme už párkrát spíš v zoufalství použila.
Ono je krásný mít klidný a vnímavý dítě, který to po pár scénkách pochopí.
Já mám 2 tornáda, fakt šikanátory, to člověk nevymyslí, kvůli čemu dokáží ztropit scénu a to několikrát do hodiny. Ano, jsem už zoufalá, nevím, jak dál. jednou se pěkně domluvíme a 10× hrůza.
Já peníze za Nevýchovu utratila a lituji, nepomohlo to ani za mák. Čas u nás lehce zlepšuje. Daleko víc bych pro sebe udělala, kdybych za ty prachy si dala wellnes víkend.
A taky je důležitá povaha rodiče, pokud jsou opravdu mírní, tak to bez fyz. trestů asi zvládnout jde. Já jsem např. už tak vycukaná, že jsem už dost cholerická, to pak pořád dobrý dobrý a nakonec stejně bouchnu…Je to na h-vno, ale tyhle rady mě fakt dokážou nadzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.17 22:18

Můj syn se chová hodně podobně, ale ke všem ne jen ke mně a jak tu maminky píšou vysvětlovat… nevysvětlím nechápe nebo dělá že nechápe… nevšímat si ho a jít si po svém… Ve vzteku začne mlátit hlavou o zem, ale strašně, že se kolikrát leknu, že si rozbil hlavu a nebo začne ničit věci (shazovat věci ze stolu, rozbíjet nádobí a u toho řev samozřejmě) Radu nemám spíš by mě zajímaly rady jak se tedy správně zachovat když nevšímat si ho nemůžu v rámci zachování jeho zdraví a mého majetku a vysvětlování nepomáhá :nevim:… Jinak tě zakladatelko chápu kolikrát je to taková bezmoc že brečím protože už prostě nemůžu je to tisíckrát denně řev a vztek sebeagrese… Jsem zoufalá a upřímně poslední dobou jsou jediné světlé chvilky ty, když si ho někdo vezme na hlídání… Hlavně mi neříkejte, že to chce trpělivě vysvětlovat pořád dokola… trpělivě vysvětluju nonstop a bez efektu :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
25179
11.1.17 22:36
@amylon píše:
Vrátíte facku? No, tak jste si právě odpověděla sama. Nechci vidět ty konce vaší výchovy. Děláte naprosto špatné věci. Budete se muset poradit, ale těžko při svém stylu komunikace najdete někoho, kdo s vámi bude mít trpělivost.
A ty další matky, které na tom nevidí nic špatného-to si opravdu myslíte špatně.Příspěvek upraven 11.01.17 v 16:30

Kritizovat umí každý. Ale rozumně poradit, to už je horší, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.1.17 22:38

@Poslední anonymní
chápu, jak moc vás chápu, mám to v dvojím provedení…dneska po tom, co předvedl starší jsem mu fakt zmydlila zadek…po 15 minutách za mnout chodil maminko, maminko, ty si tak krásná a pořád si se mnou chtěl povídat, byl milý jak cukrátko, před tím půl hodiny ječel a vztekle řval a bulil. POdotýkám, že jsem byli na bobech, vše super, ani jeden se nevztekal a nehysteričil, že musí chodit do kopce (staršímu jsou 4,5 roku a co vyváděl :cert: ),jako dny předchozí…najednou střih, starší vzteklý řev a řev (neublížil si), seděl na sněhu a řval nevím kvůli čemu a to mu přetrvalo až domů…doma se odmítal svléci z modkrého a pak rozházel obývák ve vzteku-takže prostě dostal…zkouší, co vydržím, ale já už fakt nevydržím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.1.17 08:38
@Anonymní píše:
Můj syn se chová hodně podobně, ale ke všem ne jen ke mně a jak tu maminky píšou vysvětlovat… nevysvětlím nechápe nebo dělá že nechápe… nevšímat si ho a jít si po svém… Ve vzteku začne mlátit hlavou o zem, ale strašně, že se kolikrát leknu, že si rozbil hlavu a nebo začne ničit věci (shazovat věci ze stolu, rozbíjet nádobí a u toho řev samozřejmě) Radu nemám spíš by mě zajímaly rady jak se tedy správně zachovat když nevšímat si ho nemůžu v rámci zachování jeho zdraví a mého majetku a vysvětlování nepomáhá :nevim:… Jinak tě zakladatelko chápu kolikrát je to taková bezmoc že brečím protože už prostě nemůžu je to tisíckrát denně řev a vztek sebeagrese… Jsem zoufalá a upřímně poslední dobou jsou jediné světlé chvilky ty, když si ho někdo vezme na hlídání… Hlavně mi neříkejte, že to chce trpělivě vysvětlovat pořád dokola… trpělivě vysvětluju nonstop a bez efektu :zed: :zed:

A není nějaká místnost, kde není relativně co rozbít a o co si ublížit? Pokud ne, tak holt být s ním v místnosti a nevšímat si, ale když chce něco ničit nebo si ubližvat, tak zarazit. Držet, než trochu povolí, pak zas pustit a třeba tam zametat nebo tak něco, a po očku ho sledovat a chránit. Vydržet, ale chápu, že je to meganáročné. A příště fakt to wellnes, ať máte sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
12.1.17 12:07
@ireeenka píše:
Já jsem pochopitelně nemyslela, že se děti učí kousat od rodičů :mrgreen:
Naopak, jak děti rostou, učí se, že to a to ostatní nedělají - pokud je tedy např. rodiče na oplátku nekoušou. Tím nemyslím to jedno kousnutí. To může být účinné, pokud už dítě vůbec je vývojově schopno vcítění do druhého. Ale můj první syn např. kousal asi v roce, tedy v době, kdy by ještě pocity druhého absolutně nepochopil. Takhle malé děti koušou běžně.
Stejně jako kterékoli jiné zvíře :) - a těm to taky nemusí nikdo ukazovat. Rozdíl je, že to lidské dítě se naučí od společnosti nekousat.

Rozdíl je taky to, že kterékoli jiné zvířecí mládě dostane proste po hubě ploutví nebo packou a máma vlčice nemá výčitky, že bude mít dítě trauma.

Jak tady čtu ty sofistikovaný metody hodinovýho ignorování a kdovíčeho, tak si nejsem uplne jistej, jestli řádná facka nenapáchá míň škody. Nemyslím nějaký plácnutí na oplátku, ale opravdu facka která bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.1.17 12:16
@WontTell píše:
Rozdíl je taky to, že kterékoli jiné zvířecí mládě dostane proste po hubě ploutví nebo packou a máma vlčice nemá výčitky, že bude mít dítě trauma.Jak tady čtu ty sofistikovaný metody hodinovýho ignorování a kdovíčeho, tak si nejsem uplne jistej, jestli řádná facka nenapáchá míň škody. Nemyslím nějaký plácnutí na oplátku, ale opravdu facka která bolí. My se se vším s-rem a pak jsou na nervy akorát všichni.

tak to je přesný, souhlasím na 100%, kolikrát mi to do hlavy taky vlezlo, jak se chovají mláďata a mámy v přírodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.1.17 12:31

@WontTell To hodně záleží na věku dítěte a konkrétní situaci. V některých momentech bych já sama svoje dítě radši přetáhla než vysvětlovala, ale netroufala bych si to nikomu radit, protože to je fakt hodně situační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
12.1.17 16:18

@WontTell
Dvouletému dítěti facku jo 8o
To se asi neshodnem. Podle mne se milované bytosti (partneři, děti…) a pokud možno ani jiné nebijí.
Jak je to s fackami ploutvemi a jinými končetinami nevím, ale co vím určitě je to, že zvířata i v dospělosti běžně koušou. To, že to nedělají dospělí lidé, je proto, že to není společensky přijatelné a nikdo jiný to nedělá. Pokud to tedy nedělá maminka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
12.1.17 16:26
@Adinka_2012 píše:
nechtěla jsem reagovat, ale tohle je teda taky příspěvek jako noha. Vy jste dítě kousala, že to začlo dělat? Vy jste dítěti škubala vlasy, že to začlo dělat? Tohle všechno a mnoho dalšího na mě děti zkoušely, nikdy jsem nebyla já první. Ano, když už to bylo moc, tak jsem vlasy taky zatahala, když starší hryznul táto do ramene do krve, tak mu přistála jedna po zadku, dávno věděl a měl vysvětleno, že se to nedělá.
A takhle bych mohla pokračovat dál…Nevýchova opravdu nepomůže, je to o dítěti a rodičích- jejich povahách, někdy pomůže čas, někdy vysvětlování, nebo spíš kombinace. Já teda nejsem pro oplácení, ale taky jsme už párkrát spíš v zoufalství použila.
Ono je krásný mít klidný a vnímavý dítě, který to po pár scénkách pochopí.
Já mám 2 tornáda, fakt šikanátory, to člověk nevymyslí, kvůli čemu dokáží ztropit scénu a to několikrát do hodiny. Ano, jsem už zoufalá, nevím, jak dál. jednou se pěkně domluvíme a 10× hrůza.
Já peníze za Nevýchovu utratila a lituji, nepomohlo to ani za mák. Čas u nás lehce zlepšuje. Daleko víc bych pro sebe udělala, kdybych za ty prachy si dala wellnes víkend.
A taky je důležitá povaha rodiče, pokud jsou opravdu mírní, tak to bez fyz. trestů asi zvládnout jde. Já jsem např. už tak vycukaná, že jsem už dost cholerická, to pak pořád dobrý dobrý a nakonec stejně bouchnu…Je to na h-vno, ale tyhle rady mě fakt dokážou nadzvednout.

:-) možná proto, že Vy reagujete tak impulzivně, máte takové děti. Víc to asi komentovat nebudu. Pokud dítěti dám facku a ono mi ji vrátí, tak strategie asi nebyla nejlepší. A dítě někdy udělá špatnou věc, proože nerozumí tomu, že je špatná a nikdy mu to nikdo nevysvětlil. Zakladatelka před dítětem utíká se schovat, tak je očividně problém. Na nevýchově jsou videa zdarma. A podle mě je pak také důležité znát mentální jazyky svých dětí, protože ano, jak říkáte, na všechny děti to rozhodně nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí