Syn 8 let mě nevnímá/neposlouchá.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31291
17.2.22 13:09
@Anonymní píše:
Zdravim, mam takovy dotaz.Syn ma za mesic 8 let. Je hodný, mouše by neublížil. Ve škole se učí na vybornou. Je snaživý. Celkově když to shrnu je to moje zlatíčko. Mám jeste mladší 3letou dceru. Te když něco řeknu hned se obleče/uklidí. Problém nastava když se má syn oblékat kamkoli. Musím mu to říct 10krat. Neustále hází věci na zem už mě unavuje mu neustále mu vysvětlovat že špinavé prádlo patří do koše na prádlo. Ráno mu musím říkat vyčistit zuby, upravit vlasy atd beze mě by to neudělal. Řikám snez večeři trva mu to pul hodiny než sni rohlík. Je strašně pomalý snad tim že je to chalp? :roll:. Chci po něm moc nebo už je ve věku kdy by už tohle měl zvládat sám? Mate nějaký figl? Jací jsou vaši školáci?

ježiš, muj syn to samé. Nemám moc fíglů, jen pomocné ramínko na plakání, že v tom nejsi sama :hug: :mrgreen:
Trochu pomáhá, když začnu hodně křičet, jenže pak zase jakoby panikaří, neví co dřív a akorát stres.
Pan otec mu vyhrožuje, případně rovnou přiletí jedna za ucho :roll:
Zcela upřímně, nepomáhá ani jedno, určitě ne dlouhodobě.
Ale už je sem tam světlá výjimka, že něco udělá sám od sebe - třeba se to do patnácti naučí :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.2.22 13:26
@Mar__tanka1983 píše:
ježiš, muj syn to samé. Nemám moc fíglů, jen pomocné ramínko na plakání, že v tom nejsi sama :hug: :mrgreen:
Trochu pomáhá, když začnu hodně křičet, jenže pak zase jakoby panikaří, neví co dřív a akorát stres.
Pan otec mu vyhrožuje, případně rovnou přiletí jedna za ucho :roll:
Zcela upřímně, nepomáhá ani jedno, určitě ne dlouhodobě.
Ale už je sem tam světlá výjimka, že něco udělá sám od sebe - třeba se to do patnácti naučí :oops: :jazyk:

Jako pomáhá když na ni zavř GABI!!! OBLIKAT a ještě hodím zlej xixht. Ale to bych nani musela řvát pořád. A kdybych nan i řvala pořád muž se se mnou rozvedede a dítě si zvykne. Takže zařvu až když jde do tuhého.. tlačí nás čas např nestihneme vlak nebo je nějaká nebezpečná situace.

• Citovat
  • Upravit
256
17.2.22 13:28

Syn 14 let, zlatíčko, hodný odmala, když ho požádám vyhoví, uklidí. Sám od sebe málokdy, ale za ty roky jsem zjistila, že to není naschvál, prostě vypíná, nevnímá mě a není pro něj důležité složené, uklizené oblečení. Myslím, že chlapi mají priority nastavené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 13:30
@Lisa19 píše:
Syn 14 let, zlatíčko, hodný odmala, když ho požádám vyhoví, uklidí. Sám od sebe málokdy, ale za ty roky jsem zjistila, že to není naschvál, prostě vypíná, nevnímá mě a není pro něj důležité složené, uklizené oblečení. Myslím, že chlapi mají priority nastavené jinak.

Ten můj je má evidentně nastavené tak, že netřeba si čistit zuby, netřeba převlíkat se z pyžamového trička, česání je taky na žebříčku priorit někde hodně dole a co teprve úkoly? :roll: Já po něm nic moc víc nechci a i tenhle základ je kolikrát problém :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.2.22 13:34
@Jarka K píše:
nestrašte.
Každopádně dobrý vědět, že i tak mají šanci se oženit :mrgreen:

jak se říká…svatba je adopce spratka, kterýho už ani vlastní matka nechce :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
17.2.22 13:44
@ludmilaadamkova píše:
Jako pomáhá když na ni zavř GABI!!! OBLIKAT a ještě hodím zlej xixht. Ale to bych nani musela řvát pořád. A kdybych nan i řvala pořád muž se se mnou rozvedede a dítě si zvykne. Takže zařvu až když jde do tuhého.. tlačí nás čas např nestihneme vlak nebo je nějaká nebezpečná situace.

tak nějak. Nesnáším uhejkaný domácnosti. To už za ním radši dojdu, položím mu ruku na rameno, abych věděla, že vnímá a řeknu to vklidu. Sem tam se taky neudržím, ale pořád ne. Občas si říkám, že kdybych ho třeba jednou za měsíc zmlátila, tak bude poslouchat víc, ale nějak mi nejde přes srdce výchova strachem a výpraskama :roll:

Toho sem si jako malá užila dost. Je fakt, že sem doma šlapala jako hodinky, když sem co týden dostala po tlamě, ale zase sem mámu za to nenáviděla a v sedmnácti se zdejchla. To fakt u syna praktikovat nechci :srdce:
Tak holt je to něco za něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17365
17.2.22 18:35
@Jarka K píše:
nestrašte.
Každopádně dobrý vědět, že i tak mají šanci se oženit :mrgreen:

A bacha, je to dědičný, u nás je to úplně jasně vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17365
17.2.22 18:37
@Tarinka píše:
jak se říká…svatba je adopce spratka, kterýho už ani vlastní matka nechce :mrgreen: :oops:

Tak to je hodně dobrý :lol: :jazyk: :potlesk: To si musím pamatovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
18.2.22 11:37
@Lo píše:
Tohle je úplný přesný popis mého staršího syna. Příští týden mu bude 9 let. Je taky hodný, ve škole mu to jde, ale někdy má svůj svět a vůbec mě nevnímá. Není to v tom, že by záměrně neposlouchal, ale on vůbec nevnímá tolikrát, co říkám. Pomáhá přijít přímo k němu, chytnout ho za rameno, koukat mu do očí a požadavek zopakovat. Pak to udělá. A pomalé tempo má třeba v oblékání taky. Než něco udělá, je to mazec.

Přesně. Radila jsem to i učitelce ve školce a ta mi sama potvrdila, že syn pak vnímá a reaguje daleko lépe. Jakmile je to na dálku a je navíc zaujatý, tak prostě nevnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
18.2.22 21:23
@Anonymní píše:
Zdravim, mam takovy dotaz.Syn ma za mesic 8 let. Je hodný, mouše by neublížil. Ve škole se učí na vybornou. Je snaživý. Celkově když to shrnu je to moje zlatíčko. Mám jeste mladší 3letou dceru. Te když něco řeknu hned se obleče/uklidí. Problém nastava když se má syn oblékat kamkoli. Musím mu to říct 10krat. Neustále hází věci na zem už mě unavuje mu neustále mu vysvětlovat že špinavé prádlo patří do koše na prádlo. Ráno mu musím říkat vyčistit zuby, upravit vlasy atd beze mě by to neudělal. Řikám snez večeři trva mu to pul hodiny než sni rohlík. Je strašně pomalý snad tim že je to chalp? :roll:. Chci po něm moc nebo už je ve věku kdy by už tohle měl zvládat sám? Mate nějaký figl? Jací jsou vaši školáci?

Mám to samy. 6 léta od malinka všechno zvládá, pomáhá a nic nemusím opakovat … 8 lety nevnímá/ neposloucha … pokud nezvyšim hlas tak nemám šanci..
( tady mas svačinu a pití.. dej si to do tašky …
a jde jen se svačinou… dej si tam pití … ajo … jdeme do školy, vem si mikinu … jeee miunkaaaa ( kocka ) pak nic … vem si mikinu a jdeme.. a kde ji mám … na židli.. a kde? V pokoji.. bere si mikinu a zase kockaaaa.. jdeme, pojď si vzít boty.. a jaký? Tyhle….. vem si bundu.. a kde ji mám? Na tady mas … jeee miunka … Davide jdeme, mas respirator? 8o Nemám … je na stole.. jde si pro nej … a kde mas tašku??? V pokoji …. A to než vyleze z postele, obleče se, naji se, zuby … to by bylo na,, roman,, total upír.. úplně mě vysává energii 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 22:52
@Anonymní píše:

Zakladatelko, mému synovi je o rok více, ale je to v podstatě, jako by jsi psala o něm. Vše několikrát říkat, ale ne stylem “nachystej se”, ale obleč se (případně konkrétní část obleceni), najez se, učeš se. Jakmile mu řeknu více než jednu věc, ztratí se. Když ho pošlu do pokojicku pro něco, musím zkontrolovat za chvíli, že se s tou věci vrátil, dost často ani nepřijde zpět, protože ho něco jiného v pokojicku zaujme.🙈. Některé věci (dle nej dost nudné) také opakuji několikrát.

Nevím, zda je to tím, že je to chlap, či jen dítě. Nebo je to povahou - salamista, nebo vším dohromady. Holt to beru tak, že když potřebuji, aby něco udělal, musím to opakovat jako kolovratek. Třeba z toho jednou vyroste. :nevim: Ale určitě v tom nejsi sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.22 23:03
@Jarka K píše:
Můj syn v 11 je něco podobného :mrgreen:
každopádně už se ráno vypravuje do školy sám, takže doufám, že odchází s vyčištěnýma zubama aspoň. Občas zjistím, že si vyrazil ve špinavé mikině nebo starých spravovaných botách na ven. Ale co už, hlavně že do školy dorazí :mrgreen:
když jsem doma, nic nestačí říct jednou. Nesmím na něj nahrnout víc informací najednou. Jenže občas na to prostě nemám čas mu to kouskovat a pak jsem vytočená, když to nefunguje :nevim:
no a na školu dlabe. On už si odpoledne nepamatuje, co bylo ve škole ten den. Pořád něco zapomíná (buď ve škole nebo doma). Je to na bednu.

No, tak já dle toho jak po ránu funguje si také říkala, že ho nemohu nechat samotného se vypravovat, protože by mu buď odjel jediný autobus do školy, nebo by jel v pyžamu. No a ono ne, když se jednou takto sám vypravoval, tak odjel v pořádku (pokud tedy přesně neřeším v jakých kalhotách a botech odešel, zda měl čepici a šálu) :lol:

• Citovat
  • Upravit
Marina28
23.2.22 13:04
@Anonymní píše:

On to ma proste na haku:)
Je ale dost stary, aby nesl za oblekani a dalsi veci odpovednost sam. Nestihnes se nasnidat - tvuj problem, pujdes hladovy. Nestihnes se prevleci z pyzama - tvuj problem, pujdes do skoly v pyzamu. A uvidite tak mu to najednou pofrci:))

A jestli chce jist veceri hodinu, jeho vec, at si tam sedi.

Kdyz po sobe neuklidi obleceni, tak se nebude divat na tv nebo pujde vy pyzamu - nedal jsi veci do pradla, nemohla jsem to vyprat = nemas zadne obleceni:) A to mu to najednou zacne jit:)

• Citovat
  • Upravit
53190
23.2.22 13:11
@Marina28 píše:
Je ale dost stary, aby nesl za oblekani a dalsi veci odpovednost sam. Nestihnes se nasnidat - tvuj problem, pujdes hladovy. Nestihnes se prevleci z pyzama - tvuj problem, pujdes do skoly v pyzamu. A uvidite tak mu to najednou pofrci:))

Kdyz po sobe neuklidi obleceni, tak se nebude divat na tv nebo pujde vy pyzamu - nedal jsi veci do pradla, nemohla jsem to vyprat = nemas zadne obleceni:) A to mu to najednou zacne jit:)

Nevím, jak u jiných, ale u nás tohle nefunguje, vyzkoušeno. On si to uvědomí mezi dveřmi a začne dělat scénu, že přece nemůže jít do školy v pyžamu (například) a prosí jako utrápený štěně, ať počkám. Pak přijdu pozdě já, přijde pozdě dcera a syn se z toho stejně nepoučí… Bohužel, následky jeho mimoňství si nenese sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.2.22 13:23
@Marina28 píše:

Kdyz po sobe neuklidi obleceni, tak se nebude divat na tv nebo pujde vy pyzamu - nedal jsi veci do pradla, nemohla jsem to vyprat = nemas zadne obleceni:) A to mu to najednou zacne jit:)

Teorie super. U nas to nefungovalo. Nesnídá, to mu nevadí. A pokud by měl jít v pyžamu, tak půjde. Je mu to jedno. Nebo stav dvě, vztekne se, sekne se a nefunguje nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi